• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.11.2018

08:30

(HIT VIDEO) TITO JE ZA NJEGA MALA MACA! Pogledajte kako su beduini dočekali Palmu u pustinji!

Politika

(HIT VIDEO) TITO JE ZA NJEGA MALA MACA! Pogledajte kako su beduini dočekali Palmu u pustinji!

Podeli vest

Trećeg dana posete Dragana Markovića Palme Egiptu, delegacija je posetila beduinsko selo Hamata

Koliko su značaja dali poseti Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije, narodnog poslanika i predsednika Skupštine Jagodina Egiptu, govori i poseta pravom beduinskom naselju Hamata u pustinji južno od mesta Marsa Alam.

Foto: informer.rs

Domaćin srpske delegacije general Ahmed Abdalah organizovao je posetu beduinskom naselju gde je Dragan Marković Palma, i delegacija koju predvodi, srdačno dočekana od velikog broja beduina. Domaćini su prikazali svoj tradicionalni ples sa mačevima, tradicionalnu muziku, način života i tradicionalni način ishrane.

Beduini su inače veoma dosledni svojoj tradiciji, kulturi i teško prihvataju drugačiju kulturu i običaje. Žive i rade na način kako su radili vekovima unazad. Bave se stočarstvom, gajenjem kamila i koza. Žive u šatorima raštrkani po pustinjskim prostranstvima. U ovoj beduinskoj zajednici živi i 280 dece koja su rado pritrčavala Palmi i sedela mu u krilu. 
 

Foto: informer.rs

Marković je otplesao tradicionalni ples sa domaćinima, rado čuo njihovu tradicionalnu muziku ali je uspeo da ih nauči melodiji pesme "Cvetak zanovetak" Svetlane Cece Ražnatović. 

Zauzvrat beduini su skandirali generalu Abdalahu i Draganu Markoviću Palmi.

POGLEDAJTE:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar Golemi

pre 5 godina

A beduini nisu izrazili zelju da ih Jovanca iz JAgodinu povede na put oko sveta........

Miki

pre 5 godina

TITO je za sve srbe bio i ostao misaona imenica!!Vi uspoređujete Palmu sa TITOM!??To može samo u Srbiji!

Lele

pre 5 godina

Kakva sramota srpskog naroda I ovaj moron iz Informera koji ga poredi s Titom. Palma nije vredan hemeroida na Titovoj bulji bre. Kakav je Palma politicar takva je I Srbija drzava. FUJ za oboje!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59