• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.11.2018

11:16

(VIDEO) DAČIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Hteli ste preko Kurca u Interpol, tako ste i prošli!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Hteli ste preko Kurca u Interpol, tako ste i prošli!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da prištinskim vlastima ni podrška austrijskog kancelara Sebastijana Kurca nije pomogla da Kosovo uđe u Interpol

 

- Preko koga su hteli u Interpol tako su ušli - kazao je Dačić na konferenciji za medije održanoj nakon glasanja u Interpolu, a u kom Kosovo nije uspelo da obezbedi podršku za članstvo u toj organizaciji.

(VIDEO) VUČIĆ O GLASANJU U INTERPOLU! Pokazali smo da Srbiju nije lako pobediti i poniziti!

Dačić se medijima obratio nakon predsednika Srbije, koji je iishod glasanja u Dubajiu prokomentarisao u dosta umerenijem tonu.

- Ja nemam obavezu da budem suzdržan. Hoću da kažem da je ovo velika pobeda Srbije i srpskog naroda. To je taj pokazatelj da se ništa ne može uraditi na silu i da se ništa ne može uraditi bez dogovora sa Srbijom - kazao je Dačić.

Ivica Dačić izjavio je danas da je odbijanje da Kosovo bude primljeno u Interpol velika pobeda Srbije, upitao gde je tih 116 zemalja o kojima priča Priština da su priznale tzv nezavisno Kosovo i naveo da se vidi ko je govorio istinu o tome a ko je lagao.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da se pokazalo da ne može ništa više na silu da se postigne i da ne može ništa da se uradi bez Srbije, i da se pokazalo da nije dovoljno da neke velike sile pošalju zahteve i da svi trkom ispune i podrže te njihove zahteve.

Kako je rekao nije vreme za euforiju, ali i da je "lepo rekao" Prištini da se ne prijavljuju jer će da se obrukaju i sramote pa sada neka objasne svome narodu na KiM šta se desilo i gde je tih 116 zemalja što su priznale tu takozvanu nezavisnost.

Prema njegovim rečima 36 glasova im je falilo da pobede, a postavlja se pitanje gde je taj spisak od 116 zemalja i da li smo mi možda lagali kada kažemo da zemlje povlače priznaje tzv nezavisnog Kosova.

- I oni na KiM mogu da vide ko je govorio istinu, a ko je lagao - rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je ukazao i na samo glasanje i naveo da se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović bunio što je određena pauza između dva kruga glasanja, kako bi velike sile pokušale nešto da srede, i zatražio povredu procedure što je odbijeno, ali da im ni to nije pomoglo da Kosovo uđe u Interpol.

U tom smislu Dačić se osvrnuo i na ponašanje nekih zemalja, apostrofirajući Austriju odnosno kancelara i vicekancelara Sebastijana Kurca i Hajnca Kristijana Štrahea rečima "nije im ni Kurc pomogao".

Dačić je rekao da je kancelaru Austrije prilikom njegove nedavne posete Beogradu rekao da ne treba da bude na strani gubitnika, a da Štrahe "ima da pojasni Srbima" zašto je obećao da će glasati protiv prijema Kosova u Interpol a obećanje nije ispunio,upitao da li su Srbi u Austriji glasali za njega ili Albanci uz poruku da će biti još izbora.

- Ti si slagao Srbe - ni Kurc nije bolji- on je gori - dodao je Dačić.

Kako je rekao sinoć je zvao predsednika Srbije i poručio mu da je brojka 56 i da je tako i bilo, da je 56 zemalja glasalo protiv i dodao da je Srbija ozbiljna zemlja i radi sa zemljama koje neće podleći pritiscima.

- Ne mogu da se ne radujem jer znam protiv koga smo se borili - najmoćnijih zemalja na svetu - rekao je Dačić koji je zahvalio svim zemljama koje su glasale protiv prijema.

Prema njegovim rečima one nisu glasale na taj način samo zbog Srbije već i zbog toga što znaju da su sledeće na redu, uz ocenu da je glasanje u Interpolu pobeda međunarodnog prava.

Dačić je zahvalio predsedniku Srbije na tome što je razgovarao sa ljudima koji vode države i koje su nam bile važne u ovom procesu, Stefanoviću koji je izdržao sve pritiske i radio na tome da ishod bude ovakav kakav je, ministarstvu koje vodi i premijerki Ani Brnabić koja je razgovarala sa svojim kolegama.

- Ovo je pobeda za naš narod, za našu deržavu - rekao je Dačić i dodao da ne zna koliko će sada Priština još da dodatno poveća taksu na robu iz centralne Srbije i upitao da li su mislili da ćemo zbog toga odustati od borbe da ne uđu u Interpol.

Interpol je policijska organizacija, naveo je, upitao i zašto su se uopšte borili da uđu u nju kada su oni svi već tamo - svi se nalaze na poternicama Interpola i dodao:

- Prema tome nemoj da se sekiraju - Interpol je njihov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Krckey

pre 5 godina

AHAHAHAHA ...ne mogu a da se ne nasmejem...mada Dacic je potpuno upravu...kako su radili tako im i jeste...

Mackica

pre 5 godina

Definitivno je dokazano da tzv Kosovo ne moze nista protiv Srbije

Igor

pre 5 godina

Sto je Albancima milo to im se i snilo, ali nazalost dodje budjenje. To Srbijo.

Maja

pre 5 godina

Tako je Dacicu, lepo si mu rekao, to je i zasluzio Haradinaj!

Vera

pre 5 godina

Dali novac pogresnom coveku,,,sada da objasne svojim kosovarima sto i kako ,,.Pogresna investicija Haradinajce!

Smiljko

pre 5 godina

Srbija je uspela časno se borila i uspela bravo.

sasa

pre 5 godina

"Hteli ste preko Kurca u Interpol, tako ste i prošli!" - ovo je najbolji naslov dana !!! Svaka čast, hit je !

baradja

pre 5 godina

Hteli preko "Kurca" u Interpol,pa dobili đokicu.Mali debeli ih uništava,on je za šipce otrov

Bas su naseli

pre 5 godina

Ipak je austrijski kancelar prevelik zalogaj, za njihova, halapljiva usta. Mislili su da ce ga tako preskociyi, ali su bas dobro naseli na njega, sto bi rekli nasi Rumljani, do jaja.

Deki

pre 5 godina

Albansko lobiranje preko Kurca nije prošlo. Bolje da se dozovu pameti i sednu za pregovarački sto.

Branko

pre 5 godina

Prevarili su se ako su mislili da ce Srbiju lako iskljuciti iz planova. Hteli su samostalno da resavaju dalju buducnost dijaloga, odnosno da odlucuju kojim ce se putem ici, ali su danas naisli na prvu prepreku.

zoran

pre 5 godina

Dacic saljivo pecnuo albance, neka i treba, ovo je velika pobeda i treba likovati.

Sara

pre 5 godina

Borba je teška, a ovo je tim pre značajnija pobeda. Borba se nastavlja.

Bojana

pre 5 godina

Pobeda malih u odnosu na velike, uz humor Ivice Dacica. Ovo jeste veliki uspeh koji ce Srbima da malo podigne moral.

Ana

pre 5 godina

Ako nepromene pristup i ponasanje Srbija ce im biti nocna mora,gde god da pokusaju da se pojave ili bilo sta da urade bez dogovora sa nama.

Ivan

pre 5 godina

A ja sam mislio da je Dačić govorio o jednom organu kad ono Austriski kancelar

Anastasija

pre 5 godina

Srbija neće provocirati Prištinu, našim radom i trudom smo pokazali da šta možemo da postignemo.

Ceca

pre 5 godina

Nasa zemlja jeste mala,ali je vode veliki ljudi koji ce postici svoj cilj.

Milica Milicic

pre 5 godina

Velike sile bi trebalo da se spuste na zemlju i da ne vrse pritisak na ostatak sveta...sve normalne zemlje umaju svoj stav o pitanju KIM.

Olja

pre 5 godina

Svaka cast na izjavi, sta su trazili to su i dobili!

Simke

pre 5 godina

Treba graditi prijateljsvo između naroda i država ali ne treba ni zaboraviti da je Austrou garska politika bila da Srbija ne treba da postoji i da Srbima ne treba dati državu.Jedna bitka je dobijena,bravo Ivice za izjavu.

Marcco

pre 5 godina

Ne znam kada mu je Kurc nešto obećao ali imam blagi utisak da je to bilo pre 18. novembra tj. pre nego je Soroš imao vikend sastanak sa Kurcem.

Miloš Milošević

pre 5 godina

S v a k a č a s t !!! za ne primanje onih pećinskih šiptara u Interpol !

dart

pre 5 godina

Цитирам наслов: Хтели сте преко Курца у Интерпол, тако сте и прошли хахахахахаха

Spasoje Mitric

pre 5 godina

Bravo za Rusiju koja nam je pomogla I za nase rukovodstvo koje smoglo snage da see boring zapravdu I nasu Srbiju. Cestitam svima.

milan lala

pre 5 godina

Hteli su preko Kurca u Interpol , pa su i dobili ....ahahahahaha. Srbija vas sprecila ..ma sta kazala "republjik kosova" a vas mentor porazen u Interpolj . O ......siptari , docice vam racuni sa velikom kamatom za sav teror i kriminal na KiM . Nista vam nece biti oprosteno ovaj put palaticete sve dugove iz proslosti od Turaka pa do danas . Nase vreme vec dolazi a vase prolazi.

milan lala

pre 5 godina

Aj ministre Dacicu al me nasmeja do suza , hoce sipci preko Kurca u Interpol ahahahahah !!! Svaka vam cast za posao koji ste uspesno obavili. Nase vreme dolazi svet se promenio , hegemoni gube uticaj na globalu " puko kolan svecevoj kobili obrnula kola niza stranu ... na istoku novi je sudija "

Pera Detlic

pre 5 godina

Hteli preko kurca pa se popeli na k...c!!!

Ja

pre 5 godina

To je izjava za Vas, budale, koje cete da izdrazavate njegovog i Seseljovog sina, i da mu aplaudirate! Vickast ovaj Vas Koferce, jel' da?

bivši_doktor

pre 4 godine

Pevač. Pa još i duhovit kao austrijski kancelar (pretpostavljate ispravno da bih tamo rado dodao prvo slovo azbuke).

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59