• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.11.2018

11:54

JOVANOVIĆ O POBEDI SRBIJE U INTERPOLU: Jednopolarni svet više nije svemoćan, oslabljena pozicija Prištine

Politika

JOVANOVIĆ O POBEDI SRBIJE U INTERPOLU: Jednopolarni svet više nije svemoćan, oslabljena pozicija Prištine

Podeli vest

Odbijanje zahteva samoproglašene države Kosovo za prijem u Interpol predstavlja poraz jednopolarnog sveta za koji se pokazalo da više nije svemoćan, kaže bivši diplomata Vladislav Jovanović uz ocenu da će epilog današnje Generalne skupštine Interpola oslabiti poziciju Prištine u očima celog sveta

Jovanović kaže da ishod glasanja o prijemu Kosova u Interpol pokazuje da je sila u međunarodnim odnosima moćna i efikasna, ali da "može da naiđe na zid i bude poražena".

- U ovom slučaju ta sila je poražena, jer su argumenti bili toliko jaki da čak i države, koje su bile izložene pritiscima i ucenama od strane vodećih zapadnih zemalja, nisu mogle da prihvate takvu nepravdu - rekao je Jovanović za Tanjug.

Epilog glasanja u Dubaiju vidi i kao ohrabrenje za mnoge zemlje koje su bile u strahu od pritisaka jednopolarnog sveta koji je, kako kaže, pokazao da je moćan, ali da nije svemoćan.

- Te zemlje sada mogu da se osete snažnijim i uspravnijim, sa više samopouzdanja u odbrani svojih legitimnih prava i interesa - smatra Jovanović.

Upitan kako će današnji događaj uticati na nastavak dijalog Beograda i Prištine, Jovanović je ocenio da poraz Kosova na Generalnoj skupštini Interpola može samo da oslabi poziciju Prištine u očima celog sveta.

- To može da ohrabri mnoge zemlje da ne priznaju nezavisnost Kosova, ali i da države koje su to već učinile, navede da dobro razmisle o svojoj odluci - zaključuje bivši diplomata.

(VIDEO) VUČIĆ O GLASANJU U INTERPOLU! Pokazali smo da Srbiju nije lako pobediti i poniziti!

(VIDEO) DAČIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Hteli ste preko Kurca u Interpol, tako ste i prošli!

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ogi

pre 5 godina

Lažna država Kosovo nije primljena u Interpol, predstavnici Prištine demonstrativno napustili salu

Tasa

pre 5 godina

Pristina ce nakon ovog glasanja shvatiti da nije toliko jaka koliko su oni mislili.

bole

pre 5 godina

Diplomatska borba je urodila plodom , smo tako nastavite i za Srbiju nema straha.Pravda je zadovoljena, napori Srbije i njenih zvanicnika su doprineli da se ispostuje rezolucija 1244 UN.Hvala svim zemljama koje su pružile podršku Srbiji i glasale protiv ulaska Kosova u interpol. Sad kriminalci sa Kosova moraju da nadju neku drugu mogućnost da opravdaju sebe kao samoprozvanu drzavu i da "legalizuju" svoje krimi radnje.

Vladimir

pre 5 godina

Velika diplomatska pobeda Srbije je ostvarena!!!

Danja

pre 5 godina

Ničija (sveća) nije gorela doveka, pa ni "savršena" američka!

Nata

pre 5 godina

Mnogo su se bahatali Tači Haradinaj , setimo se kako su ponizili Marka Đurića, ubistvo Olivera Ivanovića i tako redom, danas idu pognute glave a Srbi hodaju ponosno.

Nk

pre 5 godina

Pristina nije nikada ni bila jaka. To su Siptari tesili sebe

Ilija

pre 5 godina

SVi su videli zlo koje izlazi iz Siptara i naravno da nisu smeli da dozvolje njihov ulazak u ovako vaznu svetsku instituciju kao sto je interpol.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija