• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.11.2018

13:00

(FOTO) VUČIĆ SA ŠEFOM DANSKE DIPLOMATIJE: Neophodno pojačati politički dijalog!

Politika

(FOTO) VUČIĆ SA ŠEFOM DANSKE DIPLOMATIJE: Neophodno pojačati politički dijalog!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra inostranih poslova Kraljevine Danske Andersa Samuelsona, prvog šefa danske diplomatije koji posećuje našu zemlju posle dugog niza godina

Predsednik Vučić je ministru Samuelsonu rekao da ga raduje interesovanje Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske u oblasti ekonomije i vladavine prava, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug

On je zahvalio na podršci našim težnjama za članstvom u Evropskoj uniji, izrazivši nadu da će se napredak na evropskom putu odraziti i kroz veće poverenje danskih investitora za ulaganje u srpsku ekonomiju, imajući u vidu i odlične rezultate ekonomskih reformi i drugih mera.

 

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na finansijskoj pomoći Danske za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Foto: Tanjug

Ministar Samuelson je rekao da Danska ceni dugogodišnje diplomatske odnose sa Srbijom i da smatra da je neophodno da dve zemlje prodube saradnju u obostranom interesu. 

Foto: Tanjug

On je ponovio podršku Danske evropskom putu Srbije, kao i celog regiona Zapadnog Balkana, dodaje se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Razgovarajući sa ministrom Samuelsonom o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je istakao potrebu dijaloga sa Prištinom radi postizanja pravednog i održivog kompromisa, kao uslovu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i naglasio da dijalog može da bude nastavljen tek kad Priština ukine odluku o uvođenju dodatnih taksi na robu iz Srbije, kojom krši sporazum CEFTA.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica Milicic

pre 5 godina

Saradnja sa Danskom nam moze doneti dobro, od razvijene drzava moze se dosta nauciti.

Marko Lučić

pre 5 godina

Nama je svačija podrška dobro došla pa i podrška Danske.Sve čestitke.

Mima

pre 5 godina

Danska nam pruza podrsku na nasem putu ka EU. To treba ceniti.

Djole

pre 5 godina

Danska je zemlja koja nam je kao partner neophodna. Medjusobno jedni od drugih mozemo mnogo nauciti

Boza

pre 5 godina

Nista bez dijaloga. Sraman potez pristine za uvodjenje carine i krsenje cefta sporazuma

Kralj

pre 5 godina

Danska je jedna od najstabilnijih zemalja na svetu sa najvecim standardom. Mnogo ce nam znaciti njihova pomoc a i mnogo mozemo da naucimo od njih.

Borko

pre 5 godina

Mnoge stvari mozemo da naucimo od njih, jer ipak mi imamo dosta medicinskih radnika kod njih.

Mrrrr

pre 5 godina

Danska odlican primer uspesne i uredjene zemlje.Srbija na putu ka EU trazi podršku i razumevanje od Danske.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija