• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

20.11.2018

22:45

PRIŠTINA SPREMA ODMAZDU ZBOG INTERPOLA: Takse za uvoz robe iz Srbije povećaće na 25 odsto?! HOĆE LI BRISEL REAGOVATI?

Politika

PRIŠTINA SPREMA ODMAZDU ZBOG INTERPOLA: Takse za uvoz robe iz Srbije povećaće na 25 odsto?! HOĆE LI BRISEL REAGOVATI?

Podeli vest

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići je danas posle odluke Interpola da ne primi Kosovo u članstvo zatražio od Vlade Kosova da se takse za uvoz robe iz Srbije povećaju na 25 odsto

Krasnići je, kako su preneli prištinski mediji, na sastanku parlamentarne komisije za ekonomske odnose rekao da bi to trebalo uraditi zbog "agresivne politike Srbije".

- Da se povećaju takse, ne možemo da sedimo skrštenih ruku protiv srpske agresivne politike, zato taksu (za robu iz Srbije) treba povećati na 25 odsto ili više - kazao je Krasnići koji je i potpredsednik Demokratske partije Kosova.

HARADINAJ PRETI! SRUŠIĆU VUČIĆA NA ULICI: Premijer lažne države Kosovo PRIŽELJKUJE HAOS U BEOGRADU!

Vlada Kosova je pre dve nedelje uvela taksu od 10 odsto za robu koja se proizvodi u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Zbog takvog poteza, kojim se krši CEFTA, stigle su i osude iz EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas rekao kako ta mera dnevno košta Srbiju milion evra, a ranije je iz vrha srpske vlasti rečeno da kontramera neće biti, jer bi bile neefikasne i kontraproduktivne pošto se s Kosova "uvozi" samo voće i povrće.

(FOTO) BRITANSKI NOVINAR BRUTALNO RAZVALIO I LONDON I ŠIPTARE: Kako Kosovo da bude primljeno u Interpol kada je leglo kriminala?!

(VIDEO) VUČIĆ O GLASANJU U INTERPOLU! Pokazali smo da Srbiju nije lako pobediti i poniziti!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Ne dozvoliti da bilo koji automobil, autobus, voz, prelazi preko Srbije sa Kosova, a takodje sva roba koja ide iz inostranstva ka Kosovu da bude zaustavljena na nasim granicama. Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede, kada budu morali da putuju do Nemacke preko Makedonije, Bugarske , pa u krug. Ne mogu ni kroz Crnu Goru ka Bosni, jer sa one strane je opet Republika Srpska. Zatvoris ih ka Izrael Palestince na zapadnoj obali.

Marcco

pre 5 godina

Hajde za početak da se vidi kako ćemo sa robom iz Slovenije.... Pa Slovenci od kada su ušli u EU svoje gubitke na zapadu krpe sa dobitkom sa srpskog tržišta. Hajde da kompenzujemo tih 25% sa taksom od 25% na slovenačku robu i usluge, jer su zdušno podržavali Kosovo... pa neka neki Slovenac uzme digitron da izračuna od koga ima više koristi.... od Srbije ili od tzv. Kosova.

rale

pre 5 godina

podrzavam tvoju ideju,plus naplata siptarima za prelaz preko srbije.za pocetak 100.eura

Vladdimir

pre 5 godina

Nekada treba istrpeti, i ne reagovati, jer je to jedini način na koji se može steći naklonost svetske zajednice... Medjutim, nije tačno da Srbija nema adekvatan odgovor i “odmazdu” na uvedene ekonomske sankcije... Svi putevi ka, i od Kosova vode preko Srbije, pa nije potrebno mnogo mašte kako bi se osmislile odgovarajuće kontra mere...

Olja

pre 5 godina

Njihovom bezobrazluku nema kraja!Bolje da se uzmu u pamet zar im ovo nije jasan pokazatelj gde se nalaze!

markopetrovic

pre 5 godina

to je necuveno i dalje takvo ponasanje pristine dokle misle da nas ucenjuju ovo mora da se prekine u korenu

Sladja

pre 5 godina

Umesto da prihvate poraz i mirno se dijalog nastavi, pronadje resenje prihvatljivo za obe strane, oni spremaju novu provokaciju.

Sanja

pre 5 godina

Haradinaju i ostalim haračlijama vreme polako ističe tako da ne da neće moći da podignu procenat, nego će ga ukinuti i vratiti se tamo odakle su došli. Daleko od Kosova i Srbije!

Mašnica

pre 5 godina

Valjda je Pristina sada videla da nije toliko jaka koliko je mislila.

Igor

pre 5 godina

Uvedite zabranu prelaska preko teritorije Srbije blokirajte izdavanje pasoša siptarkama i deci koje se piradjaju u vranju

Milan

pre 5 godina

Приштинске власти ће сада на све начине покушавати да Србији тера инат и поново провоцира. Ко губи има право да се љути.

Ana

pre 5 godina

Nista neocekivano, ali i sa daljim odgovorom iz Srbije da se to spreci.

GojaIllusion

pre 5 godina

Uvesti reciprocitet, radi kompenzacija našim firmama koje će smanjiti cenu za Prištinsku taksu: Naplatom putarine, taksa za lica koja prolaze kroz Srbiju, za robe takođe. I to baš tako napisati i reći otvoreno: igraju se - igramo se.

helena832

pre 5 godina

Treba ocekivati reakciju u svakom slucaju.Nadam se da nece ponovo napasti nas narod na KIM.

bubica

pre 5 godina

EU mora izvršiti pritisak na Prištinu da povuče donete mere jer dok to ne uradi neće biti nastavka pregovora.

miso

pre 5 godina

Ko gubi ima prvo da se ljuti ali ne kroz podizanje poreza!

Mija

pre 5 godina

Nije mi jasno sta Pristina umislja.Sa kojim pravom ucenjuje Srbiju,i sa kojim pravom vrsi pritisak.Brisel treba da reaguje,Srbija nije provocirala nit je dala povoda da se Albanci ovako ponasaju.Sto smo mi bolji prema njima oni su gori.

Tijana

pre 5 godina

Mogu i sto posto da podignu takse , i dalje ce Kosovo biti Srbija!

Vladan

pre 5 godina

Vlada Kosova je samo pre dve nedelje uvela taksu od 10 odsto za robu koja se proizvodi u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Zbog takvog poteza, kojim se krsi CEFTA, stigle su i osude iz EU doduse veoma mlake, ali ovo sto sada u besu predlazu valjda ce konacno i EU zesce reagovati.

Marko

pre 5 godina

Nastavljaju sa provokacijama... Igraju se sa vatrom.

Sanja

pre 5 godina

Prištinskim vlastima sa ovakvim odlukama se mora stati na kraj.

velizar Kastratović

pre 5 godina

Nadam se da će njihovi zaštitnici odreagovati!?

milica

pre 5 godina

Za sve siptarske provokacije i podmetanja mora se naci adekvatan odgovor.

kristina0302

pre 5 godina

Ovaj potez je samo odraz frustracije, nakon poraza.

zarkokoric78

pre 5 godina

Sada kad je propao pokušaj prijema u Interpol hajmo da dižemo galamu, povćavamo carinske dažbine, izvodimo razne vežbe oko "GAZIVODA" samo zato što smo ljuti jer smo i ponašaćemo se kao (razmežena deca) zbog "agresivne srpske politike".

Ivan

pre 5 godina

Brisel mora reagovati ako šiptari podignu carine.

Aleks

pre 5 godina

Ne znaju sta ce od svog zla i muke, nisu jos naucili da sve lose sami sebi rade a ne Srbiji.

Dule

pre 5 godina

Ovakvo prepucavanje pred ocima EU, ne vodi nicemu.

Mikw

pre 5 godina

Bolje neka priznaju da su porazeni nego sto ponovo spremaju provokacije.

Miki

pre 5 godina

Srbija ima podrsku Evrope i sveta, to necemo dozvoliti!

Nikola

pre 5 godina

Srbija treba da okrene list i zavrne cesmu Pristini, pa da im rafovi sa hranom budu prazni i da gladuju, pa da vidis kako ce traziti Srpske proizvode.

jasminajo

pre 5 godina

To se i očekivalo od njih, kad osete nesigurnost na to odgovaraju ucenama i nasiljem!

Veljko

pre 5 godina

Slabašna Priština ne može dobiti ekonomski rat sa Prištinom. Ipak, ovo nema smisla, EU mora da reaguje.

BiljaBilka

pre 5 godina

Koji nesrecnici, koni gubitnici.Samo ostaje da medjubarodna zajednica kobacno shvati ko je praba pretnja miru.

jana

pre 5 godina

Što pre prihvatite poraz, to će biti bolje za obe strane.

Jeca

pre 5 godina

Da su oni pobedili nastala bi nova klatastrofa za Srbiju i Srbe na Kosovu. Neka ovo bude početak debakla separatizma i divljaštva na Kosovu. Svaka čast zemljama koje imaju svoje stavove nezavisno od pritisaka velikih sila.

selektor

pre 5 godina

Samo neka se oni igraju. Pa postoje i kontra mere, a s obzirom da sve uvoze iz centralne Srbije ne znam ko li će tu ostati gladan.

fff

pre 5 godina

pa ne morate iste mere da uvodite, siguran sam da moze da se smanji isporuka struje, vode, bilo sta od cega siptari zive.. mozda ovima na jugu srbije... dokle ce srbija da trpi udarce hrvatske, bosne, kosova, albanije, a ne sme da reaguje ni slicno... iskljuci vodu i struju siptarima na jugu... onda sam isguran da ce oni srbima na severu, i tako u krug, pa ko prvi popusti... valjda smo jaci od tih siptarcina dole...

Goran

pre 5 godina

Da budemo otvoreni i iskreni, nece Brisel reagovati vec ce ih podrzati kao sto su to cinili i do sada

Mitar Odović

pre 5 godina

Povećanjem carinskih taksi Kosovo čini ogromnu štetu svim građanima koji žive na KiM i nisam siguran da će oni tu bahatost tolerisati.

Lepa

pre 5 godina

I Crna Gora svojevremeno je htela da se udalji od Srbije sa smanjenim uvozom robe, pa nije imalo sta da se jede tamo. Neka ih, kada budu gladni vratice se Srbiji.

Andjelka

pre 5 godina

Vreme je na strani Srbije, sad su Albanci u frci i panici.

Janja

pre 5 godina

Videli smo kako je Brisel reagovao kada su carinu povecali za 10 procenata. Sumnjamo da ce reagovati ako je opet podignu.

Aleksa

pre 5 godina

E ovo ne sme da prodje, ako im EU i na ovo ocuti to ce biti nevidjeni skandal

Maja

pre 5 godina

Brisel mora da reaguje ako želi napredak u dijalogu,ovakve stvari su nedopustive,sad će Šiptari samo iznalaziti razloge da provociraju i svete narodu Srbije.

mimi

pre 5 godina

nece reagovati kao sto ni do sad niko nije reagovao.

Izbori 2024

TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija