• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

21.11.2018

09:13

(VIDEO) VUČIĆ O MAKRONOVOM PISMU: Tražimo poštovanje za Srbiju i predsednik Francuske nam ga je ukazao, HVALA MU!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O MAKRONOVOM PISMU: Tražimo poštovanje za Srbiju i predsednik Francuske nam ga je ukazao, HVALA MU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zahvalnost predsedniku Francuske Makronu na ličnom pismu koje je uputio Srbiji i ocenio da je to dobra najava i dobar signal pred posetu Makrona Srbiji

Vučić je, u izjavi za televiziju Pink, kazao da se ne radi o cirkularnom pismu, koje bi išlo svima koji su prisustvovali ceremoniji u Parizu, već o posebnom pismu za Srbiju, koje mu je uručio predsednik Francuske.

Prema njegovim rečima, u pismu je iskazano visoko poštovanje prema državi Srbiji I srpskom narodu, govori se o 1.270.000 srpskih žrtava I potrebi da im se pokaže poštovanje.

- Protokol posete Makrona pokazuje da želi da ukaže poštovanje za srpske žrtve i koliko ceni borbu srpskog naroda u Prvom svetskom ratu. U drugom delu pisma govori se o stabilnosti I evropskom putu - preneo je Vučić.

On je istakao da je na nama da napravimo takvu posetu predsedniku Francuske koju će pamtiti I pokažemo tradicionalno srpsko gostolublje I gostoprimstvo.

- Srbi nikada nisu tražili ništa više od običnog poštovanja. Ne tražimo ništa. Mi smo jedna od retkih zemalja koja najmanje novca traži od EU. Ne kukamo, ne molimo ni za poglavlja, ni za šta. Ništa posebno ne tražimo. Ono što tražimo za našu zemlju je poštovanje, a sposobni smo sami da zaradimo i napravimo - naglasio je Vučić.

MAKRON UPUTIO PISMO VUČIĆU: Naše bratstvo po oružju neka bude osnov za strateško partnerstvo Srbije i Francuske!

Predsednik je ocenio da je On je istakao da je Makron ovim pismom pokazao poštovanje i izrazio uverenje da će građani Srbije, a pozvaće ih na to, pozdraviti predsednika Francuske i zahvaliti mu se na poseti, jer u njegovoj agendi nije lako naći prostor, a posetiće Srbiju dva dana.

Vučić je rekao da smo imali kratku posetru Žaka Širaka početkom 2001.godine, kada je tadašnji predsednik Francuske došao da se pohvali da nije dozvolio bombardovanje vbeogradskih mostova, iako su nam sve ostale ne manje vredne mostove srušili.

Ova poseta govori o promenjenoj poziciji Srbije, i nešto boljem mestu i većem značaju koji ima u svetu, ali to ne znači da smo svetska sila niti ćemo ikada biti i te snove srpske moramo da ostavimo po strani, rekao je Vučić.

Kako je rekao razgovaraće sa jednim od dva najznačajnija evropska lidera, o teškim temama, o problemima ali i o tome da dođe što više investitora iz Francuske, i imamo što više zaposlenih u firmama iz te zemlje.

Verujem i da Markron ima iste želje i namere i sa njim sam se u svim razgvorima vrlo dobro razumeo,a sada posle svih dešavanja u Parizu, posle ovog pisma mi je lakše i srce mi je na mestu, rekao je predsednik Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dante

pre 5 godina

Srbija i njene zrtve zasluzuju veliko postovanje.

Rajko

pre 5 godina

Proradila savest kod Francuskog predsednika Makorona pa se pismom obratio Aleksandru Vucic. Sto je svakako dobro pred predstojecu posetu. Gde izrazava zelju da obelezavanje bratstva po oruzju nasih dveju zemalja i zrtve nasih vojnika posluze kao osnova za novo zajednicko nastojanje nasih dveju drzava u okviru strateskog parnerstva, kako bismo jos vise unapredili saradnju, evropske vrednosti i regionalnu stabilnost.

Helena

pre 5 godina

Predsednik Francuske ukazao izuzetno postovanje Srbiji i zrtvama Prvog svetskog rata. Ovom posetom predsednika Francuske vracamo mogucnost tradicionalnih odnosa dveju zemalja, kao i dolazak veceg broja investitora u Srbiju.

Dara

pre 5 godina

Ovo pismo su zaslužili i Srbi i predsednik Vučić. Lep gest Makrona.

Dušan

pre 5 godina

Eh dragi Makrone, sa takvim predznanjem si trebao da se pojaviš na ceremoniji u Parizu!

Kristina

pre 5 godina

Na kraju cele parede mi nosimo pobedu i postovanje.

dimigrom

pre 5 godina

Pismo je ocekivano i redno posle sramote u parizu,a kad vec dolazi,Makron neka ucini i nesto dobro za Srbiju. Od izvinite,nemamo nista

Jeca

pre 5 godina

U secanje na tešku prošlost za bolju i jaku budućnost Srbije i srpskog naroda danas.

Darko

pre 5 godina

Da nije Tači sedeo gde jeste niko ne bi ni komentarisao Vučićevo mesto. Da nije bilo u redu jasno je da nije, ali čemu pompa tolika evo čovek se izvinuo i napomenuo da nije zaboravio na srpske zrtve. I to je ljudski.

oko

pre 5 godina

Možda će neko od Srba, jednog dana, ipak da traži nešto više da bi, najzad, došlo do samopoštovanja koje smo, ovde, na silu morali da izgubimo i stalno ga gubimo! Svi traže više da bi bar nešto dobili. Ovo pismo je možda gospodinu Vučiću značajno, ali, sasvim sigurno - ništa ne znači po pitanju poštovanja. Slika iz Pariza ostaje zauvek urezana na telu Srbije, kao i telu nove Evrope. Nadam se da Srbi neće ponovo, po ko zna koji put, dati svoje živote i u najgorim mukama stradati, da bi u bilo kojoj situaciji branili tu Evropu i evropske vrednosti. Njih više nema. Sve je trgovina.

opera

pre 5 godina

Lepo je ali zasto se nije izvinuo posle, sledeceg dana, nego cutao. Postujem Vucica i njegovo smiren stav.

Krckey

pre 5 godina

Markon iako jedna od najmocnijih osoba u svetu itekako treba da uputi posebno pismo Srbiji, kao sto je i uradio. Svakako treba ostvariti i ocuvati sto bolje odnose i poslovnu saradnju...

Bozidar

pre 5 godina

Srbija je svojom politikom zasluzila da je svi cene i postuju

SASA

pre 5 godina

Danas se Srbija gleda drugacije u svetu,sa vise postovanja i razumevanja,jer je Vucic dosta uradio po pitanju imidza Srbije.

Mila

pre 5 godina

Markon iako jedna od najmocnijih osoba u svetu itekako treba da uputi posebno pismo Srbiji, kao sto je i uradio. Svakako treba ostvariti i ocuvati sto bolje odnose i poslovnu saradnju...

Mila

pre 5 godina

Makron je jedna od najmocnijih osoba u svetu i treba ostvariti sa njim sto bolje odnose.

Lili

pre 5 godina

Ovo je dokaz da Makron nije imao uticaja na protokol povodom obeležavanja godišnjice završetka Prvog svetskog rata, i da sa Srbijom zeli da gradi prijateljske odnose

Mackica

pre 5 godina

Francuska postuje Srbiju samo sto ne zna to bas uvek da pokaze. Makron je uspeo da pokaze koliko postuje prijateljstvo sa Srbijom

ogi

pre 5 godina

Srbiji, nasoj ponosnoj i hrabroj zemlji, ukazano je postovanje od strane Francuske! To je tek pocetak! Rad, trud i postenje se uvek isplati!

SS

pre 5 godina

Vučko,to je samo dok Makarona ne dođe do Srbije i vrati se kući,posle će po starom običaju,kako mu narede nacisti.

Petar

pre 5 godina

Posle one poruke u Parizu, Makron je pokazao koliko je čovek!

ena

pre 5 godina

Srbija uvek postuje svoje prijatelje i saradnike.

ena

pre 5 godina

Drago nam je sto je Makron poslao pismo i ukazao nam veliku cast.

lolo

pre 5 godina

Srbija ni malo ne trazi velike stvari. Stvarno trazimo postovanje i trazimo da nas uvaze kako treba.

Oksana

pre 5 godina

Slažem se, i očekujem lepu saradnju, jer i Francuska, kao i ostale naše prijateljske države, je država inteligentnih ljudi i pametnih funkcionera, koji neizbežno moraju priznati kvalitet srpske države i moć, koju je za kratko vreme uspela da stekne!!

Mirjana

pre 5 godina

Ovo pismo su zaslužili i Srbi i predsednik Vučić. Lep gest Makrona koji je uvideo svoju grešku.

Dejan

pre 5 godina

Tražili smo poštovanje i Makron je to poštovanje i uzvratijo.

Nesa

pre 5 godina

Nadam se da ne mislis to sto kazes. A ovakvo postovanje ja ne priznajem i ne prihvatam. Mozda predsdnik to mora da uvije u oblande, ali veliko sranje u sarenom papiru nikad nece biti cokolada.

Mitra

pre 5 godina

Srpsko-Francusko prijateljstvo koje se gradilo mnogo godina ne može tako lako da se prekine! Predsednik i njegovi građani su dobrodošli u našu državu, ali ne samo oni, svi su dobrodošli svi stanovnici planete zemlje!

Mina

pre 5 godina

Srbija poštuje druge al isto tako traži poštovanje!

Dusica

pre 5 godina

Ovim pismom presednik Makron je pokazao da ima postovanje prema nasoj zemlji. Nadamo se da ce Srbija i Francuska imati dobru saradnju.

Nk

pre 5 godina

Svi su shvatili da Srbija zasluzuje svako postovanje

Stojan

pre 5 godina

"... u pismu je iskazano visoko poštovanje prema državi Srbiji I srpskom narodu, govori se o 1.270.000 srpskih žrtava I potrebi da im se pokaže poštovanje." PA STO NISU POKAZALI POSTOVANJE? Obelezili su stogodisnjicu, pokazali su se koliko postuju zrtve. U prvom redu su stajali Nemci protiv kojih su se borili pa Australijanci koji su nesto malo izgubili, pa Turci neprijatelji bili i uvek ce biti, pa Siptari koji nisu ni postojali a sada ih postavljaju na najvise mesto i ukazuje im se postovanje, verovatno za organe i drogu. To je sadasnjost Francuske a ne neko postovanje tamo gde treba da se ukaze. Francuzi treba da se stide dosta toga od svoje istorije ali i svoje sadasnjice.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59