• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: antidot

21.11.2018

09:43

ANTIDOT: Jeremić posle 20 meseci najzad priznao da je umešan u visoku korupciju i kriminal, MORA DA SVEDOČI NA SUĐENJU U NJUJORKU!

Politika

ANTIDOT: Jeremić posle 20 meseci najzad priznao da je umešan u visoku korupciju i kriminal, MORA DA SVEDOČI NA SUĐENJU U NJUJORKU!

Podeli vest

Punih 20. meseci nakon što je Medijska mreža Antidot objavila svoja saznanja o sumnjivim uplatama na račun CIRSD-a i privatne firme Vuka Jeremića, i tačno godinu dana nakon što je, pod optužbama za teška krivična dela, njegov glavni finansijer Patrik Ho uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama, predsednik Narodne stranke najzad je potvrdio istinitost svega onoga što je Antidot objavio - da je Vuk Jeremić, zloupotrebljavajući funkciju u UN, bio u nedozovoljenim, koruptivnim vezama sa osumnjičenim kineskim tajkunom. Saopštenje Antidota prenosimo u celosti:

U tragičnom pokušaju da dokaže svoju “nevinost” i “tek površno poznanstvo” sa čovekom koji mu je uplatio više od 5,5 miliona dolara, Vuk Jeremić je javnosti pokazao dokument američkog tužilaštva u kome se potvrđuje da će već na samom početku suđenja Patriku Hou biti prvi i glavni svedok tužilaštva. Istovremeno, Jeremić je potvrdio da je taj papir dobio na sopstveni zahtev, uslovljavajući svoje svedočenje potvrdom američkog tužioca da još nije predmet istrage tužilaštva.

Činjenica, da je od strane tužilaštva Jeremić pozvan da svedoči prvi u ovom sudskom postupku, dokazuje sve ono što su pored Antidota, pisali i brojni svetski mediji. Da je Jeremić, zloupotrebljavajući funkciju u UN, učestvovao u zabranjenim poslovima korupcije i pranja novca, a da su milioni uplaćeni na njegove račune materijalni dokaz da je bio aktivni učesnik u poslovima za koje je za sada optužen njegov najbliži poslovni partner Patrik Ho.

Da li će Jeremić ostati samo svedok, svedok saradnik ili možda optuženi, ostaje da se vidi, jer izjava samog Jeremića da ima isti status kao i njegov blizak saradnik Šeik Gadio, bivši šef diplomatije Gane, koji je zahvaljujući nagodbi sa tužilaštvom, u zamenu za svedočenje protiv Hoa uspeo da izbegne osudu pred američkim sudom, navodi na ovaj zaključak.

Strah koji se video u očima Jeremića dok je mahao pozivom za sud, ukazuje na moguće pokušaje da se nagodi sa tužilaštvom, kako bi njegova uloga u kriminalnim poslovima sa optuženim Hoom ostala skrivena od javnosti i van dometa pravde. Upravo zbog ovoga, Antidot poziva srpsku policiju i Specijalno tužilaštvo sa organizovani kriminal da pokrenu istragu o ovom slučaju. Jedino tako može se izbeći opasnost da za svoje mutne poslove Jeremić izbegne odgovonost pred zakonom, a oni postanu sredstvo ucene koje će od Jeremića stvoriti ucenjenog političara koji deluje u službi stranih interesa.

Dokaz da Jeremić skriva istinu od javnosti jeste i činjenica da je u režiranom intervjuu slagao novinarku i gledaoce N1, rekavši da novac nije dobio od Fondacije China Energy Fund Committy kojom je upravljao Patrik Ho, kako je Antidot objavio u martu 2017. godine, već od firme osnivača te fondacije China Energy Company.

A Vuk Jeremić je lično od Patrika Hoa i njegove fondacije dobio 2.334.000 $ i to u periodu od 2014-2017. godine, upravo onom u kome je Patrik Ho počinio kriminalna dela za koja je optužen pred američkim sudom.

Istraživački tim Medijske mreže Antidot


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marica

pre 5 godina

Za svoje mutne poslove,morace da odgovara pred zakonom

AleksMache

pre 5 godina

Eto sve dodje na svoje a vi moji građani glasajte za ovakve kriminalce i njihove kolege iz opozicije!

Goca

pre 5 godina

Sramno i ponizavajuce za Srbiju s jedne strane ,s druge dolijace Vuk za sve ono sto je radio i radi svom narodu i Drzavi

Natasa

pre 5 godina

Ovo je dokaz da je Jeremic od samog pocetka bio lazov i prevarant. I da je obmanjivao narod.

ogi

pre 5 godina

Nije mu prošlo Kosovo u Interpol,još mu sada stigao poziv za sud,baš Jeremiji nije dan.

rale

pre 5 godina

svi su takvi celnici opozicije,lopovi, kriminalci,pa cak i ubice.ovo treba upisati u analogiju srpske istorije i to sa njihovim punim imenima i prezimenima.neka se i njihova buduca pokolenja stide njihovih imena i prezimena

Zoran timic

pre 5 godina

Vuk Jeremic je korupcijom zaradio milione i to ce uskoro biti obelodanjeno!

Žile

pre 5 godina

Toliko o patrijioti Vuku Jeremiću koi radi za svoj narod,izgleda da je baš mnogo radio i zaradio.

SS

pre 5 godina

Valjda se neće vratiti iz USA ,a možda će mu rasturiti bulju u zatvoru.

007

pre 5 godina

Vuce vise se ne mozes sakrivati i lagati sve se polako otkriva.

Joca

pre 5 godina

Sve polako izlazi na videlo,sve malverzacije kojima se bavila prošla vlast,a na štetu našeg naroda.

zlaja

pre 5 godina

Jeremiću spremaj kofere, ćebe pod ruku pa na službeno putovanje, nadam se što duže.

NikolaS

pre 5 godina

Vrlo mi je cudno da je priznao,al ce svakako odgovarati za sve sto je radio protiv zakona.

Dejan

pre 5 godina

Zanlo se da je Vuk ite kako prljav i da je lopov veliki!

Mrrrr

pre 5 godina

Istina kad-tad ispliva na povrsinu.Prljave stvari ne mogu se zauvek sakriti.Trenutno je svedok na sudjenju a za dalje videćemo.

Violeta

pre 5 godina

Jeremić je ološ kojem je mesto iza rešetaka.

Alhemičar

pre 5 godina

Jeremić samo misli da je svedok, vrlo brzo može biti i okrivljen.

Gavrilo Princip

pre 5 godina

Sada je kasno za priznanje i pokajanje,sada će odgovarati za saučesništvo a za to može dobiti 10 godina zatvora minimum.

Natalija Jovanovic

pre 5 godina

A sta je Jeremic kao predsednik U N ucinio tim biznismenima ?

Sanja

pre 5 godina

Bice on svedok ali gledace da sve svali na nekog drugog

Stranac

pre 5 godina

Sad je negde i jasno zašto su sneg i koka kola iz Amerike slađi od srpskog, zašto je dolar važniji od dinara, ali je jasno i da će američki zatvor biti slađi od srpskog!

Najbolje od Srbije

pre 5 godina

Vucko,da li sebe,od sramote,smes,da pogledas u ogledalo,dno srpskog naroda,si ti

Jovan

pre 5 godina

Nikada nisam ni sumnjao da se Jeremić bavi poštenim rabotama njegovo bahato ponaša nje lagodan život sa grbače građana Srbije sa mo me čudi kako ga nisu uhapsili kao da su ae bojali njega loš zakon ljudi oataju na ulici radi 500 eura nema ko daih zaštiti od sudskih izvršitelja a ovi izdajnici Jeremić Đilas Obrad ović Janković i ostali lopvi zajebavaju državu i narod !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija