• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2018

16:35

POTPUNO SU NEMOĆNI, ZATO PRAVE OVAKO SUMANUTE POTEZE! Milovan Drecun objasnio zašto kosovski Albanci uvode taksu na srpske proizvode!

Politika

POTPUNO SU NEMOĆNI, ZATO PRAVE OVAKO SUMANUTE POTEZE! Milovan Drecun objasnio zašto kosovski Albanci uvode taksu na srpske proizvode!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da je današnja odluka Prištine da podigne takse na srpske proizvode na 100 odsto sulud i potpuno nepotreban potez, koji pokazuje svu nemoć Prištine

 

Drecun je dodao da taj potez ne treba posmatrati izolovano i objasnio da su Albanci u Prištini iskoristili kao povod za podizanje taksi nezadovoljstvo što nisu članica Interpola.

- Iskoristili su to nezadovoljstvo da nastave sa pogoršanjem odnosa sa Beogradom i otežavanjem komunikacije Beograda sa srpskim narodom na KiM, kao i položaj ostanka srpskog naroda u južnoj pokrajini - rekao je Drecun za TV Pink.

Kaže da će Albanci, dugoročno gledano, imati za cilj da potpuno prekinu naastavak dijaloga u Briselu, normalizaciju odnosa, kao i da iznegnu bilo koju obavezu koju su preuzeli da realizuju.

Bojim se da će imati za cilj i da otežaju što je više moguće život Srbima na KiM, kaže Drecun i dodaje da se istovremeno pred svojom javnošću pravdaju što su doživeli strahovit udarac i neuspeh u pokušaju da postanu clanica Interpola.

- Sada je očigledno da su u bezizalnoj situaciji, više ta moć koju imaju SAD i koju koriste da podrže tu lažnu državu ne može uvek da im pomogne i oni su sada svesni te situacije. Sada su u velikom problemu gde ne mogu da se ponašaju politicki racionalno i ne mogu da shvate koji je put kojim bi trebali da idu - navodi Drecun.

Smatra da Beograd treba da insistira da se nastave razgovori u Briselu i to što pre, kao i da je potrebno vršiti pritisak na međunarodnu zajednicu - posebno one države koje mogu da utiču na Prištinu.

Dodaje da postoji i mehanizam pritiska na Prištinu i od strane srpskog naroda na KiM preko njegovih izabranih predstavnika u parlamentu u Prištini.

- Mislim da nas očekuje period veoma turbulentnog i napetog stanja između Srba i Albanaca, odnosno Beograda i Prištine i treba našim smirenim potezima izazvati reakciju i zapada da Prištinu natera da se politički racionalno ponaša, jer ovo je otišlo predaleko i ne može se tolerisati - kaže Drecun.

Navodi da ako se nastavi sa ovakvim jednostranim potezima, moze se desiti da ćemo ubrzo doći u situaciju da i Srbija preduzme kontra mere, koje će usloviti lancanu reakciju.

- Svi ćemo biti u velikom problemu i ništa neće moći da se radi na smirivanju te situacije - zaključio je Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Drago

pre 5 godina

Ovaj potez Pristine odrazava nemoc, nekompetentnost i na kraju krajeva glupost takozvanih politicara. Raspala banda ratnih zlocinaca i nista vise. Narod na Kosovu i Metohiji ce to najvise platiti.

Mila

pre 5 godina

Izrevoltirani su! Ali 100% to je stvarno sanuti potez! Otvorena provokacija!

Milica Milicic

pre 5 godina

Ovakav potez Pristine pogorsava odnose u regionu, pravi problem gradjanima KiM, zapad bi trebalo da reaguje.

Bozidar

pre 5 godina

Pristina pod hitno da ukine takse,kljuc je kompromis izmedju dve strane

Acika

pre 5 godina

Albanci sa Kosova su veoma nervozni,nista im nepolazi za rukom.

Mima

pre 5 godina

Ocigledno je da nekome odgovara ovakva odluka i haos koju je izazvala.

Tijana

pre 5 godina

Podizanje taksi je odraz nemoci i neznanja sta dalje !

Bosko

pre 5 godina

Uplasili se da ce da lete iz fotelje i da ce zavrse na Interpolovim poternicama pa sada pokusavaju da se izvucu ishitrenim potezima protiv Srbije.

Darko

pre 5 godina

Politika Prištine postaje bezobrazluk koji se projektuje nad Srbima i Srbijom zbog Interpola. Počeli su sa niskim udarcima. Uzvratićemo. Ne sumnjam.

Herc

pre 5 godina

Oni zaista jesu divljaci, ali ovo nije divlji zapad, već Evropa.

mita

pre 5 godina

Ništa novo od Albanaca što provociraju,samo sad to rade iz nemoći!

Goran

pre 5 godina

Naravn oda je potez nepotreban i ne resava nista ,ne doprinosi nikome, sem nameri da se Srbiji i srbima svete za debakl u Interpolu

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59