• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Blic

21.11.2018

19:14 >> 19:17

MOGERINIJEVA: VLADA KOSOVA MORA ODMAH DA UKINE TAKSE NA SRPSKE PROIZVODE!

Politika

MOGERINIJEVA: VLADA KOSOVA MORA ODMAH DA UKINE TAKSE NA SRPSKE PROIZVODE!

Podeli vest

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini osudila je odluku Prištine o podizanju takse na srpske proizvode na 100 odsto i zatražila da se ta odluka povuče

- Današnja odluka Vlade Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine na 100 odsto je jasna povreda Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) i duha Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Kosovo. To dodatno pogoršava situaciju nakon početnog nametanja povećanja poreza od 10 odsto prošle nedelje. Vlada Kosova mora odmah da ukine ove odluke - poručila je Mogerini.

Srbija i BiH juče su glasale protiv prijema samoproglašenog Kosova u Interpol, a danas je zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj objavio na "Tviteru" da je vlada u Prištini donela odluku o uvođenju carina od 100 odsto na proizvode iz BiH i centralne Srbije.

VUČIĆ SE SASTAO SA AMBASADORIMA KINE I RUSIJE! Završen razgovor sa ambasadorima Kvinte i sa šefom delegacije EU!

 

 

JOŠ JEDAN ŽESTOK UDAR NA SRBE! Haradinaj ukinuo nadležnosti srpskim opštinama na KiM nad imovinom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mrrrr

pre 5 godina

Konacno da se i Evropa uključi u resavanje ovog problema.Valjda su i oni uvideli kakvi se merama služi Priština.

Daca

pre 5 godina

Krsenjem CEFTA sporazuma moze doci do katastrofanih posledica po sve a ne samo po Srbiju.

Lili

pre 5 godina

Nadam se da su napokon uvideli ko su siptari, da nas samo provociraju,da jedino oni ne zele mir, stabilnost, i resavanje pitanja Beograda i Pristine.

Mare

pre 5 godina

Ma odmah ce te poslusati. Vreme je da budu kaznjenji.

Ketty

pre 5 godina

EU je reagovala jer se krse medjunarodni zakoni sto je i normalo i treba da kazne Albance maksimalno zbog ovakve gluposti.

perica

pre 5 godina

A šta će Mogerinijeva preduzeti ako ne ukinu takse?

Dejo

pre 5 godina

Mogerinijeva zaprijeti albancima to mnogo bolje da ce EU nece dozvolit nikakve olaksice albancima ako se ne pocnu pridrzavat onog sto su potpisali sa Srbijom do najsitnijeg detalja

Miki

pre 5 godina

Mogerinijeva je svesna da vlada Kosova mora povući odluku jel to izaziva destabilizaciju regiona!

zoran

pre 5 godina

Uf uf uf! Ala su se uplasili i sad ce odmah da je poslusaju. Smesno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59