• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.11.2018

19:33

AMERIČKA AMBASADA U BEOGRADU: Zabrinuti smo, odluka Prištine UGROŽAVA REGIONALNU STABILNOST!

Politika

AMERIČKA AMBASADA U BEOGRADU: Zabrinuti smo, odluka Prištine UGROŽAVA REGIONALNU STABILNOST!

Podeli vest

Ambasada SAD u Beogradu istakla je, komentarišući za Tanjug odluku Prištine o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije od 100 odsto, da je zabrinuta tom merom i istakla da to ugrožava izglede za regionalnu stabilnost i prosperitet.

- Zabrinuti smo zbog objave iz Prištine danas. Po svemu sudeći, tarife krše obaveze CEFTA i ugrožavaju izglede za dugoročnu regionalnu stabilnost i prosperitet - naveli su iz Ambasade SAD u odgovor na pitanje Tanjuga kako vide najnoviju meru Prištine.

- Moramo da nastavimo da se fokusiramo na Briselski dijalog i da ne dozvolimo da nas druga pitanja odvrate od toga - saopšteno je.

(VIDEO) VUČIĆ POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Srbija neće uzvratiti istom merom, želimo da ostanemo pouzdan partner svima!

VUČIĆ SE SASTAO SA AMBASADORIMA KINE I RUSIJE! Završen razgovor sa ambasadorima Kvinte i sa šefom delegacije EU!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 5 godina

Konacno primerena reakcija SAD, koji su zabrinuti zbog objave iz Pristine danas. Po svemu sudeci, tarife krse obaveze CEFT-a i ugrozavaju izglede za dugorocnu regionalnu stabilnost i prosperitet.

Obrad

pre 5 godina

Oni ugrozavaju bezbednost a Amerika ih stvorila i podrzala ih u svim njihovim gupostima.

Misa

pre 5 godina

Ovim potezom se i SAD polako odricu dugogodisnje podrske pristinskim vlastima...

Ema

pre 5 godina

Srbija treba da reaguje mirno, racionalno i odgovorno...a svi vi ostali silno zabrinuti treba da izvrsite pritisak na Pristinu...nadam se samo da ce shvatiti da takvim ponasnjem smo nnose stetu i, sebi I drugima...I da im to nece proci

Nikola

pre 5 godina

Jako su zabrinuti, a sve to upravo oni serviraju.

DraganD

pre 5 godina

Ove izjave kao iz Nušićeve "Ožalošćene Porodice". Strašna je količina LICEMERJA USA Ambassy u Beogradu !!!

Dmitar

pre 5 godina

Gospodine Skote ako ste toliko zabrinuti samo okrenite telefon Tačija ili Haradinaja i za sat vremena nećete biti zabrinuti, ako imate toliko kredita na mobilnom ako nemate pozajmite od Kifa, pa to zajednički uradite.

Ruki

pre 5 godina

Mir jeste najbitniji,Ali ovo je skandalozno i nedopustivo,i treba da se resi sto pre!

AleksMache

pre 5 godina

Dobro kad je američka ambasada zabrinuta.Koga vi više folirate!?

Dejo

pre 5 godina

Zar ne uvidjate koga podrzavate u Pristini albance koji ne zele nikakav dogovor sa Srbijom Amerikanci ,sada razmislite ocete li Amerikanci da pritisnete albance u Pristini ili ne ,zar ne vidite da Srbija zelim mir na Balkanu za razliku od albanaca Amerikanci

dragan

pre 5 godina

Ako bi amb.Skot regovao agilnije, ne bi nastavila Priština da se ovako ponasa.Njegov mlak stav je prcutno odobrenje- gresim li ?

Aleksandar

pre 5 godina

Iz američkih ambasada je i dat mig za ovaj potez Prištini a sada su zabrinuti. Akerika živi još u kaubojskom vremenu, pa se zato i ponašaju tako.

nikola

pre 5 godina

Лицемерје Американаца до бесвести...Па то је план ЦИА...Шиптари су НУЛА без агентуре ЦИА...!!

RINGISPIL

pre 5 godina

Izgleda mi da ce amerikanci zajedno sa siftarima da veceraju svoja go....a iz istog tanjira.

Mauda

pre 5 godina

.......g.skote a el povecanje vazi i na uvoz kurtona ?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija