• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

21.11.2018

22:40

(FOTO) TADIĆ ZA 'MERCEDES' DAO 547.000 EVRA NAŠIH PARA, a sad traži da zbog toga bude uhapšen Gruevski!? BIVŠI PREDSEDNIK DOKAZAO DA JE LICEMER!

Politika

(FOTO) TADIĆ ZA 'MERCEDES' DAO 547.000 EVRA NAŠIH PARA, a sad traži da zbog toga bude uhapšen Gruevski!? BIVŠI PREDSEDNIK DOKAZAO DA JE LICEMER!

Podeli vest

Bivši predsednik Boris Tadić napao je juče državu Srbiju zato što nije uhapsila Nikolu Gruevskog, bivšeg premijera Makedonije koji je u Skoplju osuđen na dve godine zatvora jer je kupio službeni blindirani 'mercedes' za 600.000 evra

Tadić kaže da je naša policija prošle nedelje morala da uhapsi Gruevskog, iako za njim nije bila raspisana poternica, jer je 'trebalo da pretpostavi da će uskoro biti traženo njegovo hapšenje' (!?!).

Dvostruki standardi

Jedno od osnovnih načela Tadićeve propagande su dvostruki standardi. To je otisak prošlog vremena u kojem on i dalje živi, verujući da je 'večiti predsednik' kome se svi dive beskrajno i istrajno, ističe analitičar Dejan Vuk Stanković.

Zamena teza

I sve to možda i ne bi bilo toliko strašno da isti taj Boris Tadić, dok je bio predsednik Srbije, nije kupio isti takav 'mercedes' za 547.000 evra naših, državnih para! Informerovi sagovornici zbog toga pitaju da li bi, po Tadićevoj logici, i on sam trebalo da bude uhapšen i po kratkom postupku osuđen zbog kupovine službenog 'mercedesa'?!

Boris Tadić je na konferenciji za medije rekao da je prilikom 'prebacivanja Gruevskog' u Mađarsku postajao 'tajni, tihi i organizovani dogovor' Aleksandra Vučića, Mila Đukanovića, Edija Rame i Viktora Orbana!?!

- Reč je o organizovanom dogovoru, jer je Gruevski pravosnažno osuđen za kriminalni akt i nekoliko sati ga je delilo od zatvora. Čim je Gruevski stigao na granični prelaz Srbije, predsednik je morao biti obavešten i morao je izdati nalog da on bude zadržan... Umesto toga, Vučić optužbama da sam kupio 'mercedes' kao Gruevski namerno laže. Gruevski je počinio krivično delo nedozvoljene trgovine političkim uticajem, snimljen je kako traži da se nabavi vozilo za njega. Kao predsednik države, nisam se bavio nabavkom vozila, odnosno nisam se mešao u nabavku tehničkih sredstava za zaštitu države i svojom bezbednošću... - kazao je Tadić.

Dokumentacija do koje smo došli, međutim, dokazuje upravo suprotno! Tadićevi saradnici iz Predsedništva Srbije krajem 2009. tražili su da BIA kupi blindirani 'mercedes S600'. Dakle, automobil jeste kupljen na zahtev Tadića!

Prema dokumentaciji koju posedujemo, BIA je 18. decembra 2009. godine kupila 'mercedes' za Tadića i platila ga tačno 547.000 evra ili 52.759.845,70 dinara po tadašnjem kursu. Ovaj automobil je potom, 7. aprila 2010. godine, rešenjem koje je potpisao tadašnji direktor BIA Saša Vukadinović, dat na raspolaganje Tadićevom kabinetu. Procedura potpuno identična onoj zbog koje je bivši makedonski premijer pravosnažno osuđen na dve godine robije. Jedina je razlika u tome što je Gruevski 'mercedes' kupio preko MUP.

Komentarišući sve ove navode, Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da Tadić svesno zamenjuje teze.

- Gruevski u momentu izlaska iz Makedonije nije bio pod poternicom, pa bi sprečavanje da uđe u Srbiju ili da napusti teritoriju naše države bilo suprotno zakonu. Tadić licemerno zaboravlja i da je radio isto što i Gruevski i da je preko BIA kupio 'mercedes' za više od pola miliona evra. Podneli smo krivičnu prijavu kako bi se utvrdilo postoje li kriminalni elementi, jer je ta kupovina slična onoj zbog koje je Gruevski osuđen - podvlači Spasić.

Duguje odgovore

Marko Matić iz antikorupcijske mreže "Antidot" ocenjuje da Tadić duguje odgovore na mnoga pitanja.

- Trebalo bi, na primer, da odgovori zašto je njegov režim 2011. pružio utočište Veselinu Vukotiću, koga je Crna Gora tražila zbog ubistva 1997. godine?! Tu je i nerasvetljen slučaj ubistva gardista u Topčideru, paljenja Ambasade SAD i zloupotrebe diplomatskih resursa za bekstvo Miladina Kovačevića iz Amerike, što je građane koštalo najmanje milion dolara. Tadić je poslednja osoba koja ima pravo da postavlja pitanje poštenja i zakonitosti rada predsednika Srbije - zaključuje Matić.

Vučić: Gruevski je bio u Srbiji dan pre raspisivanja poternice

Predsednik Vučić izjavio je da je Nikola Gruevski iz Makedonije ušao u Albaniju, zatim u Crnu Goru i preko Srbije u Mađarsku 12. novembra, dan pre raspisivanja međunarodne poternice.
- Gruevski je napustio Makedoniju i ušao u Albaniju. Odatle je preko prelaza Božaj prešao u Crnu Goru, a zatim je preko graničnog prelaza Gostun 11. novembra u 22.27 ušao u Srbiju, pa iz Srbije u Mađarsku preko prelaza Horgoš 12. novembra. Tek 13. novembra, u 19.35, dostavlja nam se međunarodna Interpolova poternica koju je Makedonija raspisala. Sve je, dakle, urađeno po zakonu. Da smo Gruevskog hapsili, to bi bila otmica... - istakao je Vučić, podsetivši da je i Boris Tadić isto kao i Gruevski nabavio automobil.
- Ali, tu nema nikakvog razloga za hapšenje, jer Tadić nije ostvario protivpravnu korist, a auto je ostao državi - podvukao je Vučić.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 5 godina

Jaka je Srbija,opstaje i kad su ovakvi bilesnici na čelu države.

Nebojša

pre 5 godina

A ovi vaši dali 100000000 miliona evra za auto put i sad ga ponovo prave.

Zoran

pre 5 godina

Tadicu cuti i moli boga da tuzilac nepokrene postupke protiv tebe prvo za unistavanje drzave , bogacenju, prisvajanju drzavne imovine , a ja bi te sudio za izdaju jer mislim da si izdajnik kao i 90 % zutih prodanih dusa!!!!!!!

Snimak

pre 5 godina

Lepo je Tadić rekao da između njega i Gruevskog postoji ogromna razlika jer je Gruevski snimljen kako traži da se za njega nabavi vozilo, a Tadić nije snimljen.

Mijat

pre 5 godina

A sto da ga mi hapsimo pa mi nismo makedonski servis, a oni priznali kosovo i glasali za prijem istog u interpol ma treba otkaciti BJRM.

milos

pre 5 godina

E moj Tadicu,mislila sam da se bar malo razlikujes od svojih kolega.

Tijana

pre 5 godina

Kao i uvek svoje greske ne vidi a potencira na tudjima.tipicno opoziciono ponasanje.

Duska

pre 5 godina

Stvarno treba da te je sramota Borise Tadic sto sebi dajes pravo koje ti ne pripada da ti negog prozivas i optuzujes.

deni

pre 5 godina

N.Gruevski se jedini suprotstavio shiptarima i placeniku i izdajici Zaevu koji rusi Makedoniju i zato su mu bili shiptari i Zaev spremili ubistvo u zatvoru ako dospe u zatvor, zato je napustio Makedoniju.Tadic lupa gluposti i u Makedoniji imamo saznanja da je Tadic najvece zlo sto se desilo u Srbiji.Makedonski narod ne podrzava Kosovo i Metohiju da udje u INTERPOL - to je Zaev naredio jednom banditu koji radi za CIA u Makedonskoj policiji da glasa za prijem KiM u INTERPOL , to narod u Makedoniji ne podrzava.Dacic je rekao da shiptari sve kupuju parama - to su crne pare od droge - to isto rade i u Makedoniji - kupili su shiptara Zaeva sa 30 - 50 miliona evra jos u Zirihu prije 2 god. i tada je izdajnik Zaev obecao shiptarima Makedoniju - kako bi jos nanosio zla nasoj braci Srbima i Srbiji.Zaev je psihicki poremecen i na granici ludila - ukrao je nekoliko hekata zemljista i uzgaja u Makedoniji marihuanu.Dali negde u Evropi ima slucaj da (lazni - tako zvani ) premijer proizvodi drogu - e to je slucaj u Makedoniji , Zaev narko proizvodjac marihuane.Mercedes koji je Gruevski kupio za 600.000 eura i za koji su 3 osobe optuzene sa po 2 god.robije - 4 god. i 6 godina je Mecedes koji Zaev abolicirani kriminalac sad vozi i sa kojim je vozikao Margarini , vladicin Hana , Merkelicu , Pensa ,Bajdena , Kuca i ostale EU bandite.Mercedes je u odlicnom stanju i koristi ga Vlada lopova Zaeva.

Maja

pre 5 godina

To je I za ocekivati od Tadica...svi su oni isti...bahati, pohlepni licemeri...a kad zagusti kriv neko drugi...

Dejan

pre 5 godina

Tadic je oduvek bio ekspert u arcenju narodnih para.Licemer je blaga rec za njega.

Saradžogla

pre 5 godina

Pustio je iz zatvora onog glumca koji je ubio dve osobe a treću unakazio? U normalnim državama za to se dobija smrtna kazna ili dve doživotne.Taj čovek danas glumi u srpskim filmovima a meni ne pada na pamet da to gledam!

alekm

pre 5 godina

Tadioc samo svaljuje na drugog, a ocigledan je stvar da se on bahatio.

miki

pre 5 godina

Sram te bilo bivsi predsednice tako skup auto da bi ti dovodili momke u Visnjicu u vilu kojoj si ziveo i igrali se covece ne ljuti se

Milos

pre 5 godina

Tadic je opste poznat kao lopov, to je pokazao za vreme svoje vlasti pa bi sad da svoju krivicu kao dete svaljuje na drugog. Unistio je Srbiju.

bubasvaba

pre 5 godina

Ja posle ovog teksta upozoravam da se uhapsi tadic jer ja pretpostavljam da ce biti osudjen za isti stvar kao njegov bivsi kolega makedonac a on je unapred znao i krivi mup SRBIJE pa evo po zdravoj logici upozoravam mup da preventivno uhapsi coveka koji je vidovit a istu stvar je uradio kao i onaj za koga se on zalaze da se UHAPSI . HHAAPPSSII MILICIJO !!!!!

dario

pre 5 godina

Prvo trebalo bi se ispitati odakle mu uopste taj toliki novac.Bez ikakvog cekanja.Dal je moguce da iko na posten nacin zaradi toliki novac,a na mestu gde je bio.

zone

pre 5 godina

a lopine ljudi moji... samo mi nijejasno zasto se ne hapse ti koji su pljackali???

goran

pre 5 godina

ako je vozilo predsednika srbije ostaje nejasno zašto po prestanku potrebe za takvim vozilom isto se vraća u bia. Ispada da je bia vlasnik a ne predsednik republike.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija