• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/b92/rts

21.11.2018

19:53

(VIDEO) VUČIĆ O NERAZUMNIM ODLUKAMA PRIŠTINE: Albanci uveli takse zbog ČETIRI MOGUĆA CILJA!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O NERAZUMNIM ODLUKAMA PRIŠTINE: Albanci uveli takse zbog ČETIRI MOGUĆA CILJA!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da Srbija priprema mere, ali da nećemo ulaziti u kontramere, niti kršiti CEFTA i druge sporazume.

- Mi ćemo da reagujemo racionalno, mirno - rekao je Vučić i poručio da želi da se očuva mir.

Kako je rekao, EU je trebalo da reaguje i ranije, kada su prištinske vlasti uvele takse od 10 odsto, a ne sada kada su uvedene od 100 odsto. 

- Naći ćemo i osnovni i rezervn i plan - rekao je Vučić.

Četiri osnovna cilja Prištine

Predsednik kaže, da za odluku Prištine o taksama postoje četiri osnovna cilja.

Prvi cilj je veliki pritisak koji bi vodio ka kapitulaciji Beograda i priznavanju prištinske nezavisnosti.

Drugi cilj je da se tiho sprovede najsnažnije etničko čišćenje Srba sa prostora Kosmeta, i severno i južno od Ibra. Ukazuje da Srbi žele da kupuju srpske proizvode.

Kao treći cilj naveo je pritisak ma međunarodne organe i institucije kako bi im učinili ustupke po pitanju vizne liberalizacije.

Vučić je rekao da je četvrti mogući cilj dolazak do sukoba i potpune destabilizacije regiona zarad nečijih interesa.

On je poručio da je izjava Federike Moerini, koja je osudila prištinske mere sasvim logična. Predsednik je najavio da će se u četvrtak sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. 

Mere nisu odmazda zbog Interpola 

 

Predsednik Srbije ističe da Beograd neće uvoditi kontramere sličnog tipa i da neće kršiti Cefta sporazum kao ni SSP. Poručuje da će srbija biti stabilan partner svakome.

- Ali suština je da ovo nema veze sa odmazdom zbog Interpola - kaže Vučić i dodaje da to tako prenose mediji u zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova a kako je rekao, video je i da su mnogi drugi naseli na to.

- Naša mala pobeda u Interpolu nije kršenje bilo kakvog sporazuma, molim vas, razumite - poručuje Vučić.  

Osvrnuo se i na razgovor sa ambasadorima Kvinte i EU kojima je ukazao da Srbija nije ništa prekršila. 

Naveo je da je Srbija bila blizu poraza prilikom glasanja za prijem Kosova u Unesko, i da je Priština od tada izgubila 16 glasova, a da je Beograd u međuvremenu dobio šest. 

Da bih to rekao i onima koji nemaju pojma na pol srbije u pop i vlasti pa znalo se da će srbija da pobedi, akko se znalo? Bili smo blizu poraza u Unesku.

- Dakle oni gube, vidi se da gube drmatično i nervoza je velika - rekao je predsednik.  

Međutim, još jednom ističe da Srbija nije prekršila nijednu obavezu i da nije prihvatila prvi briselski sporazum, koji je sadržao obavezu puštanja u međunarodne oganizacije.  

- Nismo krivi ni za šta, i zato je takva rakcije Mogerinijeve i svih drugih - navodi Vučić.  

Kaže i da su predstavnici Rusije i Kine pružili punu podršku Beogradu i da misli da su i zemlje Kvinte razumele a je reč o kršenju svih sporazuma. 

Najavljuje da će reakcija biti mirna, ozbiljna i ogovorna i da će se sutra sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

MOGERINIJEVA: VLADA KOSOVA MORA ODMAH DA UKINE TAKSE NA SRPSKE PROIZVODE!

VUČIĆ SE SASTAO SA AMBASADORIMA KINE I RUSIJE! Završen razgovor sa ambasadorima Kvinte i sa šefom delegacije EU!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Predsednik Aleksandar Vučić je u pravu. Ali, borićemo se protiv destabilizacije regiona koje nerazumnim porukama i potezima izazivaju prištinske vlasti. Naročito ne smeju ispaštati Srbi na KiM. Kontra mere se lako uvode, ali neće voditi poboljšanju situacije.

Nikola

pre 5 godina

Uvek smo igrali pošteno i po propisu,tako će biti i sada.

Nidza

pre 5 godina

Mi smo Evropska drzava i ne krsimo medjunarodne zakone kao sto to rade Albanci. Vucic ce naci najbolje resenje za ovu situnaciju.

dragan

pre 5 godina

Sigurno Srbija nece ostai nema na ovakvo neljudstvo, samo sigurno nece sebe dovesti u situaciju da krsi medjunarodne ugovore i ide kontra merama

dragan

pre 5 godina

Srbija nije ostrscena i ne razmislja mozgom razjarenog deteta , koje nije dobilo cokoladu. Sigurno ce reagovati ali ne kontra merama i krsiti Medjunarodne ugovore

Dusanka

pre 5 godina

Srbija ce nastaviti da postuje sve sporazume.Najbitnije je da se ocuva stabilnost i mir u regionu. Verujemo da ce se nasa vlada izboriti sa ovim problemom na miran i racionalan nacin.

MIKI

pre 5 godina

Oni ni ne razmislaju racionalno zato se tako i ponasaju

Lili

pre 5 godina

Ovakvo ponasanje Pristine je skandalozno i nedopustivo!!

mita

pre 5 godina

Naš predsednik se bori za mir i stabilnost.Svaka mu čast!

Vuk

pre 5 godina

Jos jedan u nizu pokusaja da se destabilizuje region. Bitno je na provokaciju ne odgovarati novom provokacijom. Vucic dobro zna kako treba odreagovati i ne sumnjam da ce doneti pravu odluku. Zato smo ga i izabrali.

mita

pre 5 godina

Naš predsednik vodi mirnu politiku i uvek dođe do rešenja!

AleksMache

pre 5 godina

Nemaju oni nikakav cilj. Pukli su posle debakla i sada ne biraju sredstva!

perica

pre 5 godina

Da smo mi nešto slično uradili, već bi nam uveli sankcije.

Mika

pre 5 godina

Dokle će ti idioti da se služe samo ucenama, ni o čemu ne žele da se dogovore.?

Danko

pre 5 godina

Albanci u uveli takse pre svega zbog jučerašnjeg poraza.

Jovana

pre 5 godina

Srbija priprema mere, ali nećemo ulaziti u kontramere, niti kršiti CEFTA i druge sporazume idemo posteno i ponosnodo cilja.

Kristina

pre 5 godina

Rodjeni sa greskom i mrznjom i nikada im nece bitidosta sta god da dobiju uvek ce zeleti jos!

Kristina

pre 5 godina

Njigovi ciljevi su mastanje , zanosenje i verovanje u deda Mraza.

Zivko

pre 5 godina

Vucicu-Genije 21-og veka otkrili ste cetiri prava razloga uvodjenja 100% takse na srpske i bosanske proizvode ali prava je cetvrta tacka otkrica i onoga sto kosovari prizeljkuju jer oni mrze i grobove srba i sve sto je srpsko.Napisao sam Trampu da albanski i kosovski kriminalci finansiraju NATO,EU i daju novac Demokratama u Beloj Kuci -Senatorima i Kongresima Republikancima koji rade protiv Trampa.

ana

pre 5 godina

Ovakvo ponasanje Pristine je skandalozno i nedopustivo!!

aca

pre 5 godina

Mi smo Evropska drzava i ne krsimo medjunarodne zakone

Miki

pre 5 godina

Uplašili se posle velikog poraza ali ovim poastupcima samo mogu naškoditi sebi!

Miloš Milošević

pre 5 godina

Suština svega je da ona dva dušmana, sa svojim satrapima ne idu na robiju za zločine. A vi samo držite ime hotela "albanija" u sred Beograda i onu "kuću smeća" sa titećarom, on ih je i nakotio ovde, seme im se zagubalo!!!!!

Bojan

pre 5 godina

Albanci ne zele dijalog i to svi vide,sve rade kako bi Srbiju naterali da odustane od njega.

cvele

pre 5 godina

Sta je sledece, okupacija severa Kosova, napad na jug Srbije i sve ce to precutno EU dozvoliti a iza svega stoji organizacija SAD!

teka

pre 5 godina

Nećemo pokleknuti pred ovolikim pritiskom. Borićemo se kao i do sada.

Dehan

pre 5 godina

Srbija uvek igra posteno I tako ce I dalje biti

mika

pre 5 godina

Srbija neće vraćati istom merom jer i nismo isti,i nikada nećemo biti jer smo ljudi za razliku od njih.

Mila

pre 5 godina

Mi smo Evropska drzava i ne krsimo medjunarodne zakone kao sto to rade Albanci. Vucic ce naci najbolje resenje za ovu situnaciju.

Natasa

pre 5 godina

Oni ce sada nastaviti da provociraju. Radice stvari koje nisu ni za pominjati.

Mila

pre 5 godina

Krajnje bezobrazna politika albanaca koja zasluzuje osudu medjunarodne zajednice.

Mila

pre 5 godina

Ovakav skandalozni potez treba EU da osudi i reaguje. Vidi se ko rusi pregovore i sporazume. Pristina je stvarno presla sve granice normalnosti i realnosti.

Natasa

pre 5 godina

Albanci krše sve moguće sporazume a zapad ih podržava, dokle više.

Mina

pre 5 godina

Albanci su svesni da veći deo sveta realno sagledava situaciju i daje vecu podrsku Srbiji, s toga ih je uhvatila velika nervoza, i žele da ostvare svoj ciljeve sto pre, nerazumnim potezima, kojima narašavuju stabilnost čitavog regiona.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija