• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.11.2018

22:07

TRGOVINSKI RAT ŠIPTARA PROTIV SRBIJE: Evo šta sadrži odluka kosovske vlade o novim carinskim merama!

Politika

TRGOVINSKI RAT ŠIPTARA PROTIV SRBIJE: Evo šta sadrži odluka kosovske vlade o novim carinskim merama!

Podeli vest

Odluka Vlade Kosova o uvođenju carina od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a u koju je Tanjug imao uvid, predviđa 3 nove mere

Prvo, uspostavlja se mera od 100 odsto takse na proizvode koji su uvezeni i poreklom su iz centralne Srbije i BiH.

Drugo, ova mera se ne odnosi na poznate tržišne marke i brendove ostalih zemalja, koji se proizvode na teritoriji Srbije i BiH.

Treće, obavezuje se carina Kosova da zabrani uvoz i ulazak na kosovsko tržište svih proizvoda koji imaju na etiketi ili svojoj deklaraciji sadržaj za "Kosovo i Metohiju", "Kosovo-UNMIK", "Kosovo 1244", kao i za svaku deklaraciju gde se koriste samo imena gradova bez imena države Kosovo. 

Ove odluke obavezuju carinu, ministarstvo finansija, agenciju za hranu i veterinu, kao i ostale relevantne institucije da je sprovedu, a u skladu sa zakonom, navodi se.

Odluka stupa na snagu na dan potpisivanja, odnosno danas.

 

(VIDEO) VUČIĆ POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Srbija neće uzvratiti istom merom, želimo da ostanemo pouzdan partner svima!

 

 

(VIDEO) VUČIĆ O NERAZUMNIM ODLUKAMA PRIŠTINE: Albanci uveli takse zbog ČETIRI MOGUĆA CILJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marina

pre 5 godina

Verujemo da ce politika predsednika Vucica izaci kao pobednik i iz ove teske situacije!

AleksMache

pre 5 godina

Oni su ovim prekršili sve propise koji postoje!

perica

pre 5 godina

Da li su svesni, jadni, da će ostati gladni!?

Therra

pre 5 godina

Nemojte da se sekirate dal ce ostati gladni,mislite gdecete sa robom koju ne mozete vise da je plasirate na KOSOVO.

mita

pre 5 godina

Strašno!Verujem u našeg predsednika Vučića da će naći prikladno rešenje za ovo!

Jelena

pre 5 godina

Sve odluke Prištine, koje nisu u skladu sa demokratskim i civilizovanim društvom, neće biti razumljiva ni za zemlje EU, ma koliko ih podržavali. Ako ovo prećute i zanemare, dozvoliće da anarhija bude razumljiv način u pregovaranju, što se ni na koji način ne može opravdati.

Dexter

pre 5 godina

Ovo je cista politicka odluka i tu nema nikakve ekonomske veze.

Milan

pre 5 godina

Priština želi rat po bilo koju cenu....skandal!

Nikola

pre 5 godina

Trgovinsk irat definitvno jeste, usmeren je na Srbiju i ostracenosti koju osecaju porazom u Intepolu. Samo ovom merom direktno pipaju EU

Tanja

pre 5 godina

Sramota, pa oni ne znaju više šta da rade, pa im je sad najlakše da uvedu nove carinske mere, sramota, jadan naš narod dole sa njima

apex72

pre 5 godina

Zasto Kukate pa tai isti Siptari sa sto i plujete a vamo ocete njihove pare..

Tijana

pre 5 godina

Trgovinski rat sa Srbijom samo ce njima stetiti jer i pored ovakvih mera i blamaze daleko su pusti snovi .

Zlo su oni

pre 5 godina

Cela Srbija očekuje najstrašnije osude, ali i sankcije, Evropske zajednice na skandaloznu odluku prištinskih vlasti da uvede porez od 100% na robu iz Srbije! Ovo nam je pokazalo koliko druga strana ne želi nikakav pomak u dijalogu sa Srbijom!

Maja

pre 5 godina

Jos jedna provokacija kako bi izazvali neprimerenu reakciju Srbije, ali to se nece desiti...da li su svesni da ce ovako naskoditi samo sebi...ceo svet sad vise nego ikad vidi ko je ko...

Sreta

pre 5 godina

Naravno da bi mnogi uveli kontramere, ali Aleksandar Vucic vodi odgovornu politiku. Nadam se da ce albanski zvanicnici konacno prestanu da unistavaju nasu drzavu. Ovo je zaista strasno sta su sve spremni da uniste svoju naciju.

Sofija Mandic

pre 5 godina

Nadamo se da ce razum i svest prevladati ludilo i nepromisljenost.

Milos

pre 5 godina

Albanci sa KiM su prave kamikaze kad uvode ovakve mere,ne libe se da udare i na svoj narod samo da naskode Srbiji.

Jeca

pre 5 godina

Svaki potez Prištine uvek je bio i biće usmeren protiv opstanka Srba na Kosovu i Metohiji. Ne znam zašto nas to uvek iznenadi.

Saradžogla

pre 5 godina

Vi tam u Informeru budite jasni ili ti istiniti? Albanci su albanci a šiptari su srpskoga roda čiji preci su pod moranjem se albanizovali i žive kao robovi albanske narko mafije!Naša vlast ne obaveštava svet o tome da šiptari su srpskoga roda. Hašiš Tači je srbin iz familije Danilović.Njegov pradeda pop Radosav Danilović je IZ KORISTI prešao u islam sa novim imenom Jusuf Tači.Jedan od sinova radosava alijas Jusuf je Tačijev deda.

uki

pre 5 godina

Predsednik Vučić i cela Vlada će nas spasti rata koji Priština jako priželjkuje.

Voja

pre 5 godina

Oni su se izgubili u svojoj stvarnosti. Misle da je Kosovo stvarno njihovo. Zaustaviti ih sto pre zbog stabilnosti.

Mala

pre 5 godina

Oni nisu svesni sta su uradili ali vraticemo istim udarcem.

zoran

pre 5 godina

A kad se vraćamo kući na aerodromu nas sačekuje dična carina i na sav espap koji nađe u ručnom prtljagu primenjuje 10% carine i 20% PDV-a. To je onda kao sve normalno i po propisu. A sad kuknjava na šiptare. Ej, kako će samo da se natrpaju para u svoje džepove bez dna svi silni knezovi koji nesmetano teraju slepere alternativnim putevima. Sve će im to narod stostruko pozlatiti.

UROS

pre 5 godina

Jos jedna provokacija kako bi izazvali neprimerenu reakciju Srbije, ali to se nece desiti...krajnje je vreme da EU izvrsi pritisak I prekine "ludilo" Pristine

Marko

pre 5 godina

Siptari ne prestaju sa maltretiranjem Srba i onemogucavanjem dijaloga.

Aleksa

pre 5 godina

Sramno i primitivno ponasanje Pristine, videcemo da li ce reagovati EU na ove neprimerene mere.

Bani

pre 5 godina

"Siptari" nek vam jebe SHKAVELLKE majmuni. Ajde sad da vidimo kud cete prodati 440 miliona evro robu? Cekajte jos samo 25 godian jer mi cekamo kad bude samo beogradski pasaluk. U karpati vam je mesto odakle ste i dosli

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija