• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

22.11.2018

11:29

SRBI NA KiM NE MOGU DA ČITAJU SRPSKE NOVINE! Šiptari zabranili distribuciju štampe iz centralne Srbije!

Politika

SRBI NA KiM NE MOGU DA ČITAJU SRPSKE NOVINE! Šiptari zabranili distribuciju štampe iz centralne Srbije!

Podeli vest

Nakon sumanute odluke o povećanju taksi na prizvode iz centralne Srbije od 100 odsto povećanja carina od 100 odsto vlasti lažne države Kosovo zabranile su i distribuciju srpskih novina teritoriji Kosova i Metohije

 

Kako saznajemo, jutros su sa administartivnih prelaza prema KiM, vraćeni svi distributeri srpskih novina i nije im dozvoljen prelaz.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠIPTARI SPALJIVALI SRPSKE PROIZVODE U KAČANIKU! Strašne scene posle sramne odluke prištinskih vlasti!

 

Zvezdan Mihajlović iz firme KIM Beokolp koja radi distribuciju štampe za Kosovo, kaže za Radio Kontakt Plus da je jutros na administrativnom prelazu Jarinje, dnevna štampa normalno prošla carinsku službu na srpskoj strani, ali da su na kosovskoj strani tražili da se plati dodatna taksa od 100 odsto, koja je uvedena juče za sve proizvode iz Srbije.

- Mi ekonomski nismo imali nikakvo opravdanje, jer bismo trebali štampu ovde na Kosovu da prodajemo po duploj ceni, tako da smo kompletnu štampu vratili za Beograd - rekao je Mihajlović.

On je rekao da je KIM Beokolp uputio obaveštenje svim štamparima i izdavačima u Beogradu i da svi zajedno rade na iznalaženju nekog rešenja novonastalog problema.

- Gledamo kako ovo da prevaziđemo, da li možemo da nađemo neko rešenje, da narod na Kosovu i metohiji ne bi ostao bez štampe, bez sredstava informisanja, jer radimo kompletnu štampu za sve srpske sredine na celom Kosovu. Nema nikakve logike da mi štampu koja košta recimo 50 dinara, prodajemo za 100 i više dinara, jer sa ovim opterećenjem od 100 odsto, tako bi trebalo da ispadne - rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, KIM Beokolp, koji je uvoznik za Kosovo, trebalo bi da plati taksu od 100 odsto, ali ova distributerska firma to nije u mogućnosti.

Mihajlović je rekao da su do sada iz sopstvenih sredstava plaćali prethodnu taksu od 10 odsto uvedenu 7.novembra, da im to niko nije nadoknadio, ali da su svesno išli na svoj gubitak jer su mislili da će ta taksa biti povučena.

Ovakva odluka albanskih vlasti u Prištini građane srpske nacionalnosti na KiM ostavili su u potpunom informativnom mraku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
isa

pre 5 godina

Nema više da čitame srpska sranja od novina telegraf,informer,aljo.... SUPER!!!

marica

pre 5 godina

Srbi u totalnom mraku..totalna informativna blokada

Lili

pre 5 godina

Strasno je to koliko si se usilili ti teroristicki divljaci.Jos jedna provokacija u nizu.To su najjobicniji ne emancipovani zlikovci.

Mica

pre 5 godina

Bezobrazno i bahato ponasanje Pristinske vlasti, EU i Amerika treba odmah da reaguju! Bezbednost srpskog naroda je bitno.

UROS

pre 5 godina

Naši čekaju da neko reaguje i smiri ih više da ne čačkaju mečku. A kada bi uveli meru taksi za prolaz KS automobila, kamiona i autobusa kao i onih kamiona koji voze robu na KS u vrednosti robe na otpremnici ili broju putnika u vozilima i autobusima, videli bi kako to izgleda. Najkraći kopneni put bi im bio nepristupačan pa bi morali 500 kilometra dalje i 24 sata duže da putuju, što je i znatno skuplje, preko Makedonije, Bugarske, Rumunije i Mađarske, čisto da se zna da i Srbija ima konja za trku ovakvim sredstvima.

Tasko

pre 5 godina

Divljastvo na delu, sramota za civilizovan svet!

Ljubo

pre 5 godina

Zovite komuniste u pomoc ,ovo nam je nasa borba dala ,i srbsko izdajstvo svega sto je bilo u interesu pravoslavnom na ovim prostorima .Izdali smo sve svoje interese .Sad placemo ,a muda nemamo Narod koji veru nema ,nema ni muda .A Beograd prljav ,prljaviji ne moze biti .

Nk

pre 5 godina

Srbi n KiM treba da ostanu mirni i dostojanstveni

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija