• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.11.2018

12:03

TEROR NAD SRBIMA! Policija u civilu skida srpske tablice sa vozila na Kosovu i Metohiji!

Politika

TEROR NAD SRBIMA! Policija u civilu skida srpske tablice sa vozila na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Zamenik premijera lažne države Kosovo Fatmir Ljimaj izjavio je danas da bi kosovska vlada uskoro mogla da uvede recipročne mere Srbiji kada je reč o registarskim tablicama, a u međuvremenu pripadnici Kosovske policije u civilu oduzimaju srpske registarske tablice u selima Ranilug i Veliko Ropotovo

Prema Ljiljaju mera oduzimanja srpskih tablica bi značila da vlasnici vozila sa tim oznakama tokom boravka na teritoriji kosova imaju privremene tablice.

Upitan da prokomentariše poziv EU Prištini da ukine odluku o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije za 100 odsto, Ljimaj kaže da je takav Brisela bio očekivan, prenela RTK.

- Evropska unija mora da shvati da Kosovo više ne može da prihvati pristup kakav Srbija ima prema nama - rekao je Ljimaj.

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama RTK2 na srpskom jeziku, policajci u civilu su zaustavljali vozila sa tablicama centralne Srbije, vozačima su uručivali saobraćajne kazne i slali ih kod sudije za prekršaje.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠIPTARI SPALJIVALI SRPSKE PROIZVODE U KAČANIKU! Strašne scene posle sramne odluke prištinskih vlasti!

Jedan od očevidaca je potvrdio da je policija oduzimala tablice pod izgovorom da kada "ne može RKS u Srbiji, ne mogu ni srpske tablice na Kosovu".

Policija je takođe zaustavljala i vozila sa RKS i KS tablicama, ona su detaljno proveravana, a od vozača su tražili kompletnu opremu od prve pomoći, lanaca, do "obaveznog" posedovanja ćebeta u gepeku automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, desetak vozača je upućeno kod sudije za prekršaje.

SRBI NA KiM NE MOGU DA ČITAJU SRPSKE NOVINE! Šiptari zabranili distribuciju štampe iz centralne Srbije!

U selima Ranilug i Veliko Ropotovo žive isključivo Srbi. Nema zvaničnih informacija da li je slična akcija sprovedena i u drugim sredinama na Kosovu.

RTK2 je pokušao da stupi sa nekoliko policijskih službenika i portparola, među kojima je i portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani, međutim svi su bili nedostupni.

Upravljanje vozilima sa srpskim tablicama na Kosovu dogovoreno je dijalogom u Briselu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srbin iz srbije

pre 5 godina

Resenje je ulazak Srpske vojske na sever Kosova ili samoorganizovane snage od Srba sa severa koji ce to spreciti i zastititi Srbe.

Pera

pre 5 godina

Sa šiptarime NIKADA se neće izaći na kraj. To je još uvek pleme iz kamenog doba.

Nikola

pre 5 godina

Sada sledi upad na sever kosova srbi spremite se ovo nece stati ovo je samo direktiva Engleza da se osvete za Interpol to ce se desiti za dan -dva. Pozdrav svima

1999

pre 5 godina

odmah uvest svakom albancu 100 evra taksu za prolazak kroz Srbiju,ako oni isteraju sa kosova i metohije jednog srbina mi isteramo 3 albanca iz centralne srbije,oni prebiju jednog srbina mi prebijemo 3 albanca i smirice se oce nece to im je,morace.Ovako dok samo trpimo da nas gaze i ponizavaju nikad kraja nasim mukama.

milan

pre 5 godina

Upravljanje vozilima sa srpskim tablicama ugovoreno je u Briselu . ali to vazi za vlasnike koji zive u Srbiji. Srbi koji zive na Kosovu ne mogu da budu vlasnici i voze automobile registrovane u Srbiji . Kadi ostanu bez tablica i automobila uverice se da je ipak bilo bolje registrovati ih sa tablicama takozvane drzave Kosovo... U tom slucaju im ne bi bilo dozvoljeno da uđu u Srbiju. Sve ce to narod platiti i to ovaj u Srbiji..

Pagucab

pre 5 godina

Oni godinama skidaju srpske tablice gradova sa Kosova i Metohije kao što su PR, UR, PZ, PE i drugi

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija