• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

22.11.2018

19:40 >> 19:46

AMERI ĆE POLUDETI! SRPSKA PRAVI SVOJU OBAVEŠTAJNU SLUŽBU: Dodiku dosta OBA i Izetbegovićevog AID i ataka na RS!

Politika

AMERI ĆE POLUDETI! SRPSKA PRAVI SVOJU OBAVEŠTAJNU SLUŽBU: Dodiku dosta OBA i Izetbegovićevog AID i ataka na RS!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) BiH neprijateljska organizacija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj, te da će Srpska uspostaviti vlastiti sistem odbrane kakav postoji u ostalim zemljama

- Republika Srpska ima pravo da štiti svoju slobodu, institucije, po Ustavu ima pravo na obaveštajno praćenje svih koji su protiv ustavnog poretka i to ćemo raditi - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je najavio da će tražiti od OBA izveštaj o radu i da će predložiti zakon kojim će biti promenjene mnoge stvari u vezi sa obaveštajnom službom.

- Imamo neprijateljsku obaveštajnu službu koja poslednjih godina nije donela ni platformu za svoj rad. Predsedništvo BiH usvaja platformu za rad OBA, oni ni to nisu uradili, zato je bilo moguće da OBA prati rukovodstvo Srbije i Republike Srpske - rekao je Dodik.

HRVATI NA GRANICU SA SRBIJOM POSTAVLJAJU DETEKTORE LAŽI: Ako ne govorite istinu ČEKA VAS HOROR!

On je ponovio da to nije obaveštajna organizacija kojoj veruje, jer ona "pakuje" razne laži i priprema crne liste.

- Oni su smislili priču o paravojnim formacijama i tu laž smo godinu dana morali da rušimo. Ali, tu je odgovornost Srba koji su bili tamo. Kako je moguće da (ruski pisac Zahar) Prilepin bude stavljen na spisak onih kojima je zabranjen ulazak u BiH, kako je moguće da je neko od Srba video taj spisak i nije reagovao - upitao je Dodik.

On je podsetio da je oteta nadležnost entiteta u vezi sa obaveštajnim radom i prenesena na nivo BiH.

ŠIPTARI HTELI DA KAZNE SRBIJU, A DOBIĆE RUSE ZA STOLOM kad ukinu carine i obnove dijalog sa Beogradom?!

- Videli smo da je ta služba u službi AID i da je radila protiv Republike Srpske, imamo pravo da štitimo ustavni poredak Srpske i to ćemo raditi - istakao je Dodik.

On je ponovio da će svako ko bude urušavao ustavni poredak Republike Srpske biti praćen i u vezi sa njim će biti sprovođene mere - kao i u svim državama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
hag

pre 5 godina

Laktašenko ne pravi nikakvu "obavještajnu" službu,jer je obavještajna služba u nadležnosti države!Laktašenko formira nekakav odbor koji će isključivo za cilj imati progon njegovih neistomišlenika! Zna to Informer,ali je ljepše slagati gladni narod i još zatezati odnose. naqaram vam se žena :) Baška tebi koji ovo čitaš i cenzurišeš ;)

Rastko

pre 5 godina

Додик само користи грешке друге стране да вуче јаке потезе. Он је велемајстор позиционе игре, шаховски речено. Не треба плашити друге његовом несмотреном ,,агресивношћу'', већ једино игром јаке одбране.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija