• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/rts

22.11.2018

22:14

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Situacija na Kosovu i Metohji je mirna, NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST!

Politika

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Situacija na Kosovu i Metohji je mirna, NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST!

Podeli vest

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je ranije tokom dana bilo kretanja specijalnih jedinica ROSU, kao i drugih jedinica kosovskih zaštitnih snaga, i dodaje da je sada situacija na Kosovu mirna

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da Srbija prati situaciju na terenu kako bi na vreme upozorila ljude šta da rade ako bude problema.

Situacija je sada, kaže, mirna i nema razloga za uznemirenost našeg stanovništva.

- Bio sam prisutan dok je predsednik razgovarao sa ljudima sa KiM. Oni moraju da uđu u zaštitu svojih prava, oni ne žele da sve ovo prođe mimo njih bez njihove reakcije. Hoće da se bore za svoje interese i da konzumiraju robu iz centralne Srbije. Imaju podršku svoje države da neće biti zaboravljeni i ostavljeni - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Srbija na KiM su, kaže ministar, svesni da ulaze u tešku borbu i da će imati bezbednosne izazove.

- To je jedini način da zaštite prava i da ostanu tamo. Drugačije neće moći da žive na Kosovu - napominje Stefanović.

Ukazuje da su naše bezbednosne snage ranije tokom dana registrovale pokrete jedinice ROSU, ali i drugih jedinica kosovskih zaštitnih snaga.

- Imali smo razne jedinice koje su se pomerale iz svojih kasarni i koje su se stacionirale u južnoj Mitrovici i blizini. Neke snage su upućene i na administrativnu liniju između centralne Srbije i Kosova - naveo je ministar dodajući da je "situacija složena".

Komentarišući navode da je Priština povećala takse zato što Kosovo nije primljeno u Interpol, Stefanović ukazuje da Priština treba da prihvati činjenicu da je odluka doneta na osnovu međunarodnog prava.

- Očekujem od zapadnih država da prihvate ono što je odluka Interpola i da rezolucija UN mora da se poštuje. Srbija, na kraju krajeva, ima obavezu da štiti svoju teritoriju - napominje ministar.

Poručuje da će Srbija nastaviti da se bori za sebe: "Bilo kakav odnos snaga u svetu ne može da spreči Srbiju da se bori za svoj narod."

 

PORTPAROL KFOR GRASO: KBS ne ide na sever Kosova, SITUACIJA JE POD KONTROLOM!

 

(FOTO) OPET ZVECKAJU ORUŽJEM! Naoružane trupe Tačija i Haradinaja nadiru ka Kosovskoj Mitrovici!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 5 godina

Skandalozna odluka prištinskih vlasti je odgovor na borbu koju su izgubili juče za interpol. Još jednom su pokazali da ne žele pregovore i da su odlučni da samoinicijativno donose ovakve odluke.

Milos

pre 5 godina

Moramo biti oprezni u narednim danima Albanci su na sve spremni.

Mir samo

pre 5 godina

Srbija i njene institucije će učiniti sve da tako i ostane. Srbija će zaštiti svoj narod na KiM i neće dozvoliti bilo kakvo nasilje nad njima. Mirno spavajte braćo, cela Srbija je sa vama.

Nk

pre 5 godina

Nema razlog za zabrinutost. Srbija drzi sve pod kontrolom

Milasin

pre 5 godina

Ovo sve stvara strah među ljude...moramo biti u pripravnosti

magi

pre 5 godina

Ko gubi ima prava da se ljuti ali ovakav vandalski potez Albanaca je za svaku osudu.

Darko

pre 5 godina

Nas narod je zasticen i boricemo se i zastititi ih

Nesa

pre 5 godina

Srbija ce uvek naci nacin da zastiti svoj narod na Kosovu. Mirno spavajte, cuva vas Srbija na zemlji a Lazar na nebu.

Mila

pre 5 godina

Treba biti u pripravnosti. Šiptari pucaju po šavovima, spremni su na sve.

Una

pre 5 godina

Mi smo jedna ozbiljna i odgovorna drzava i Srbija ce uciniti sve da obezbedi sigurnost nasem narodu na KiM i da radi u interesu svog naroda

Zorka

pre 5 godina

Mi smo miran i mudar narod, i necemo dozvoliti da nasednemo na siptarske provokacije i ucene .

Pavle

pre 5 godina

Jos jedna katastrofalna i skandalozna odluka pristinskih vlasti je odgovor na borbu koju su izgubili juce za Interpol jos su svoju mrznju prema srbima i sve sto je srpsko izkazali. Jos jednom su pokazali da ne zele pregovore dijalogom vec bi da sami donose odluke bez Srbije sto nemoguce, i da su odlucni da samoinicijativno donose ovakve odluke.

Kristina

pre 5 godina

Sepure se i vizukaju i zele da nas provokacijom uznemire , ali i ovaj pokusaj je njihov neuspeh.

Mišo N

pre 5 godina

Situacija jeste mirna, ali to ne znači da Srbija ne treba da bude spremna da reaguje ako bude potrebno.

Zoki

pre 5 godina

Srbija danas ima ozbiljno rukovodsvo koje gleda da ocuva mir i zastiti srpski narod ma gde on bio.

Sladjana

pre 5 godina

Srbija budnim okom prati situaciju na Kosmetu.

Goran

pre 5 godina

Pristina je imala podrsku Zapada za ovo. Ove mere moraju biti ukinute.

SS

pre 5 godina

Da malo tuku srbe,zlostavljaju,zatvaraju,pa se sad smire malo,a srbi da se suzdržavaju.

Boza

pre 5 godina

Na provokacije pristine treba odgovoriti stalozeno. Spremni su na sve. Dokaz da se novcem ne mkze sve kupiti pa su onda uveli drasticne nere koje su stetne srbima koji zive na kim.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija