• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: A. Grbović

23.11.2018

11:26

ODLUKE KRIZNOG ŠTABA NA KIM: Neophodno ispunjenje ČETIRI ZAHTEVA da bi se sačuvao mir!

Politika

ODLUKE KRIZNOG ŠTABA NA KIM: Neophodno ispunjenje ČETIRI ZAHTEVA da bi se sačuvao mir!

Podeli vest

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Giran Rakić rekao je za Informer nakon sednice Kriznog staba da su ROSU i FIT pokušali da uhapse potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića

- Oni su maltretirali i preplašili njegovu porodicu. Cilj im je bio da izazovu reakciju Srba kako bi Priština dobila legitimitet da opet napadne naš narod - rekao je Rakić.

On je dodao da je na sednici Kriznog štaba doneto nekoliko zaključaka.

- Održaćemo mirne proteste i tražimo ukidanje taksi na robu iz Srbije. Priština želi da izazove humanitarnu katastrofu i da izazove iseljavanje Srba sa KIM - rekao je Rakić koji je pozvao KFOR da adekvatno reaguje.

- Tražimo da puste uhapšene ili da obelodane dokaze ako imaju protiv njih - kazao je Rakić.

(UŽIVO) VUČIĆ SE SASTAO S AMBASADORIMA KINE I RUSIJE! Za 11.30 časova zakazan PROTEST U U MESTU RUDARE U OPŠTINI ZVEČAN!

Momentalno ukidanje povećanih taksi na proizvode iz Srbije, puštanje jutros uhapšenih, Kfor i nadležne međunarodne instituciuje da garantuju mir i bezbednost - glavni su zaključi Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova i Metohije, koji je takođe dogovorio da se u podne održe mirni, jednosatni protesti.

Krizni štab je danas pre podne zasedao u Kosovskoj Mitrovici, a doneo je sledeće zaključke, prema saopštenju:

"Na današnjoj sednici kriznog štaba opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok nakon uvođenja blokade uvoza robe iz centralne Srbije kojima se izaziva humanitarna kriza na severu Kosova i Metohija i ugrožava fizički opstanak našeg namera donele smo sledeće zaključke: 

1. Da se ukinu takse na srpske prozvode jer će se zbog ovakvih mera Srbi iseliti sa ovih prostora 

2. Da se odmah puste uhapšeni građani Kosovske Mitrovice ili da se ponude validni dokazi 

3. Da se sačuva mir i bezbednost, da to obezbede i garantuju Kfor i nadležne međ. institucije na KiM 

4. Da se održe mirni i nenasilni jednosatni protesti protiv političkog i policijskog terora Prištine nad Srbima.

Obaveštavamo javnost da će se jednosatni protesti održati u 12 sati na sledećim lokacijama: 

U Rudaru, kod krsta u opštini Zvečan, na prelazu Jarinje u opštini Leposavić, na prelazu Brnjak i u Zupču u opštini Zubin Potok".

Krizni štab je posebno pozvao građane da ne nasedaju na provokacije, jer je najbitnije sačuvati mir i bezbednost. 

Srpska lista će biti uz svoj narod, zaključuje se u saopštenju Kriznog štaba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 5 godina

Tzv. drzava, tzv. vojska tako se i ponasaju. Samo sila i pretnja, nista oni o drzavnosti, vladavini prava i demokratiju ne znaju. Oni koji ih podrzavaju nista nisu bolji od njih.

Krle

pre 5 godina

Sada je veoma teška situacija u Srbiji. Pomoć Kine i Rusije nam je sada najpotrebnija!

Mika

pre 5 godina

Ma ko su oni da postavljaju zahteve?! Oni koji su sve propise prekršili, je l ti isti sad postavljaju zahteve!?

Kristina

pre 5 godina

Tesko je objasniti Albancima da ovo nije nacin postizanja nicega i da ovako nikad nece dobiti ono sto zele.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija