• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

23.11.2018

22:48

ČEKAJU DA RATKO UMRE U PRITVORU! HAG SAOPŠTIO: KONAČNA PRESUDA MLADIĆU KRAJEM 2020. Nastavlja se strašno nasilje nad Srbima!

Politika

ČEKAJU DA RATKO UMRE U PRITVORU! HAG SAOPŠTIO: KONAČNA PRESUDA MLADIĆU KRAJEM 2020. Nastavlja se strašno nasilje nad Srbima!

Podeli vest

Konačna presuda bivšem komandantu Vojske RS, generalu Ratku Mladiću, iako mu život već mesecima bukvalno visi o koncu, biće izrečena tek krajem 2020. godine

Ovo je juče objavio sudija Teodor Meron, predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove, ustvrdivši da je to 'sasvim normalna procedura i razuman rok'!?! Informerovi sagovornici, vrsni pravni stručnjaci, ocenjuju da nema potrebe ovoliko da se čeka na presudu i da haške sudije, po svemu sudeći, namerno odugovlače proces ne bi li Mladić umro u Sheveningenu!

'Ne postoje pritisci'

Prema Meronovim rečima, Mladić konačnu presudu može očekivati za dve godine, dok bi presuda bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću trebalo da se donese na proleće 2019. godine.

- Konačna presuda po žalbi Radovana Karadžića, koji je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora, može se očekivati u prvom tromesečju sledeće godine. U slučaju Ratka Mladića, koji je prvostepeno osuđen na doživotni zatvor, okončanje žalbenog postupka može se očekivati do kraja 2020. godine. Promena sudija u sudskim većima koja sude Karadžiću i Mladiću neće bitnije usporiti donošenje očekivanih presuda... - rekao je Meron, ističući da lično ne smatra da je pristrasan prema bilo kome i da sudi na osnovu zakona i dokaza.

(FOTO) ŠAMARČINA ŠIPTARIMA IZ MOSKVE! ČEPURIN NA ĆIRILICI Haradinaju, Tačiju poručio da se NE IGRAJU SA SRBIJOM!

- Odbacujem sve tvrdnje da su neke presude izrečene u Hagu donete pod političkim pritiscima - naglašava Meron.

Komentarišući ove navode, lider SRS Vojislav Šešelj kaže da haške sudije namerno odugovlače u donošenju konačne presude jer su svesne Mladićevog lošeg zdravstvenog stanja.

- Namerno odugovlače proces, jer žele da Mladić umre pre izricanja drugostepene presude. Sudska praksa glasi da, ukoliko zatvorenik umre između dve presude, važi ona prvostepena. U ovom slučaju, to je za Mladića doživotna kazna zatvora zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata u BiH. I njima to odgovara! Znaju da će u žalbenom postupku teško odbraniti tezu za genocid, jer se on jednostavno nije desio... - podvlači Šešelj.

Pare važnije od istine

Poznati advokat Toma Fila, koji je zastupao i bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u Hagu, uveren je da se sudijama u Hagu uopšte ne žuri da završe svoj posao jer im se to i te kako isplati.

DODIK ISPUNIO OBEĆANJE! U svečani salon Predsedništva BiH postavio ZASTAVU REPUBLIKE SRPSKE!

- Nikome od sudija u tom sudu, koji inače ništa ne vredi, ne ide se kući. Tako je, što naš narod kaže, lova do krova! Teodor Meron je kao mamut. Sedi tamo samo kako bi ispunjavao sve želje koje ispostave Amerikanci i Englezi. Šta njih briga za istinu?! Važno je da pare i dalje kaplju i kaplju. Njima je jedino bitan novac - kategoričan je Fila.

Sve srpske smrti u Hagu - Od Đukića do Tolimira!

* Đorđe Đukić - preminuo 1996. na VMA od raka pluća mesec dana pošto je pušten iz Haga
* Milan Kovačević - preminuo od posledica pucanja stomačne aorte 1998. godine
* Slavko Dokmanović - obesio se 1998. godine u zatvorskoj jedinici Tribunala
* Momir Talić - preminuo od raka pluća 2003, pošto je pušten iz Haga zbog lošeg zdravlja
* Milan Babić - obesio se 2006. u ćeliji u Sheveningenu
* Slobodan Milošević - pronađen mrtav u ćeliji 2006. godine
* Stevan Todorović - ubio se 2006. ispred kuće u Republici Srpskoj, tek što je pušten zatvora
* Mile Mrkšić - preminuo 2015. od raka pluća tokom izdržavanja kazne u Portugaliji
* Dušan Dunjić - veštak odbrane Ratka Mladića, umro 2015. u hotelskoj sobi, navodno od infarkta
* Drago Nikolić - pušten u bolnicu da umre od raka oktobra 2015.
* Zdravko Tolimir - umro 2016. u haškoj ćeliji

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gujarat

pre 5 godina

A STVORITELJ SRPSKE REPUBLIKE Ima u Hagu tretman pocasnog gosta gledam ga kakav je bio kad je stigao u Hag I danas Covek se podmladio vidi se da mu haska robija I te kako prija

DEDA RAKA

pre 5 godina

Mnogo bre brz ovaj Hag ? Podcenjuju našu inteligenciju ! Ja im ništa ne verujem, i to 101 % !

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija