• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.11.2018

18:11

BRNABIĆ I ZVIZDIĆ SLOŽNI! Ne treba uvoditi kontramere Prištini!

Politika

BRNABIĆ I ZVIZDIĆ SLOŽNI! Ne treba uvoditi kontramere Prištini!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić razgovarala je danas telefonom sa Denisom Zvizdićem, predsedavajućim Saveta ministara BiH o situaciji na KiM

Njih dvoje su se složili da ni Srbija ni BiH neće uvoditi recipročne mere i neće potezati ishitrene poteze prema Prištini, ma koliko to bilo teško u ovakvoj situaciji.

Brnabić i Zvizdić dele iste stavove o neprihvatljivom ponašanju Prištine koje ceo region destabilizuje i udaljava od evropskog puta.

Kao odgovorni lideri prema svojim građanima, Brnabić i Zvizdić ostaju privrženi evropskim vrednostima i poštovanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, iako je Priština uvođenjem carina od 100 odsto uradila sve suprotno.

Njih dvoje su se složili da je saradnja u regionu neophodna i da je to jedini put od koga ni Srbija ni Bosna i Hercegovina neće odustati, uprkos stalnim provokacijama Prištine.

Jednostrano uvođenje carina šalje jako lošu poruku investitorima o celom regionu, kao o nepredvidivom i nestabilnom. Njih dvoje zajedno apeluju na EU, EK i sve evropske institucije i zvaničnike da pošalju snažnu poruku Prištini da ovakve mere ne doprinose rešenju i napretku regiona, već ga dodatno destabilizuju.

Brnabić i Zvizdić ostaju u stalnoj komunikaciji i posvećeni poštovanju evropskih vrednosti koje podrazumevaju dijalog i saradnju u svim oblastima.

SUD U PRIŠTINI ODLUČIO! Određen pritvor trojici uhapšenih Srba u Kosovskoj Mitrovici!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tea

pre 5 godina

Treba dobro razmisliti kako reagovati ali nikako ishitreno i ratoborno

Tina

pre 5 godina

Ma koliko bilo tesko u ovim momentima Srbija i BiH nece uzvratiti Prištini meramma reciprociteta već će tražiti od Evropske zajednice da primeni pravo i zaustavi kršenje zakona.

Boki

pre 5 godina

Ne treba se spustati na njihov nivo nego kada ti neko udari samar okreni drugi da njega bude sramota.

Ana

pre 5 godina

Srbija i Bih nastavljaju politiku čuvanja evropskih vrednosti i poštovanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju uprkos provokacijama i ekonomskom ratu koji je započela Priština.

Bibi

pre 5 godina

Coveka najvise nervira kada neko nece da se spusta na tudji nivo.samo napred i tako nastavite@vucic

Milos

pre 5 godina

U ovako teskoj situaciji ne treba reagovati ishitreno jer se na taj nacin situacija samo moze pogorsati.

Slavica

pre 5 godina

Ispravna odluka, kontra mere bi samo pogoršala situaciju.

Sanja

pre 5 godina

Srbija nije kao Priština, mi nećemo uzvratiti načinom kao što su oni postupili prema Srbima na Kosovu. Mi smo ozbiljna država i poštujemo dogovore.

Nevena

pre 5 godina

Bitno je da ne dozvolimo da nas bilo ko isprovocira.

mita

pre 5 godina

Jedino mirnom politikom možemo doći do nekog odgovarajućeg rešenja!

Kosovka devojka

pre 5 godina

Srbija ne sme prekrsiti sporazume I dati Pristini opravdanje za ovakve poteze, a to je upravo ono sto zele...moramo naci pravi nacin da pomognemo nasim ljudima

Herc

pre 5 godina

Ovom ludilu Albanaca se mora spreciti-bolje odmah da posle ne bude kasno-Srbija mora ustati !!

Jasna

pre 5 godina

Šiptari su opasni podlaci i veoma su podmukli.

Nk

pre 5 godina

Kontramerama se nista ne moze postici. Moze samo narod na KiM jos vise da ispasta

Iva

pre 5 godina

Dokazano je da smo pametniji od njih, tu nema pogovora. Verujemo da će svi odreagovati na najbolji mogući način i da će se situacija rešiti.

Slavica

pre 5 godina

Tesko je ostati pribran, ali to je jedino resenje. Ishitrenim reakcijama nista necemo postici.

Rasa

pre 5 godina

Postujemo mi sve ugovore i propise. Ali to mora i Zapad da vidi.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija