• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

24.11.2018

21:21

ZAPAD DOZVOLIO ALBANCIMA DA DIVLJAJU U POKRAJINI! Amerika hoće novi RAT NA KOSOVU?!

Politika

ZAPAD DOZVOLIO ALBANCIMA DA DIVLJAJU U POKRAJINI! Amerika hoće novi RAT NA KOSOVU?!

Podeli vest

Vašington dao Šiptarima 'zeleno svetlo' za napad na sever. Ako SAD zaista hoće rat, Srbija će morati da se brani svim sredstvima

Amerikanci su dali 'zeleno svetlo' Šiptarima da njihove specijalne jedinice napadnu sever srpske pokrajine, tvrde diplomatski izvori koje su juče citirali i pojedini zapadni mediji.

Dokaz za to jeste i saopštenje Kfora, koji je objavio da je brutalno hapšenje Srba sa severa Kosova deo policijske akcije u vezi s istra

Teraju nas u ćošak

Pripremu velikog zla potvrdio je i portparol Kfora Vićenco Graso, koji je rekao da kosovska policija može neometano da se kreće po celom Kosovu, uključujući i sever pokrajine, i da im za to nije potrebna nikakva dozvola! A NATO je, podsetimo, u vreme postizanja Briselskog sporazuma dao čvrste garancije Srbiji da Albanci sa dugim cevima ne smeju da dolaze na sever Kosova bez odobrenja srpskih vlasti!?!

Vićenco Graso je, istovremeno, drsko odgovorio na poziv predsednika Srbije da objasni zašto se toleriše upad teško naoružanih specijalaca na sever Kosova.

Lazanski: Država neće dozvoliti egzodus Srba

Vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski kaže da država neće dozvoliti da se realizuje eventualni plan Prištine da izazove egzodus Srba sa Kosova i Metohije.

- Priština suptilno stepenuje svoje akcije i trenutak je da EU i Kfor deluju. Što se tiče Srba na severu, mogu biti sigurni i spokojni jer država nikako neće dozvoliti novi pogrom. Iza poteza Prištine stoje Amerikanci, koji su glavni sponzori svega što rade prištinske vlasti. Ako Amerika zatraži od Haradinaja da povuče carinske stope, on će to morati da uradi - napominje Lazanski.

- Ne moramo mi ništa da odgovaramo i objašnjavamo. Potvrđujemo da je bila policijska akcija. Situacija je stabilna, iako postoje tenzije na političkom nivou zbog određenih međunarodnih događaja i ekonomskih odluka. Kfor ne planira da interveniše. Znamo šta se dogodilo i pratimo situaciju - kazao je Graso, indirektno tako potvrdivši da je Amerika dala "zeleno svetlo" Šiptarima da divljaju po Kosovu.

Vojni stručnjaci i analitičari upozoravaju da, ukoliko SAD žele novi rat, Srbija neće imati izbora, odnosno - moraće da se brani svim raspoloživim sredstvima.

Politički analitičar Dragomir Anđelković procenjuje da je sve ovo najverovatnije priprema za zločinačku akciju poput 'Oluje'.

- Akcija u Mitrovici jeste uvod u okupaciju i proterivanje Srba. To je priprema za temeljno etničko čišćenje. Albanci su dobili obećanje Zapada da će doći do priznanja Kosova od strane Srbije, ali se to nije desilo. Zato kreću u akciju protiv Srba, ali i šalju poruku EU da mogu da prave nestabilnost u regionu. Sve ovo smo imali priliku da vidimo u nacističkoj Nemačkoj. Progon Jevreja je krenuo sa uništavanjem imovine. Tako i sada zabranjuju, spaljuju i uništavaju srpske proizvode - kaže Anđelković i apeluje:

- Kao država i narod moramo da budemo spremni na sve, pa i na najgori scenario!

Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti, kaže da je upad ROSU u severnu Mitrovicu osmišljen tako da isprovocira sukob.

Vučić: Kfor i NATO obmanjivali javnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su snage Kfora, odnosno NATO, namerno obmanjivale javnost, ocenivši da je svima jasno po čijem nalogu su predstavnici NATO lagali.

- Srbija nema više razloga da ima poverenja u Misiju KFOR, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je izmišljotina sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU - poručio je Vučić

- To je nastavak mera koje su krenule trgovinskim ratom i ima cilj da se Srbija isprovocira na nerazumni potez. Svakako da Srbija na neki pokušaj intenzivnijeg nasilja na Kosovu ne bi ostala nema i pasivna. To bi bila situacija u kojoj bi bila saterana u ćošak i morala bi da se brani. Siguran sam da na Kosovu dobro znaju kakav je vojni kapacitet Srbije i da bi lako izašla na kraj sa njihovim snagama bezbednosti... - naglašava Dragišić.

Dogovorena operacija

Karijerni diplomata Zoran Milivojević smatra da bi Srbija trebalo da hitno inicira sednicu Saveta bezbednosti UN.

- Ovo nam pokazuje šta možemo da očekujemo od Prištine. Moramo im staviti do znanja da je strpljenje srpske strane iscrpljeno. Imam utisak da je čitava operacija dogovorena. Zapad pokušava da demantuje razloge za ozbiljnu zabrinutost, ali ovo može da izazove direktan ratni sukob! - podvlači Milivojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aca

pre 5 godina

Amerikanci zele novi rat gde bi mogli da prodaju svoje oruzje

Miloje

pre 5 godina

Pa normalno da Albanci imaju savetnika i podrsku,ne bi smeli oni sami sve ovo da rade.

Ana

pre 5 godina

Oni nista ne mogu da urade dok im zapad ne dozvoli to je jasno.

Slobo

pre 5 godina

Albanci su pijuni za ostvarivanje Americkih interesa na Kosovu.

bojana

pre 5 godina

To Amerinkanci, na zalost i hoce. Rata ne sme biti, srbi moramo reagovati!

sena

pre 5 godina

Da nemaju podršku ne bi ni krenuli u ovu akciju,i mere bi već biti zabranjene.

MIKI

pre 5 godina

Ovome mora jednom prestati ovo ludilo Albanaca-Srbija mora ustati bez odlaganja. A za intervenciju EU-Od toga nema nista!!!!!!!!!!!

SS

pre 5 godina

Suđeno nam je da razbijemo amere gore nego vijetnamci.

Skretnicar

pre 5 godina

Kriza oko Kosova resice se onoga trenutka kada se resi problem migranata koji idu ka Americi iz Meksika. Tramp je dozvolio vojsci da upotrebi silu sto bi bilo nevidjeno zato je potrebno problem zatrpati Kosovom !! PS: Monika Levinski i napadi na SRJ 1999. god.Da neobrazlazem dalje.

Darko

pre 5 godina

Naravno da bez Amerike, Albanci ništa ne bi i smeli da pokušaju!

markopetrovic

pre 5 godina

Amerika ih finasira od starta to jest od kad su proglasili nezavisnost

Vns

pre 5 godina

Informer je javno podržao Trampa i to preko bilborda.... ajde ovo objavite....

Ivan

pre 5 godina

Od kada je SAD dosao u Avganistan, proizvadnja heroina je tamo porasla za 10 puta. Ne razumem zasto i nebi dali zeleno svetlo naj vecim distributerima i kriumcarima istog u Evropi...?

Iva

pre 5 godina

Amerika je izmišljena, prokleta zemlja. Dok je Srba Kosovo će biti naše.

Savka Zoric

pre 5 godina

Ne bi bilo nista cudno da Ameri rade protiv nas i nama iza ledja.

Lara

pre 5 godina

Naravn da zapad hoće rat da bi imali kome da prodaju svoje oružje. U svakoj čorbi su mirođija!

Goran

pre 5 godina

Увлаче нас у рат па после нас праве кривим!

Aki

pre 5 godina

Dobro je poznato da Amerika voli da ratuje na tudjim teritorijama

vasic

pre 5 godina

Nema dileme da Albanci ovo rade podstaknuti Amerikom. Ne bi oni smeli sami bez njihove podrske da ovako srljaju.

Buba

pre 5 godina

Jasno je kao dan da iza svakog poteza Albanaca stoje Amerikanci. Da lii im do sad nije postalo jasno da nismo sami i da imamo podrsku svojih tradicionalnih prijatelja Kine i Rusije?!

Aleksa

pre 5 godina

Pa daj bre vise da se naj...mo siptarima majke , valjda i mi imamo m..a , a ako ih nemamo , e onda bojim se da treba da skinemo gace i da se naguzimo pa nek j..e ko stigne

pera banderas

pre 5 godina

To je strategija cover action koju oni sprovode. Satro se bore za demokratiju a gde god stignu je urusavaju. Toliko su im akcije prikrivene da to vredja inteligenciju. Nasa vlast igra partiju saha ali sa manje figura od njih. Ali pion se priblizava da izadje do poslednjeg polja i kad dama udje ponovo u igru partija ce biti resena u nasu korist.

Ivan

pre 5 godina

Ovo je tekst za budale. Ispiranje mozga za polupismene idiote i penzionere koji ne znaju za internet. Na vasu zalost, poltroni klozetski onog pickoustog pedera, neko ima pristup internetu. Imamo informacije i iz drugih izvora. Svesni smo da kenjate sve u 16 i pravite los izgovor za ono sto je vec dogovoreno. Ovo je prica za debile i sns sendcicare. Kakva sila, kava vojska aman, pa mi ne smemo bre da prdnemo... Dovili bismo po picki kao nikad do sada.... Cuj srbija bi morala da reaguje. Price za one iz specijanih ustanova..... DA REEEEAAAGUJE.... cime? :-D Da posljemo onog pacova od vaseg urednika da ih plasi. To nam je najjaci adut

Siniša Škarice

pre 5 godina

Kome je do rata, rat mu bio u kući.

Anarhista

pre 5 godina

Српска држава је у ратном стању задњих 7 векова. Паразити то знају и користе у личне сврхе, док је маса комирана па није свесна ситуације.

Blizanac

pre 5 godina

Ova prljava americka igra sto pre da prestane!

Milan

pre 5 godina

Šiptari ne bi smeli da se ponašaju ovako da nemaju podršku Amerike...

Mitar Odović

pre 5 godina

Nije nikakva novost da sve ovo što rade Albanci , rade poodobrenju Zapada.Nadam se ta ipak neće doći do rata jer nam je rataova svima preko glave.

danka

pre 5 godina

Amerika ima neko cudno neshvatljivo ponasanje prema Srbima.

Tijana

pre 5 godina

Divljanje i jeste posledioca zajednickog dogovora Albanaca u zapada i nesto sto nicemu dobrom ne vodi.

Pera

pre 5 godina

Svima je jasno da neke zapadne zemlje podržavaju ono što radi Priština, jer da nije tako Šiptari bi bili "manji od makovog zrna" i do sad bi već uveliko vladao mir u pokraini

Goran

pre 5 godina

Zapad mora da bude objektivan. Nisu Srbi krivci nego peovokatori i albanski teroristi.

marinko

pre 5 godina

Situacija na kosovu mora da se smiri,kako srbi na severu kosova ne bi bili ugrozeni

Dejana

pre 5 godina

Amerika i Britanija su mnogim narodima u svetu donele zlo i rat,to može da im se vrati kao bumerang ali očigledno da oni nisu svesni toga.

deda Raša

pre 5 godina

Ovaj sigurno ne poznaje istoriju, ne zna da je jedan svetski poceo zbog Srbije.

Stanko

pre 5 godina

Dok Srbija, Vučić, čeka, Albanci će po nekoliko ljudi hapsiti i dok drugi ne krenu u mehaniku, neće se zaustaviti.

Asa

pre 5 godina

A gde su silni srpski prijatelji Rusija Kina.......

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija