• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2018

08:24

ZLOČINAČKI PLAN ZA ISELJENJE SRBA! Kancelarija za KiM osudila nova hapšenja u južnoj pokrajini!

Politika

ZLOČINAČKI PLAN ZA ISELJENJE SRBA! Kancelarija za KiM osudila nova hapšenja u južnoj pokrajini!

Podeli vest

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila nastavak terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji, i zahteva hitno oslobađanje Milene Milojković i Miloša Ivkovića iz Medveđe koji su, kako se navodi u saopštenju, brutalno oteti od strane takozvane kosovske policije prilikom porodične posete u selu Medregovac

 

"Ekstremisti iz Prištine naložili su čak da se deci zabrani da posećuju svoje roditelje na Kosovu i Metohiji, što dodatno potvrđuje da njihova jednostrana destabilizacija nema za primarni cilj bilo kakav trgovinski ili politički obračun s Beogradom, već da je reč o zločinačkom planu da se Srbi izlože svim mogućim pritiscima kako bi se iselili iz naše južne pokrajine", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Iz Kancelarije, međutim, apeluju na Srbe na Kosovu i Metohiji da budu strpljiv i da izdrže, jer, kako navode, "u predstojećim danima bićemo sasvim sigurno svedoci novih pojedinačnih provokacija i pritisaka sa ciljem da se naš narod onespokoji i zastraši".

U saopštenju se navodi da su ovo poslednji, očajnički pokušaji šovinističkih struktura u Prištini da obezbede svoj politički opstanak.

"Pravi način da im se uzvrati jeste da se na pritiske ne odgovara strahom i panikom, već stamenim i prkosnim građanskim otporom i nesalomivošću, jer naš narod ni u težim situacijama nije dozvoljavao da zlo i fanatizam preobučenih terorista prevladaju", poručuje se u saopštenju.

NOVA SRAMNA HAPŠENjA NA KOSOVU: U Podujevu privedena majka šestoro dece i muškarac iz Medveđe!

Takođe se ističe da će država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju svima koji na ovaj način budu izloženi nasilju i nepravdi pružiti svu potrebnu pravnu i drugu pomoć.

Na imanju porodice Perović u selu Medregovcu u opštini Podujevo pripadnici kosovske policije priveli su ranije danas Milenu Milojković, majku šestoro dece iz Medveđe i njenog komšiju Miloša Ivkovića, takođe iz Medveđe.

RTS navodi da je Milojković krenula kod roditelja koje obilazi bar dva puta nedeljno i do sada nije imala nikakvih problema.

Navodi se da je komšija pošao sa njom kako bi pružio pomoć oko preseljenja roditelja Milojković.

Selo Medregovac nalazi se na samoj administrativnoj liniji.

Milenin brat Goran Perović potvrdio je dopisništvu RTS u Leskovcu da su Milojkovićeva i njen komšija zadržani u Policijskoj stanici u Lužanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija