• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2018

12:05

VUČIĆ: Gnušam se nasilja i oštro osuđujem napad na Borka Stefanovića!

Politika

VUČIĆ: Gnušam se nasilja i oštro osuđujem napad na Borka Stefanovića!

Podeli vest

Ne samo da sam osudio fizički napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, nego se gnušam onih koji pribegavaju nasilju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

 

- Gnušam se onih koji na bilo koji način primenjuju fizičko nasilje. U toj teškoj situaciji, a teško je i kada tuku novinarke i prete silovanjem, ističem da je nasilje nad Stefanovićem bilo užasno, ali sam zadovoljan što je policajac bio taj koji je postavio svoja leđa i sprečio ozbiljniji incident, kao i što su svi odmah pohapšeni - rekao je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić kaže da se gnuša i kada neko preti silovanjem i tuče novinarke ispred mesta na kome rade, a sa kojima se onda nekoliko njihovih kolega sprda i govori kako su udarene u glavu.

- Užasno je nasilje koje se desilo Stefanoviću i zato sam u svoj toj nesreći i problemima zadovoljan što je upravo policajac sprečio veći incidete i srećan sam što su svi napadači uhapšeni - istakao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o optužbama opozicije da vodi politiku mržnje, Vučić kaže da će država čuvati mir i uhapsiti svakoga ko pokušava nasilje, te da on kao predsednik Srbije ima različito mišljenje od opozicije, kojeg se ne stidi.

- Dobro je da se razlikujemo. Kao što ne branim njima da iznose stavove, tako neću da krijem svoje stavove koji su drugačiji od njihovih - poručio je Vučić.

Podsetio je da svojevremeno vest o ubistvu Ranka Panića na ulici, koji je bio politički protivnik tadašnjeg režima Ðilasa, Jeremića i Tadića, 15 dana nije objavljena na televizijama i u novinama.

- Kada se pojavila vest da je čovek ubijen, niko nije rekao izvinite, majku Smilju niko nije hteo da vidi. To govori o njihovim emocijama - rekao je i nastavio:

- Njihov posao tada je bio da sprovedu istragu i uhapse počinioce, a država to nije učinila, jer njegova smrt nije nikoga interesovala.

- Srbija danas nije takva i osuđuje svaku vrstu nasilja, i nad pripadnicima vlasti i nad predstavnicima opozicije, a njima na čast neka služi sve što rade, samo ih molim da ne pokušavaju da izazovu nasilje, a znam koje su im ideje i šta će pokušati - objasnio je predsednik Vučić.

- Čuvaćemo mir i uhapsiti svakoga ko primenjuje nasilje - poručio je Vučić.

Podsetio je i da na demonstracijama u Beogradu zbog njegovog izbora za predsednika Srbije niko nije povređen i niko nije stradao.

- Policija nije intervenisala. Ponosan sam na tu činjenicu, to je Srbija slobode i demokratije i verujem da će takva biti u budućnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Daliborka

pre 5 godina

Sve one koji pribegavaju nasilju najstroze kazniti.

Jok333

pre 5 godina

Razlika izmedju AV i demokratske opozicije je u tome sto on osudjuje nasilnike, a oni svoje stavljaju u prve redove.

Nk

pre 5 godina

Svako normalan osudjuje nasilje. Ova drzava postuje zakon

Marijana

pre 5 godina

Srbija se bori protiv nasilja i ni jedan napad ili nasilje nad nekim ne sme se pripisati drzavi.

Daca

pre 5 godina

Svako nasilnicko ponasanje treba najstrozije osuditi,ne treba se tolerisati to vise nikome.

Desimir

pre 5 godina

Svaka vrsta nasilja je ne prihvatljiva i za osudu. Nasilnici treba da budu adekvatno kaznjavani.

Aleksa

pre 5 godina

Predsednik osudjuje javno napad na Stefanovica, policija uhapsi nasilnike za 2 sata, i on opet izjavljuje po novinama gluposti...

Jovana

pre 5 godina

Napadače najstrožije kazniti po zakonu za nauk drugima da više nikada ovako nešto ne pokusaju. MUP je još jednom brzom reakcijom pokazao da je država odgovorna i štite sve svoje građane.

Sara

pre 5 godina

Za razliku od opozicije, vlast osuđuje svaki oblik nasilja,i u tome je suštinska razlika između vlasti koji vodi SNS i tzv. opozicije.

AleksMache

pre 5 godina

Dokaz tome je odmah hitno kažnjavanje onih koju su to počinili!

Iva

pre 5 godina

Kazniti napadače, pod dobar ključ da ih stavite.

Mirko

pre 5 godina

Za nasilje nema opravdanja,treba da se strogo kaznjava.

Mira

pre 5 godina

Svako nasilno ponašanje zaslužuje osudu i to mora biti stav svih nas.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija