• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2018

13:12

PALMA: SAD, Velika Britanija i Nemačka da kažu Albancima da ukinu takse!

Politika

PALMA: SAD, Velika Britanija i Nemačka da kažu Albancima da ukinu takse!

Podeli vest

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, izrazio je očekivanje da će Sjedinjene Države, Nemačka i Velika Britanija reći kosovskim Albancima da ponište svoje odluke o taksama i da se dijalog u Briselu nastavi

 

- Uvođenjem taksi od 100 odsto na srpske proizvode krši se CEFTA i krše se drugi međunarodni sporazumi. Neki pominju da dve strane treba da naprave sporazum, a ja i ih pitam - koje dve strane? Nije takse uvela Srbija, nego kosovski Albanci - rekao je Marković gostujući na TV Prva.

On očekuje, kaže, da "veoma brzo SAD i ostali koji kroje kapu Srbiji, Nemačka i Velika Britanija, kažu kosovskim Albancima da ponište te svoje odluke i da se nastavi dijalog u Briselu.

Kosovski Albanci su, ukazuje Marković, mislili da će da pobede na Generalnoj skupštini Interpola i da će da imaju većinu za prijem u tu svetsku organizaciju, međutim izgubili su i nisu mogli da podnesu poraz.

- Nakon toga su uhapsili trojicu Srba, koji su, kako Albanci kažu, navodno imali veze sa ubistvom Olivera Ivanovića. Podsećam da su kosovski Albanci svojevremeno uhapsili Olivera Ivanovića i nisu mogli ništa da mu nađu da mu donesu presudu i onda se događa šta se događa - rekao je Marković i dodao:

- Kada napravim analizu svega što se dešavalo, zašto je on bio uhapšen, nisu mogli da mu dokažu ništa i nije bilo svedoka koji je svedočio protiv Olivera Ivanovića tako da ja sumnjam da su ga ubili Albanci i imam pravo da sumnjam - zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Palma je u pravu. Od ubistva Olivera Ivanovića, koji je hitac u celokupni srpski narod na KiM, Srbija se trudi da prevaziđe tu situaciju i obezbedi mir. Nakon toga su usledile i druge provokacije i incidenti od strane prištinskih vlasti i okupatorskih snaga. Sada i ove takse. Na dan kada je kralju Petru I Karađorđeviću podignut spomenik, Srbija kaže: Dosta. Ili ove države da se izjasne po svim ovim pitanjima i vrate civilizaciju na KiM i poštovanje potpisanih sporazuma u Briselu, ili će Srbija to učiniti na svoj način. Srbija je pokazala da nije sama u svetu. Niti će dozvoliti nasilnu smenu vlasti jer to odgovara Haradinaju. Možda je za nekog "krezuba", možda deluje malo i nejako. Ali Srbija ima srce i snagu i razumevanje i istoriju i korene i dušu i najvažnije- HRABROST! I ne boji se ni smrti ni rata kada su pravda i njen narod ugroženi. To zna Aleksandar Vučić, to zna i opozicija.

janko

pre 5 godina

kako mozete ovo da objavite..Palma da kaze glavnom liku u svetu sta da radi..molim vas uozbiljite svoj list...mnogo lupetate gluposti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17