• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: scmp.com

26.11.2018

09:48

SPAVAŠ LI MIRNO JEREMIĆU VUČE?! Počelo suđenje Patriku Hou, bivšem bivšem ministru policije Hongkonga i bliskom saradniku lidera Narodne stranke!

Politika

SPAVAŠ LI MIRNO JEREMIĆU VUČE?! Počelo suđenje Patriku Hou, bivšem bivšem ministru policije Hongkonga i bliskom saradniku lidera Narodne stranke!

Podeli vest

Pred sudom u Njujorku počelo je suđenje Hou koji je optužen za pranje para i korupciju, a kako prenose kineski mediji, tokom ovog procesa biće izneti dokazi o ilegalnoj trgovini oružjem sa Katarom, Libijom i Južnim Sudanom. Sutra bi pred sudom trebalo da svedoči i njegov bliski saradnik Vuk Jeremić

Ho tvrdi da nije kriv za optužbe o podmićivanju predsednika Čada i ugandskog ministra inostranih poslova.

Suđenje je počelo danas izborom porote, a vlasti su pripremile noovu "bombu", podnesak od 32 stranice u kojem se navodi da je šef komiteta Kineskog energetskog fonda prodao oružje Libiji i Kataru.

Jeremić se tajno nagodio?

Šef Narodne stranke Vuk Jeremić pozvan je 27. novembra u američki sud. Jeremić će detaljno morati da objasni svoje veze sa Patrikom Hoom, bivšim ministrom policije Hongkonga, koji se sumnjiči za pranje skoro tri miliona dolara i trgovinu oružjem.
Savezno tužilaštvo je dalo odobrenje da se među dokaze uvrsti i svedočenje Čeika Gadija, takođe optuženog u slučaju protiv Hoa. Gadio se u međuvremenu nagodio sa tužilaštvom da će svedočiti protiv Hoa u zamenu za slobodu.
Kako se sumnja, Jeremić je postigao tajni dogovor sa tužilaštvom, dok je Gadio to učinio javno.

Suđenje Patriku Hou počinje godinu dana nakon što je uhapšen po optužnici za korupciju, tačnije davanje mita kako bi kineski energetski konglomerat mogao da osigura poslovne privilegije.

Patriku Hou, finansijeru Jeremićeve nevladine organizacije CIRSD preti čak 30 godina zatvora, a on se u pritvoru nalazi od novembra prošle godine.

Prema pisanju lista "Saut Čajna morning post", okružni sudija južnog distrikta u Njujorku Loreta Preska odlučila je da se pred porotu na sledećem ročištu iznesu i dokazi o tome kako je Ho ilegalno trgovao oružjem na Bliskom istoku i Africi tokom 2015. godine.

"To je jedan od najvećih udaraca koji je Hoova odbrana pretrpela tokom pretresa u sredu. Sudija Loreta Preska takođe je dozvolila da se među svedocima nađe i nekadašnji Hoov saradnik Šeik Tidijan Gadio. On je prvobitno bio optužen sa Hoom, ali je u međuvremenu dobio status svedoka saradnika. Svedočiće kako su Ho i kompanija CEFC, s kojom je povezan, planirali da ponude mito od 2,9 miliona dolara u kešu predsedniku Čada Idrisu Debi, kao i ministru spoljnih poslova Ugande, u zamenu za dozvole u energetskom sektoru", pišu mediji u Kini i dodaju da Hou preti velika zatvorska kazna:

"Suočavajući se sa osam tačaka optužnice za mito i pranje para, Ho bi mogao da dobije 30 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim po svim osnovama", navode mediji.

KLUPKO SE ODMOTAVA POČELO SUĐENJE PATRIKU HOU! Jeremićevom pajtašu preti 30 godina robije!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
haha

pre 5 godina

pa dajte... pa jeremic je samo povezao ovoga sa politicarima i pobunjenicima tamo, i za to dobio par miliona.. nije on tu nista protiv zakona radio :D

tajno

pre 5 godina

Naravno da se Jeremić tajno nagodio, kao i što je i tajno sticanje njegovog bogatstva. On je jedino javno protiv Srbije.

Dante

pre 5 godina

Sve se otkrije kad tad. I svi moraju da odgovaraju za to sto su ucinili.

Cule

pre 5 godina

Stigla je i njega pravda. Treba ga osuditi za primer drugima.

jelka

pre 5 godina

postena opozicija je zdrava za jedno drustvo, a ova nasa ...

Marko

pre 5 godina

E dosao je i cas da vidimi sta je Jeremic mutio.

Duska

pre 5 godina

Svi oni koji rade mimo zakona treba da odgovaraju, Jeremic je sigurno jedan od takvih jer se nije obagatio sigurno na posten nacin.

Sanja

pre 5 godina

Могли би полако да почну да враћају новац који су покрали.

Milica

pre 5 godina

Klupko se polako odmotava! Vreme je i da Jeremić odgovara za svoja dela...

Daca

pre 5 godina

nadam se da ce se situacija resiti u najkracem mogucem roku

Kristina

pre 5 godina

Ko se vatrom igra , od nje i strada, nema njemu mirnog sna !

Maja

pre 5 godina

Ajde pa dogodine i tebi Vuče Jeremiću da se sudi...

SS

pre 5 godina

Itekako spava mirno,mirnije od većine građana Srbije,a vi procenite zašto,ako imate s čime.

MIKI

pre 5 godina

Anglo-saksonski zakoni su efikasni i prodorni. Nece biti lako Vuku da laze. Bice mu veoma tesko ili can i neizvodljivo. To je kod njih opasno kada lazes a kasnije se otkrije istina. Ako prizna i nagodi se sa tuziocima i sudom dobice manje.Pa sada neka laze.

Zile

pre 5 godina

Ako ima pravde i zakona,Jeremic mora odgovarati.U vezi Jeremica nas ne moze vise nista iznenaditi.

Zvezdana

pre 5 godina

O ovog Jeremica u zatvor. Prodao je svoju drzavu a ovamo prosipa pravdu neku. Gore licemerje nisam videla od coveka kakav je Vuk Jeremic.

Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

Dok je u Srbiji naravno da spava mirno,zato i jeste u njoj. Vrana vrani oči ne vadi i ne zamajavajte i ne lažite više ovaj jadni narod. POLITIČARI naj veće zlo i karcinom srpske države i naroda.

Mima

pre 5 godina

Tesko da moze mirno da spava, jer je on sledeci.

milan

pre 5 godina

Jeremića čeka isto što i Patrika Hoa zatvorska ćelija....

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija