• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.11.2018

09:55

VUČIĆ I MONDOLONI o situaciji na KiM, dijalogu, poseti Makrona

Politika

VUČIĆ I MONDOLONI o situaciji na KiM, dijalogu, poseti Makrona

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Makrona i o situaciji na KiM nakon taksi koje je Priština uvela na robu uvezenu iz Srbije i BiH

 

Vučić je istakao da će tokom posete francuskog predsednika biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta.

Predsednik je posebno istakao želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je poseta predsednika Francuske posle sedamnaest godina veliki napredak u odnosima dve zemlje.

On je istakao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i naglasio da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana.

Vučić je napomenuo da su jednostrani potezi Prištine kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.

- Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini, koja nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma - naglasio je.

Ambasador Mondoloni pozdravio je miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska podržava nastavak dijaloga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jovana

pre 5 godina

Predsednik Vučić neumorno radi za dobrobit srpskog naroda. Diplomatski veoma aktivan.

Tasa

pre 5 godina

Ova poseta unapredice nase odnose, koji su sada malo u zategnutom polozaju.

Aleksandra

pre 5 godina

Poseta predsednika Francuske je izuzetno znacajna za nas. Verujemo da ce biti ostvarena dobra saradnja.

miki

pre 5 godina

Od velike važnosti za Srbiju je podreška Francuske!

Sanja

pre 5 godina

Saradnja sa Francuskom se produbljuje na svim poljima...

anita

pre 5 godina

Srbija je pokazala da uspesno vodi svoju poslovnu politiku i saradjuje sa svim zemljama.

dada

pre 5 godina

Pristina svojim ponasanjem moze da narusi mir i stabilnost u regionu

Laki

pre 5 godina

Francuska mora da iskoristi svoj uticaj i pomogne da se takse ukinu što pre!

Mackica

pre 5 godina

Treba produbiti saradnju koju Srbija ima sa Francuskom jer ona moze biti veoma znacajna za obe strane, a pogotovo Srbiju

tisa

pre 5 godina

Da li je realno da se u ovakvim okolnostim priča o dijalogu?

Anči

pre 5 godina

Na našu žalost mi smo uvek ispunjavali sve obaveze za razliku od Albanaca,i opet smo kažnjeni!

mara

pre 5 godina

Ocekujemo mnogo potpisanih ugovora i sporazuma o kulturi i sportu, razvoju ekonomije, itd. Dobri prijateljski i partnerski odnosi sa Francuskom ce dovesti do velikog poboljsanja u Srbiji.

Mile

pre 5 godina

Francuska mora da shvati da je na pogresnoj strani istorije ako stoji uz nezavisnost Kosova, to je cinjenica

Iva

pre 5 godina

Imamo jaku podršku sa svih strana što je veoma bitno.

Erik

pre 5 godina

Potrebno je da se shvati da Kosovo je neotuđiv deo Srbije i da samo kompromis može da donese rešenje.

Milos

pre 5 godina

Vidi se da nam je poseta Makrona izuzetno znacajna i zato se toliko paznje posvecuje pripremi te posete. Ocekujem da se nakon sastanka Vucica i Makrona odnosi Srbije i Francuske potpuno stabilizuju i dovedu na najvisi moguci nivo

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija