• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

28.11.2018

12:54

(VIDEO) NOVINAR METJU RASEL LI OTKRIO: Jeremić priznao da je boravio u apartmanu u kome je Ho prodavao oružje!

Politika

(VIDEO) NOVINAR METJU RASEL LI OTKRIO: Jeremić priznao da je boravio u apartmanu u kome je Ho prodavao oružje!

Podeli vest

Metju Rasel Li, novinar koji prati rad Ujedinjenih nacija, potvrdio je za portal Pink.rs da je Vuk Jeremić juče saslušan u vezi sa međunarodnim korupcionaškim skandalom i poslovanjem kompanije CEFC. Li kaže i da je Jeremić u tročasovnom saslušanju pred sudom potvrdio da je boravio u apartmanu 78B jedne od Trampovih zgrada u kojoj se i sastao sa Patrikom Hoom, bivšim ministrom unutrašnjih poslova Hongkonga, protiv kojeg su SAD povele postupak zbog sumnje u umešanost u međunarodnu korupciju

 

Li navodi da je kineska kompanija CEFC prodavala oružje afričkim zemljama, a upravo su se, napominje, u Trampovoj zgradi obavljali "prljavi poslovi prodaje" i Patrik Ho se ovde sastajao sa poslovnim partnerima.

- Prodavali su oružje Africi, nudili su ga Južnom Sudanu, Čadu... U sve ovo umešan je i Antonio Gutereš, generalni sekretar UN, koji nije naložio istragu slučaja, upravo jer je i sam korumpiran - kazao je Li za Pink.rs, dodajući UN zataškavaju ovaj slučaj.

On navodi da je Jeremić juče u pratnji obezbeđenja Ujedinjenih nacija ušao u Trampovu zgradu i otišao u apartman 78B, te da je tokom svedočenja potvrdio da je, dok je bio predsedavajući skupštinom UN, boravio u apartmanu 78B, kao neko ko je angažovan u kompaniji CEFC.

Vuk Jeremić je, kako saznaje LI u Njujorku, povezao kompaniju CEFC sa meksičkom naftnom kompanijom "Pemex" i sa teksaškim naftašem Noelom Tompsonom, pokušao je da posreduje u prodaji rudnika kalijumskih đubriva, a ti su se sastanci održavali u Trampovoj kuli, preko puta zgrade UN.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 5 godina

Fino drustvo. I jos se predstavio kao "lider opozicije", odrace ga Djilas zbog laznog predstavljanja.

Mala

pre 5 godina

Jeremic se bavio svim prljavim poslobima i radio protiv svog naroda i zemlje.

Mira

pre 5 godina

Sta cemo tek da cujemo o Jeremicu! Istina izlazi na videlo!

zvonko

pre 5 godina

Pa evo odakle silne pare, šta se mi čudimo! Posređivanje u prodaji, trgovina uticajem i "konsalting"...

Jagoda

pre 5 godina

Sve sami prevaranti. Nije ni čudo što smo propali za vreme DOS-ove vlasti. Upropastili privredu, narod ostao bez posla na ulicama, a oni se bahatili i još uvek bahate.

ziki

pre 5 godina

Konacno Vuk dolijao, sada da vidimo ko ce ga braniti u medjunarodnoj korupciji. Nozda Antonio Guteres ili................

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Majka Dankinog ubice otkrila detalje saslušanje i susreta sa sinom monstrumom: Nisam grlila muža, pretresali su me
Hronika

Majka Dankinog ubice otkrila detalje saslušanje i susreta sa sinom monstrumom: Nisam grlila muža, pretresali su me

Svetlana Dragijević majka monstruma Dejana Dragijevića koji je u policiji priznao da je ubio devojčicu iz Bora, Danku Ilić koja bi 6. maja napunila dve godine, uz kuknjavu i očaj primila je našu ekipu u kuću iz koje su slobode lišeni pored Dejana i njegov otac Radoslav Dragijević i brat Dalibor Dragijević. S tim, da je Dalibor(40) preminuo u pritvoru.

25.04.2024

16:51

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija