• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Beta

29.11.2018

08:54

(VIDEO) DAČIĆ: Srbiji nisu potrebne verbalne reakcije međunarodne zajednice, već da Priština ukine takse

Politika

(VIDEO) DAČIĆ: Srbiji nisu potrebne verbalne reakcije međunarodne zajednice, već da Priština ukine takse

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji nisu potrebne verbalne reakcije međunarodne zajednice, već da Priština povuče odluku o taksama od 100 odsto za uvoz srpske robe, kao i da je na međunarodnoj zajednici da ubedi Prištinu da to uradi

Dačić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je jedini racionalni izlaz iz problema na Kosovu da ukidanje takse, a to je moguće pod "pritiskom Vašingtona, jer Priština radi na dugme".

- Šta će da kažu Brisel i Vašington na potez koji je nezabeležen i na političkoj i ekonomskoj sceni - rekao je Dačić.

On je kazao da premijer Kosova Ramuš Haradinaj optužuje Srbiju da ne poštuje Briselski sporazum jer nije dozvolila da Kosovo uđe u Interpol.

Mi smo poslali jasnu poruku, mi ne želimo zaoštravanje situacije i da našim potezima ne doprinesemo da neko može da kaže - krive su i jedna i druga strana, ali čekamo reakciju - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države se uključuju u razgovor Beograda i Prištine kako bi se otvarala vrata da može da se razgovara, ali ne učestvuju u procesu kao što ne učestvuju ni Rusija ni Kina, a taj proces modelira EU. 

- Srbi treba da budu mirni, da racionalno prilaze ovom problemu i da u punoj koordinaciji sa Beogradom i državnim rukovodstvom radimo na tome da odbranimo naše nacionalne i državne interese - pojasnio je Dačić.

On je ocenio da "njima ne ide dobro, jer da ide dobro, ne bi ovo nikad uradili", dodajući da je je "ovo potez  očajnika".

On ističe da je Priština ovom odlukom samu sebe uvukla u živi pesak i da želi da i povuče i druge, ali da Srbija neće dozvoliti da bude uvučena u živi pesak te sulude politike.

- Ovde imate jedan ekstermizam koji se već proširio i na Albaniju, jer to je jedna logika, ako nam ne ide dobro, pošto smo mi već u živom pesku, onda ćemo i druge da uvučemo u živi pesak- kaže Dačić i dodaje: 

- Oni (kosovski Albanci) su sami sebe uvukli u živi pesak. Ovde nema racionalnog izlaza bez odluke, a to je da se ukine ova odluka, a ukidanje te odluke bi po njihovim terminima, bio još jedan neuspešan potez. Zato mi konačno treba da pobedimo u politici, a ne samo u ratovima.

Dačić je kazao da potezi Prištine ruše Briselski dogovor, kao i da bilo dogovoreno da Priština uđe u regionalne organizacije ali, kako je dodao "oni hoće na silu da uđu u svetske organizacije, u Interpol, Unesko, Savet Evrope, u Ujedinjene nacije, od toga nema ništa".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Uso

pre 5 godina

Znaci Cetnici zato ne date da Kosovo udje u interpol da bi zlikovce cuvali Koji ubijase Albance 1999 I da bii cuvi srbe ubice Olivera Ivanovica kojeg ubi beogradski fasisticki rezim

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija