• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

29.11.2018

19:51

ČEDA ISPROVOCIRAO DAČIĆA: Žestoka rasprava u Skupštini Srbije, Jovanović dobacivao iz klupe, LIDER SPS NIJE MU OSTAO DUŽAN!

Politika

ČEDA ISPROVOCIRAO DAČIĆA: Žestoka rasprava u Skupštini Srbije, Jovanović dobacivao iz klupe, LIDER SPS NIJE MU OSTAO DUŽAN!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačih zatražio je u jednom trenutku danas da se prekine sednica Skupštine Srbije na kojoj članovi vlade odgovaraju na pitanja poslanika, jer mu je tokom obraćanja lider LDP Čedomir Jovanović dobacivao, što je preraslo u žestoku raspravu između njih dvojice i nakon zvaničnog obraćanja Dačića za govornicom.

- Ako neko zaista nije toliko moćan da izvrši pritisak na Prištinu, ne znam o kakvim svetskim silama se radi. Već sam rekao da su te sile porodile političkog monstruma u Prištini - rekao je Dačić odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Vladimira Ðurića u vezi sa situacijom na KiM.

Na to je iz poslaničke klupe reagovao Jovanović: "Ma daj beži, dosta više sa tim!".

- Gospodine Jovanoviću, nisu monstrumi oni koji su izašli iz šume, koji su na slobodi, jer su pobili sve svedoke? Nisu monstrumi oni koji su lično silovali i ubijali Srbe na KiM? O čemu vi pričate- upitao je Dačić, a Jovanović mu iz klupe odgovorio: "Poenta je u tebi, u tome šta i kako pričaš".


Nemojte vi da podižete glas na mene, obratio mu se Dačić i upitao: Ko ste vi da podižete glas, ne znam da li je vas neko obavestio, pa vi ste u parlamentu samo zato što još nisu bili izbori, nastavio je Dačić, a odgovor Jovanovića je bio "Ko si ti?". 
 

- Gospodine Jovanoviću, ja ne znam da li je vas neko obavestio, pa vi ste u ovom parlamentu samo zato što nisu bili još izbori", ponovo se obratio Dačić Jovanoviću, čiji je odgovor bio: "Pa, dobro, i? Ili zato ili što me niste ubili još?".

U raspravu se u tom trenutku umešao predsedavajući koji je zamolio Jovanovića da dozvoli ministru da odgovori na pitanje poslanika Vladimira Đurića.

Dačić je, međutim, nastavio rekavši da ne razume Jovanovića - da li je on u parlamentu predstavnik Prištine ili predstavnik našeg naroda koji ovde živi. 

- Ma ti ništa ovde ne razumeš. Ja sam ovde ušao pod svojim imenom, a ti pod skutima Aleksandra Vučića-  rekao je Jovanović.

Odgovor ministra na tu opasku bio je: "Vi ste gospodine Jovanoviću nešto debelo pobrkali. Ja sam ušao pod svojim imenom, a vi ste se sakrili pod imenom drugih političkih stranaka, jer ne smete sami da nastupite na izborima, pod kojim ste se imenom to vi … i nemojte da dobacujete. Prošlo je vaše vreme, shvatite to. Ko vas se plaši, jel vas se neko plaši ovde? Ja pričam normalno. Ko vas uopšte ovde ovlašćuje da vi govorite dok ja govorim?

- Pa što pričaš sa mnom?- dobacio je Jovanović, a Dačić zaključio: "U pravu ste, ne treba ni da se obazirem na vas". 

Jovanović je nastavio iz klupe: "Hajde sada i malo o Kurcu da pričamo, valjda da ponovo vidimo ko se zadnji smeje. Je l ti nije dovoljno nesreće zbog tvog lupetaranja posle Interpola?".

Dačić se obratio poslanicima u sali rekavši da ne razume agresivnost Jovanovića, čiji je odgovor na to bio: "Zato što neko strada". 

Komentarišući to Dačić je poručio: "Vaša zabrinutost za Srbe na Kosovu je veoma poznata. Vi ste sami rekli da se zalažete za priznanje KiM, sami ste rekli da je Republika Srpska genocidna tvorevina. I šta sada, treba ja da se slažem sa vama? Uostalom, šta imam da komentarišem, vi ste me lepo pitali, ja sam lepo rekao da su stvorene etnički čiste tvorevine i da sada, ako neko želi da ovu ideju vrati na situaciju da će to podstaći nove podele, etničke, to je licemerno i da treba razgovarati o predlozima za trajno rešenje". 

Dodao je da je Srbija za kompromis, za dogovor, a potezi koji dolaze iz Prištine nisu za dogovor. 

- To su potezi koji su potezi posle čega nema dogovora i lepo ste čuli gospodina Vučića koji je rekao da neće biti nastavka dijaloga dok se ne ukinu ove takse - rekao je Dačić a zatim primetio da što se tiče Jovanovića, zaista ne zna čime je to isprovocirao sve što je on govorio, što je dobacivao. 

"Prvo, naučite se redu", poručio je Jovanoviću, koji mu je odgovorio: "Biraj reči".

Dačić je apelovao na Jovanovića da ima u vidu da se obraćaju Skupštini, da ima poštovanja prema biračima koji su glasali za SPS na čijoj je listi bio i to na čelu, a Jovanovića je upitao: A na čijoj ste vi listi bili?", te dodao: "Stavite, što se mene tiče, stavite svoje ime gde hoćete i takmičite se sa mnom".

Kako je rekao, od Jovanovića je očekivao da kaže "bravo" jer je deset zemalja povuklo priznanje Kosova, ali mu to, dodao je, očigledno ne ide na račun, te mu je poručio da ne preti i da ga se ne plaši.

Druga je stvar, nastavio je Dačić, "to kakve mi napore ulažemo da vratimo, ja razumem vašu ljutnju, možda mi radimo nešto što je suprotno vašim očekivanjima, možda mi radimo to da ubeđujemo zemlje da povlače priznanja. Jel vi mislite da je to lako? Pa, što niste to radili u vaše vreme".

- Nisam ja tada bio na vlasti nego ti i to prvi potpredsednik i dosta više sa takvim ponašanjem - odgovorio je Jovanović. 

- Slušajte, gospodine Jovanoviću, ti si …", zaustio je Dačić, a Jovanović nastavio:" To sa Tadićem i Đilasom tako razgovaraj, navikao si, sa mnom to zaboravi". 
 

Rasprava između lidera SPS i LDP nastavljena je i pošto je Dačić završio obraćanje. Naime, kada su se mikrofoni isključili, tek je nastala žestoka rasprava, tokom koje je Dačić grmeo na Jovanovića!


- Šta je, bre, Čedo, s tobom, u čemu je tvoj problem? Nisi prodao fabriku, je l to? U čemu je porblem? Odakle ti pravo da ti dobacuješ dok ja govorim?! Svašta ću da ti kažem! Šta hoćeš?! Šta hoćeš, dokle glumiš neku ucveljenu, izađi na izbore, brate, pa se kandiduj!

Šta je bre tu pričaš gluposti! Šta ti misliš, da se tebe neko plaši? Pa koji si ti faktor da te se plaši neko?! Tvoje vreme je prošlo! Čime sam ja to zaslužio, sram te bre bilo! Molio si me da ti dam obezbeđenje kad sam bio ministar unutrašnjih poslova! Kako te nije sramota?!", nastavio je da viče lider SPS, pozivajući Jovanovića da izađe samostalno na izbore.

(VIDEO) DAČIĆ: Srbiji nisu potrebne verbalne reakcije međunarodne zajednice, već da Priština ukine takse




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 5 godina

Bravo care Dačiću ! To mu je trebalo I ranije reći,a ne da se rasprdava .Jedino kad ne zamuckuje to je kad krade,otima I pljačka.Ološ

Giša

pre 5 godina

Daj više sklonite tog narkomana sa scene kvari ugled ostalim poslanicima.Lakrdija.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija