• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.11.2018

11:30

(FOTO) VUČIĆEVE REČI PODRŠKE U NIKOZIJI: Srpski narod nikada neće zaboraviti podršku Kipra u Interpolu!

Politika

(FOTO) VUČIĆEVE REČI PODRŠKE U NIKOZIJI: Srpski narod nikada neće zaboraviti podršku Kipra u Interpolu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Nikoziji, gde je održana i druga zajednička sednica vlada Srbije i Kipra, ali i potpisani brojni međudržavni sporazumi

Usledila je zajednička konferencija za medije dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Nikosa Anastasijadisa, a domaćin je poručio da mu je velika čast da poželi dobrodošlicu šefu srpske države, kao i celoj delegaciji koja je u pratnji.

Foto: Informer

- Današnja druga sednica vlada Srbije i Kipra predstavlja u praksi nastavak zajedničke volje i obaveze za dalje jačanje izuzetnih odnosa, kao i jakih društvenih, kulturnih i religioznih veza između naših naroda. Razmenili smo mišljenja o praktičnim načinima za jačanje saradnje, usvojili smo zajednički proglas koja predstavlja početnu tačku za osnaživanje bilateralne saradnje, između ostalog potpisali smo brojne međudržavne ugovore, dogovorili se da u bližoj budućnosti održimo prvi zajednički preduzetnički forum na Kipru, kao i da ojačamo veze naših privrednih komora - poručio je Kiparski predsednik.

On je dodao i da Kipar smatra da je jednostrani proglas nezavisnosti Kosova od strane Prištine nezakonit, ali i istakao podršku evrointegracijama Srbije.

Foto: Informer

Reč je potom prepustio predsedniku Srbije koji se zahvalio na toploj dobrodošlici i rečima podrške, podvukavši da mu je velika čast što boravi u Nikoziji.

- Hvala građanima Kipra koji na ovakav način podržavaju srpski narod, jer su i građani Srbije uvek i u svakom trenutku bili i biće uz kiparski narod. Kipar se i u Interpolu borio kao i srpski predstavnici i mi to nikada nećemo zaboraviti. Priština sada želi nove provokacije, zato sam zamolio kiparskog predsednika da sve naše evropske partnere upozna sa katastrofalnim posledicama tih poteza. On mi je obećao da će poslati pismo evropskim liderima, a ja dobro znam koliko se snažno njegov glas čuje - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sledeće godine na trilateralnom susretu Srbija-Kipar-Grčka u Beogradu razgovarati o tome na koji način bi deo gasa preko Bugarske mogao da dolazi u Srbiju sa trase gasovoda "Ist med".

- Imaćemo treći susret između Srbije i Kipra u Srbiji, ali ćemo biti i domaćini trilateralnog susreta Srbije, Kipra i Grčke, i sa velikim zadovoljstvom ćemo sa našim prijateljima razmatrati sve vidove saradanje u društvenim oblastima, od razmene znanja i saznanja u oblasti prosvete i kulture...ili da vidimo kako i na koji način da koristimo bar deo gasa koji bi mogao da dođe do Srbije preko Bugarske iz Ist meda, iako smo mi najvećim delom oslonjeni na ruski gas - rekao je Vučić nakon susreta sa kiparskim predsednikom Nikosom Anastasijadisom. 
 

(FOTO) DOBRA SARADNJA SRBIJE I KIPRA! Potpisano više bilateralnih sporazuma!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tea

pre 5 godina

Svaka cast Kipru i hvala na svakoj podrsci koju daju Srbiji i nasem predsedniku, Srbija nece to zaboraviti.

jelka

pre 5 godina

Treba im biti zahvalan na podrsci, danas to nimalo nije lako, obzirom da jake sile daju podrsku Albaniji, a sve zarad licnih interesa... Kiprani su nas bratski narod, sa kojima moramo graditi jos jace veze u buducnosti !

Ivan

pre 5 godina

Zahvalni smo na svakoj vrsti pomoci koju nam ukazuje Kipar. Njihovo razumevanje za resenje pitanja KiM nam je jako vazno. Mir i stabilnost u regionu su prioriteti obe zemlje...

Teodora93

pre 5 godina

Proširenje saradnje sa mnogim zemljama sveta je naš cilj.Sve bolji odnosi su dokaz za to.

minja

pre 5 godina

Kipar je bio uz nas kada nam njegova podrška puno znači,Dugujemo veliku zahvalnost Kipru

UROS

pre 5 godina

Doček predsednika ispred Predsedničke palate uz vojne počasti i intoniranje dve himne prenošen je direktno na kiparskoj televiziji. Velika počast kako za nas, tako i za našeg predsednika.Raduje nas susret predstavnika dva bratska naroda!

nele

pre 5 godina

I ne treba da zaboravimo nikog ko nam je dao podršku u tako važnim odlukama.

Mirko

pre 5 godina

Kipar svojom podrskom pokazuje da je pravi i iskreni prijatelj Srbiji.

Grozdan

pre 5 godina

Naše prijateljske zemlje uvek nas rado dočekuju i podržavaju sve dok vodimo mudru politiku.

Todor

pre 5 godina

Kipar je jedna od retko dobrih prijatelja Srbiji i to zaista treba da cenimo.

jana

pre 5 godina

Nas narod ne zaboravlja one koji su nam pomogli i pruzili nam podrsku

Vanja

pre 5 godina

Hvala Kipru na sebicnoj podrski nasem narodu. Uvek smo i mi bili i bicemo za njih tu .

krisic991

pre 5 godina

Saradnja sa Kiprom je od velikog značaja za Srbiju.

Tijana

pre 5 godina

Kipar je uvek bio i bice uz Srbiju svoju bracu kako oni kazu.Vole nas , postuju i razumeju, jer kao sto mi imamo problem sa Kosovom tako i oni imaju sa severnim delom Kipra koji su zauzeli Turci. Imamo isti veru, slicnu kulturu sto nas jos vise zblizava. Nije lako ni jednoj ni drugoj, male zemlje a bore se za svoju egzistenciju i protiv interesa velikih sila. Zivele bratske zemlje Srbija i Kipar.

Miki

pre 5 godina

U budućnosti očekujemo još veću saradnju naše dve zemlje na polju ekonomije i investicija.

mimi

pre 5 godina

Nas narod ne zaboravlja one koji su nam pomogli i pruzili

ogi

pre 5 godina

Kipar je zemlja koja se bratski odnosi prema Srbiji! Istorija se ne moze falsifikovati i Kipar nedvosmisleno podrzava Srbiju! Kosovo je Srbija! Hvala Kipru!

Ana

pre 5 godina

Kipar je potvrdio iskrenost i jacinu prijateljstva sa Srbijom, hvala im na podrsci

milos

pre 5 godina

Necemo i ne smemo zaboraviti! Oni su digli svoj glas u odbranu naseg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija