• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

30.11.2018

23:42

RAMUŠ HARADINAJ ODREŠIO KESU DA NAPADNE SRBIJU: Dao 50.000 dolara 'Vašington postu' da opljuje Srbe!

Politika

RAMUŠ HARADINAJ ODREŠIO KESU DA NAPADNE SRBIJU: Dao 50.000 dolara 'Vašington postu' da opljuje Srbe!

Podeli vest

U autorskom tekstu za ugledni američki list Ramuš Haradinaj optužio Aleksandra Vučića da uz podršku Rusije nudi priznavanje Kosova u zamenu za deo teritorije

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj objavio je autorski tekst u američkom "Vašington postu", u kom se brojnim lažima obrušio na Srbiju i našu zemlju optužio da želi rat i etničko čišćenje na Kosovu?!

Ugledni medijski stručnjaci, sa kojima je Informer razgovarao, kažu da je nesumnjivo da je Haradinaj masno platio ovaj članak preko američkih lobističkih agencija koje te usluge mesečno naplaćuju i oko 50.000 dolara!

Foto: printscreen Washington post

12

RATA GODIŠNJE PLAĆAJU ŠIPTARI LOBISTIMA ZA OVAKVE I SLIČNE USLUGE

Pobrkao lončiće

U ovom uglednom američkom listu, Haradinaj 'piše' kako se Kosovo nalazi "pod stalnim napadima iz Srbije".

- Od moje zemlje Kosova traži se da načini nemoguć izbor, koji bi umanjio žrtve američkih vojnika, ugrozio stabilnost regiona i zapretio američkim saveznicima. Pred stalnim napadima iz Srbije, čiji je cilj ugrožavanje našeg suvereniteta, bezbednosti i prosperiteta, ima nekih koji bi voleli da se Kosovo uvuče u takozvano mirno etničko čišćenje na Balkanu. To je kratkovid pokušaj da se popusti pred nasilnikom u nadi da će nasilje prestati. Mi to nećemo učiniti - umesto toga ćemo se usprotiviti onima koji pokušavaju da nas iskoriste, a istovremeno ćemo raditi u pravcu dugotrajnog i sveobuhvatnog mira - piše Haradinaj za "Vašington post".

Vučić: Imam pametnija posla od Haradinajevih insinuacija!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da Haradinajev tekst pokazuje da su za Prištinu pregovori "ad akta":
- Oni nisu spremni ni taksu da povuku, kažu da državnost i suverenitet ne daju po svaku cenu, što znači da su pregovori ad akta. Haradinajevi navodi nemaju nikakvu težinu, osim da insinuiraju nešto na temu odnosa Srbije i Rusije. Imam pametnija posla. Oni pominju Ruse svaku put kada napadnu Srbiju. Mi smo ponosni na naše prijateljstvo sa Rusijom. Samo ne znam zašto je toliko Tači jurio Putina po Parizu i po drugim mestima. Naš odnos prema SAD je kristalno jasan i uveren sam da bi svaki kompromis bio najbolje rešenje.

On kaže da je Kosovo teškom žrtvom steklo nezavisnost, a da Srbija danas hoće da potkopa njihov suverenitet!?!

- Srbija i njen saveznik Rusija odbili su da priznaju suverenitet Kosova i borili su se da blokiraju prijem Prištine u UN. Srbija je, kršeći Briselski sporazum o normalizaciji odnosa, radila ka tome da blokira put Prištine ka članstvu u EU i u mnogim međunarodnim organizacijama. Sada, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uz podršku Rusije nudi priznavanje Kosova u zamenu za deo teritorije. Srbija želi da stvori etnički 'čistu' državu, da oduzme ljudima državljanstvo i protera ih iz njihovih domova, što je previsoka cena - naveo je on.

Šiptari i zvanično otimaju Mitrovicu

Odbornici Skupštine južne Kosovske Mitrovice poslaće zahtev Prištini da spoji južnu i severnu Mitrovicu i napravi jedan grad u kojem će Albanci imati većinu. Vanredna sednica održana je na predlog gradonačelnika južne Mitrovice Agima Bahtirija. Informer je došao u posed tog zahteva, u kojem se traži promena zakona o katastarskim granicama opština, brisanje dve i formiranje jedne opštine Kosovska Mitrovica.
- Ispravićemo grešku kojom smo dozvolili da deo našeg grada postane grad za sebe i naravno biću gradonačelnik ujedinjene Mitrovice - rekao je Bahtiri. A. G.

On je započeo sukob

Bivša glavna urednica "Politike" Ljiljana Smajlović objašnjava kako je Haradinaj uopšte uspeo da objavi ovakav tekst.

- Ovu vrstu tekstova po pravilu pišu i u vodeće medije plasiraju skupe američke lobističke agencije. Klijent ne plaća po tekstu već lobistima plaća paušal, u redovnim mesečnim ratama. Za bolje lobističke kuće one iznose 50.000 dolara mesečno, ili čak i više, zavisno od narušenosti reputacije klijenta koji želi da popravi svoj međunarodni imidž - objašnjava Smajlovićeva.

Ona je uverena da Haradinaj nije napisao sam svoj tekst, već su to učinili lobisti u njegovo ime.

- Meni je posebno upadljiv njegov pokušaj da razgraničenje sa Srbijom predstavi kao Putinovu ideju, i to samo dan nakon što je državni sekretar Majkl Pompeo 'ohrabrio' Tačija da iskoristi upravo ovaj trenutak da postigne kompromisno rešenje sa Srbijom. Time je, posle Džona Boltona, prvi američki zvaničnik koji je prilično nedvosmisleno priznao američko autorstvo nad tom inicijativom. Presna je, naravno, laž i to što Haradinaj tvrdi da on samo pokušava da spreči destabilizaciju prilika u regionu. Dok u stvarnosti svakodnevno vuče poteze kojima eskalira sukob koji je sam započeo - zaključuje Smajlovićeva.

ČEPURIN ODVALIO RAMUŠA: Tvrdnje Haradinaja u Vašington postu, su apsurd i OBIČNA KARIKATURA!

 

ŠIPTARI NAČISTO PUKLI! PLAŠE SE PODELE KOSOVA?! Haradinaj neće da povuče takse, TAČIJA OPTUŽUJU ZA DIL SA SRBIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

I Tačija i Haradinaja svi dobro znamo u regionu. Pepe le Tvor i krompiroglavi. Mogu da plaćaju prodavcima magle po Americi, mogu i neki kancelari da ih primaju i predstavljaju liderima u regionu. Ali Interpol je bio ključni momenat gde se cela ta konstrukcija tzv. Kosovo razlupala u paramparčad. I takse i incidenti i hapšenja i ruglo u Peći. Niko nije slep, a onaj ko se pravi nemušt u veoma jasnoj situaciji pravnog nasilja nad suverenom zemljom i priča o navikavanju Srbije na status tzv. Kosova, nije dobro proučio profil srpskog naroda. I treba da se podseti značenja izraza "kao bumerang". Kada vas Srbija, ženskog roda, muškog srca, bude zgazila, kamen na kamenu neće ostati. Zato ne izazivajte.

Siniša Škarica

pre 5 godina

Ako neko zna kako se to radi onda je to ljilja, novinar Vremera, konsultant Njujork Tajmsa i Vašington posta. Drugim rečima zlo od novinara i drugarica Slavka Ćuruvije čoveka koji je kao i Đinđić jedva dočekao bombardovanje Srbije

Siniša Škarica

pre 5 godina

Šta je za Amere 50 hiljada mesečno? Jedino ako je poklonio pogačicama, pa i to je malo.

Marina

pre 5 godina

Samo 50.000 dolara? Mislila sam da je to mnogo vise. Da li je moguce da nasa vlada ne moze da odvoji toliko novca da na isti nacin objasni svetu istinu. Sada je najvaznije odbraniti Srbiju i Srbe na Kosovu. Pa gde su nasi tajkuni kojima taj iznos ne predstavlja nista? Gde su svi oni koji se kunu u ljubav prema zemlji i narodu a imaju para? Zar je vaznije srusiti Vucica ili spasti narod na severu Kosova? Zasto Djilas ne moze da kaze: dacu pare najvaznijim svetskim medijima da objave sta se stvarno dogadja na Kosovu, umesto sto daje da srusi Vucica. To bi bio patriotski cin. Ne razumem ljubav prema vlasti a odsustvo ljubavi prema zemlji i narodu.

Marina

pre 5 godina

Dajte racun na koji mi gradjani da uplatimo novac, koliko ko moze, da i mi platimo clanak Vasington postu ili nekom drugom vaznom listu da objavi nasu istinu. Kad vec vlada to nece ili ne moze.

Mikac

pre 5 godina

Učili su od najboljih kako se radi propaganda od SRBA?

SS

pre 5 godina

Svi su iz bivše JUGE odrešivali kese da bi uništili,ponizili,vređali Srbe i Srbiju,samo su Srbi trpali godinama u svoje kese i nije ih interesovao interes,status i dostojanstvo Srbije,kao i dan danas zato smo poniženi,bombardovani,ubijani i ostajali bez teritorija sa srpskim ognjištima.To je neko prokletstvo Srba pogorovo unazad 100 godina.Vreme je da se opametimo inače će mo spasti na beogradski pašaluk,narode.

Dejan

pre 5 godina

Pametan covek, zna od koga mu zavisi drzava i treba da ima da jos 500000. Nas predaednik daje vama koji imate samo uticaj na ljude koji namaju para da kupe prustojnu novinu. Sa inteligencijom se radjas.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Lele , al' šta će kad presuši konoplja !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija