• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.12.2018

18:30

NENAD POPOVIĆ: Srbija mora reagovati na neprijateljsko delovanje Crne Gore

Politika

NENAD POPOVIĆ: Srbija mora reagovati na neprijateljsko delovanje Crne Gore

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izjavio je danas da posle hapšenja Nebojše Medojevića i pretnji hapšenjem drugih srpskih opozicionih lidera u Crnoj Gori, Srbija konačno mora da reaguje na kontinuirano neprijateljsko delovanje Crne Gore prema našoj državi i prema srpskom narodu.

U saopštenju za javnost, Popović, koji je i ministar u Vladi Srbije, rekao je da "ne treba zaboraviti ni to da je Crna Gora nedavno dala podršku lažnoj državi Kosovo u pokušaju da postane članica Interpola, što je bio novi akt neprijateljstva uperen protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije".

- Režim Mila Ðukanovića priznao je lažnu državu Kosovo i glasao je da ta kriminalna tvorevina bude primljena u Unesko. Taj režim nastavlja da sprovodi identitetski genocid na Srbima u Crnoj Gori, proterujući srpske pisce iz čitanki, taj režim nastavlja da progoni Srpsku pravoslavnu crkvu i njene sveštenike, taj režim je poslao svoje vojnike na srpsko Kosovo, kao deo snaga NATO-a koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru, taj režim je zabranio ulazak u Crnu Goru Matiji Bećkoviću i drugim srpskim intelektualcima, taj režim poništava istoriju i identitet Crne Gore. Konačno, taj režim danas hapsi i progoni političke neistomišljenike kao u najcrnjim diktaturama. 

Dosta je popuštanja, ćutanja i tolerisanja represije i nasilja kojima je izložen srpski narod u Crnoj Gori", naveo je Popović.

On je istakao da "Srbija mora najoštrije da reaguje prema onima koji progone srpski narod i Crkvu u Crnoj Gori, a koji se ni po čemu ne razlikuju od šiptarskih terorista koji upravljaju privremenim organima vlasti u Prištini".
 

MEDOJEVIĆEVA SUPRUGA U OČAJU: Nebojša štrajkuje glađu, svojom voljom je u samici!

ANDRIJA MANDIĆ: Čekaćemo Apelacioni sud, ali nećemo šetkati po parlamentu, DOK JE MEDOJEVIĆ U SPUŽU




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alex

pre 5 godina

Neko rece nikad bolji odnosi...Valjda ne reaguju u Beogradu,zbog terazijskih Crnogoraca,da se ne zamere

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija