• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.12.2018

20:56

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Hodžajeva izjava neprijateljski akt

Politika

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Hodžajeva izjava neprijateljski akt

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović izjavio je večeras da izjava kosovskog vicepremijera Envera Hodžaja predstavlja neprijateljski akt protiv Srbije i njenih građana i poziv na dodatnu nestabilnost u regionu

Povodom izjave Hodžaja da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije, Stefanović je za tv Pink rekao i da će biti zanimljivo da se prvo te zemlje odrede.

- Da čujemo šta oni misle o ovome što je otvorena agresija na Srbiju i što poziva na dodatnu nestabilnost u regionu, pošto iz Hodžajevih reči vidimo samo usmerenu mržnju prema Srbiji i srpskom narodu - rekao je Stefanović.

On je istakao i da Srbija nije nista loše uradila prema Crnoj Gori, Makedoniji ili BiH osim što je im je pomagala.

- Ulagali smo svoj novac i gradili škole u BiH. Makedoniju smo jedini zvali po imenu koje je sama odredila, iako se naši prijatelji Grci uvek ljutili zbog toga - rekao je Stefanović.

On je dodao i da se Srbija uvek trudila da sa tim zemljama gradi dobre diplomatske odnose, ali smatra da je problem u tome što je Srbija postala ekonomski i politički jača.

- Problem je što je Srbija postala ekonomski jača, i mnogo jača od svih tih zemalja, i politički moćnija i sa velikim uspesima u diplomatiji i sa uspesima koji se postižu na međunarodnom planu u smislu zaštite našeg suvereniteta i u privlačenju investitora - ocenio je Stefanović.

On je rekao i da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno i da štiti svoj narod, kao i da će nastaviti da jača, jer samo kao jaka zemlja može da se suprotstavi ovakvom delovanju.

- Hoćemo da se razvijamo, ali nikoga ne ugrozavamo - rekao je Stefanović, ali je dodao i da Srbija i njen predsednik neće dozvoliti da je neko gazi.

Na pitanje da li su dešavanja poslednjih dana slučajna, počev od uvođenja taksi, hapšenja Srba u Kosovskoj Mitrovici do oslobađanja Nasera Orića i izjave Hodžaja, Stefanović je odgovorio da ništa nije slučajno i da su se svi udružili protiv Srbije kada su, kaže, videli da postaje međunarodno uticajnija i da može da postiže pobede, poput one u Interpolu. 

Stefanović primećuje da, s druge strane, zvaničnicima EU ne smeta i da ih ne zabrinjava ideja stvaranja velike Albanije, čak i pretenzije prema Makedoniji i Crnoj Gori.

- Žao mi je što ne vide kada se susretnu zvaničnici iz Tirane i Prišstine i govore o tome da ukidaju granice, zaklinju se i potpisuju nad zastavom Albanije. Dozvoljavaju da Albanci sa KiM mogu da prete, da upadaju sa dugim cevima i da se iživljavaju nad Srbima na KiM i to nikom ne smeta, što je užasno - ocenio je potpredsednik vlade.

Stefanović je istakao da Srbija ima predsednika i vladu koji se bore za svoju zemlju i koji, kako kaže, neće dozvoliti da je neko gazi kao u vreme prethodne vlasti Tadića, Ðilasa, Jeremića, Boška Obradovića.

- Njih ne nazivaju izdajnicima i neprijateljima, kažu da je Vučić jedini neprijatelj Kosova, ne kažu to za nekog od lidera opozicije, jer je kad su oni vladali sve bilo u redu, osim što je Srbija gubila na svakom frontu - rekao je Stefanović.

Na pitanje kako će Srbija da odgovori na pretnje poput Hodžajeve izjave, Stefanović je rekao da je Srbija ozbiljna država koja svojim ekonomskim i vojnim jacanjem pokazuje da će štiti svoje interese, svoj narod i da neće dozvoliti novi pogrom ili novu ''''Oluju''''.

- Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno, ali neće klečati već će raditi na tome da dovodi nove investotore da bi kao jaka zemlja mogla da se suprotstavi onima koji na ludački način pokušavaju da izazovu destabilizaciju u regionu - naglasio je Stefanović. 

Upitan da prokomentariše poruke uperene protiv predsednika Srbije na tribini Saveza za Srbiju u Kruševcu, kao i one koje dolaze od različitih aktera iz regiona i inostranstva, Stefanović je rekao da su isti interesi ujedinili deo opozicije u Srbiji i aktere iz inostranstva koji kaže, osećaju da im izmiče ono što su planirali da bude konačni ishod njihove politike.

- Ovima iz južne pokrajine Vučić i njegova politika smetaju u ostvarenju cilja da Kosovo lako izbori nezavisnost - naveo je Stefanović.

Kaže da deo opozicije u Srbiji vodi "politiku fotelje", a pošto na izborima ne prolaze kako su očekivali, onda moraju da napadnu Vučića svim silima čak i u trenutku kada Srbija vodi tešku bitku protiv mnogo značajnijih protivnika.

- Tu ne mislim na Prištinu, oni nisu preterani kapacitet, ali imaju moćne sponzore i zaštitnike - zaključio je Strefanović.

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj izjavio je zagrebačkom "Večernjem listu" da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije", a smatra i da je Srbija "faktor destabilizacije u regionu".

 

ENVER HODŽAJ CRTA VUČIĆU METU NA ČELU!

 

UDAR NA SRBIJU: Lešinari sa svih strana, okomili se na našu zemlju! VUČIĆ: Ne plašimo se, SRBI UVEK POBEĐUJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljiljana

pre 5 godina

Albanska politička elita u Prištini za glavni cilj ima velikoalbansku dominaciju u regionu.

Makica

pre 5 godina

Ministar Stefanovic je u pravu, ta izjava je cista provokacija i zlo.

ika

pre 5 godina

Svi vide napredak u nasoj zemlji pa na sve nacine pokusavaju to da opovrgnu ali nece uspeti.

Darko

pre 5 godina

Njihov glavni problem je sto je Srbija postala ekonomski jaca, i mnogo jaca od svih tih zemalja, i politicki mocnija i sa velikim uspesima u diplomatiji i sa uspesima koji se postizu na medjunarodnom planu.

mara

pre 5 godina

EU treba da reaguje na ovakve neprijateljske dogovore.

Mašnica

pre 5 godina

Srbija je svima trn u oku, jer je uspela da se oporavi i da napreduje.

ivana

pre 5 godina

Zasto niko u svetu ne reaguje na agresiju koju albanci iskazuju nad srbima?

bubica

pre 5 godina

Njima to na zalost samo i jeste cilj!! Zlikovci!

Jelena

pre 5 godina

Ovo je još jedan dokaz da su zemlje u našem okruženju zaostale i primitivne i da apsolutno ne poštuju evropske vrednosti.

Jana

pre 5 godina

Kina i Rusija su uz Srbiju i ovakve bolesne izjave jednog primitivnog istoricara niko nece dozvoligi da se nikad ali nikad obestine

Milica

pre 5 godina

Poziv koji izaziva nestabilnost i vracanje u nazad gde Kosovski Albanci bukvalno traze sukob sa Srbijom.

Budimirka

pre 5 godina

Zaboravile su zemlje regiona svaku pomoc Srbije.

Herc

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da je nekom nestabilnost u regionu glavni cilj.

Jovan

pre 5 godina

Daće Bog da sve ovo izadje na dobro i da se završi više ovaj šiptarski teror

Milan

pre 5 godina

Albanci umeju jedino da pozivaju na sukobe, oni u miru ne mogu da funkcionišu

Marija

pre 5 godina

Izjava Hodzaja je direktno uperena protiv Srbije gde dokazuje da je Pristina ne samo protiv Srba sa Kosovo vec i cele Srbije sto izaziva nestabilnost.

mike

pre 5 godina

Uvek su voleli Srbiju, ako su mogli da se okoriste. Strasno!!!

Maja

pre 5 godina

I pored tolikog neprijateljskog stava, Srbija ce mirnim putem naci resenje za sve.

Miona

pre 5 godina

Kriminalci stvaraju Pakt a zemlje EU ćute na ovakve provokacije.

Eva

pre 5 godina

Mislim da se oni bave ponovo provokacijama da oni ne smeju nista da urade!

Darko

pre 5 godina

Šta ste očekivali da oni imaju nekakve prijateljske namere? Nikada!

Tea

pre 5 godina

Ovo je strasno i svet cuti.Jednom recju NEVEROVATNO

nikolica

pre 5 godina

Već smo znali nhihove namere, sada su ih samo obelodanili

Petko

pre 5 godina

Svi okolni dusmani kojima smeta jaka Srbija-rade nam o glavi.!

Petko

pre 5 godina

Nije nam dosta spoljnih neprijatelja...vec nazalost sa njima koordinisano radi i opozicija protiv sopstvene drzave.!

sasai

pre 5 godina

Svi namo ko je on i cibe se bavi i koje su mu zle namere sa nama ali necemo dovoliti nikome da nas gazi...

koki

pre 5 godina

Potrebna je srbiji pomoc i podrska u ovakvom tihom nasilju. Srbija ne moze sama da se izbori i vapi za pomoc za svoj narod. Svaki postupak siptara tera nas u novi teror i sukob. Dista je srbima sukoba-mir i uspeh tim putem smo krenuli

Marija

pre 5 godina

Hodzaj bi mogao zajedno sa Haradinajem, tacijem i Veseljijev malo iza resetaka da provede jedno vreme a ne da siri neprijateljsku nastrojenost po regionu.

Nale

pre 5 godina

Koliko god se Vucic trudio da smanji tenzije u regionu tu su Albanci da uticu na destabilizaciju i nemire.

Maja

pre 5 godina

Tuzne li su druzine svih ovih nedovrsenih i emocionalno nezrelih , istorijski neprepoznatih drzava koje bi Srbiji ista prebacile. Iste nebi postojale da Srbije nije bilo kroz istoriju.

Jovana

pre 5 godina

Ocito nekima smeta trenutna pozicija Srbije u svetu.

mita

pre 5 godina

Hodžaj je pravo zlo,širi mržnju,udaviće se uskoro u tim njegovim prljavim igrama!

Mica

pre 5 godina

Svaka izjava prištinskih zvaničnika je neprijateljski akt. Od njih se samo provokacije mogu očekivati...

katarina

pre 5 godina

Svi su nam oni klasicni neprijatelji, i da mogu odavno bi nas se resili!

Veljko M

pre 5 godina

A šta drugo da se očekuje ratnih zločinaca nego da prave i ovakve gluposti.

vasa

pre 5 godina

Mozda zeli rat kao da im nije dosta prolivene krvi.

Drug Crni

pre 5 godina

Neće naša južna braća iz Makedonije kojima smo državu dali, a tek naši Spartanci, baštinici Njegoša i kralja Nikole raditi protiv nas nikada. Naše narode vezuje ogromno prijateljstvo i poštovanja. Pre bi oni ruke svoje odsekli nego sa Albancima šurovali. Zar ne?

Jovana

pre 5 godina

Ovo je jos jedan eprijateljski akt protiv Srbije i njenih građana i poziv na dodatnu nestabilnost u regionu.

ena

pre 5 godina

To sto je Hodzaj izjavio su javne pretnje Srbiji.

Ojačala

pre 5 godina

Plan im kvari to što je Srbija sada ojačala na svim poljima.

Viktorija

pre 5 godina

Samo bude nove opasnosti nove terore i zločine.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija