• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2018

13:13

ANTIDOT: Fotografija koja daje odgovor zašto je Vuk Jeremić dobijao milione!

Politika

ANTIDOT: Fotografija koja daje odgovor zašto je Vuk Jeremić dobijao milione!

Podeli vest

Medijska mreža Antidot obelodanila je danas fotografije iz 2013, kao dokaz da je Vuk Jeremić, u vreme kada je bio predsedavajući Generalne skupštine UN, tu funkciju koristio, kako ističe ta istraživačka mreža, za obavljanje koruptivnih poslova i pribavljanje lične koristi

 

Reč je, ističe Antidot, o fotografiji snimljenoj, 5. aprila 2013, koja je sada i materijalno potvrdila da navodne konsultantske usluge, o kojima Vuk Jeremić ne želi detaljnije da priča, zapravo i ne postoje, već je milionske uplate dobijao kao proviziju iz koruptivnih poslova u kojima je posredovao, zloupotrebljavajući funkciju, koja mu je bila poverena.

Novi dokazi, ukazuje se, nedvosmisleno potvrđuju da su se Jeremićevi navodni konsultantski poslovi isključivo svodili na upoznavanje njegovog glavnog finansijera Patrika Hoa sa liderima i ministrima spoljnih poslova, koje je Jeremić upoznao u vreme dok je obavljao funkciju šefa diplomatije Srbije.

Jeremić je, navode, organizovao niz poslovnih sastanaka u Hong Kongu, na kojima su dogovarani milionski poslovi između privatnih kompanija.

Prema objavljenoj fotografiji, Jeremić je u svojstvu posrednika i zapisničara prisustvovao sastanku između njegovog prijatelja Emilia Lozoje, prvog čoveka meksičkog PEMEX-a, Čan Čauta, člana odbora direktora kompanija China Energy i Patrika Hoa, generalnog sekretara fondacije China Energy Fund Committee, stoji u saopštenju Antidota.

Pored toga što je, prisustvujući sastanku u svojstvu privatnog konsultatna u vreme dok je obavljao funkciju specijalnog izaslanika ministra spoljnih poslova Srbije, Jeremić očigledno zloupotrebio funkciju i državne resurse koji su mu bili povereni, on je tim činom, ističe Antidot u saopštenju, “direkto prekršio i član 30 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji državnim funkcionerima zabranjuje obavljanje privatnih poslova i delatnosti za vreme trajanja funkcije”.

Antidot primećuje da, iako je, prema raspoloživim dokazima, konsultatnske poslove za CEFC i PEMEX počeo da obavlja još pre marta 2013. godine, Jeremić je tek u septembru i novembru te godine od skupštinskog adminitrativnog odbora zatražio dozvolu za te poslovne aranžmane.

Navodi se da je zahvaljujući činjenici da je kao ministar spoljnih poslova Srbije imao na raspolaganju milionske budžete Jeremić obilazio svet i stvarao mrežu privatnih poznanstava, pod maskom zaštite teritorijalnog integriteta i sprečavanja priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Antidot konstatuje da je danas jasno da Kosovo nikada nije ni bilo cilj Jeremićevih aktivnosti, već su to, kako navode, isključivo bili privatni interesi, zbog kojih je Jeremić bio fokusiran na stvaranje mreže svojih poslovnih saradnika.

Zato, zaključuje se, i ne čudi što se baš u vreme Jeremićevog ministrovanja dogodio najveći broj priznavanja kosovske nezavisnosti.

Antidot kazuje I da je zahvaljujući pravu rotiranja na osnovu kojeg je Srbija došla u priliku da kandiduje i dobije mesto predsedavajućeg GS UN, Jeremić je otišao u Njujork, od građana Srbije dobijao platu od 8. 000 dolara mesečno, plus milionski budžet za svoje troškove, i tada, tvrdi mreža, kreću njegovi korupcionaški poslovi koji dobijaju međunarodni karakter.

U saopštenju Antidota se navodi da fotografije istovremeno demantuju sve dosadašnje pokušaje Vuka Jeremića da negira sumnje da je deo međunarodne koruptivno-kriminalne mreže kojoj se sudi u Njujorku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
joco

pre 5 godina

Čovek je znao da iskoristi funkciju do kraja, što da mari za državu bitniji su novci.

Marko

pre 5 godina

Klupko se polako odmotava,vreme je da Vuce, odgovaras za svoja dela koja si pocinio sa ovom belosvetskom lopuzom.

Danko

pre 5 godina

Јеремић мора да одговара за мито и корупцију све је јасно као дан.

milab

pre 5 godina

Jeremic se toliko kompromituje da ne bi smeo uopste da se oglasava.

Zoran

pre 5 godina

Klupko se polako odmotava, ko zna koliko se Jeremić ugrađivao i uzimao para.

Mima

pre 5 godina

Morace tajkun Jeremic da odgovara i dokaze poreklo svoje imovine, zatvor mu ne gine.

Marcco

pre 5 godina

Koliko ja idim, otvarao je vrata kineskim investicijama... a to je loše za koga?

Darko

pre 5 godina

Strasno! Jeremicu je novac na prvom mestu a ne interesi gradjana,to se sad vidi. Zato je izgubio poverenje.

leila

pre 5 godina

Njegova bahatost je proširena na mnogo strana.

Dane

pre 5 godina

Јеремић мора да одговара за мито и корупцију све је јасно

Mika

pre 5 godina

Znao je da u pravo vreme na pravom mestu odradi šta treba!

Jelena

pre 5 godina

Tek će Vuk Jeremić da peva o svim mutnim radnjama. A mislio u Srbiji da se sakrije iza opozicione halabuke. Da juri vlast i imunitet. E dečko nema ništa od toga.

Obrad

pre 5 godina

Tako nesto se i moze ocekivati od licemera i bestidnika, kakv je Vuk Jeremic.

Vuka

pre 5 godina

Eto kakva je proslos opozicije, sve je to mito i korupcija.

Milan I

pre 5 godina

Tog belosvetskog lopova Jeremica treba sto pre poslati u zatvor.

Maja

pre 5 godina

Niko u tom začaranom krugu neće trajati večno,novac dođe i ode a obraz ostaje,odgovaraćeš i ti Vuče za sve izdaje i prevare samo polako,nećeš moći novcem ništa da kupiš sramoto roda svoga!

Vlado

pre 5 godina

Koliko ja vidim i Ameri su "povukli vodu", kada je u pitanju Jeremić. Da im je potreban, ne bi se on pojavio ispred tužioca SAD ni u kakvom svojstvu.

Milena

pre 5 godina

Da li će sada konačno Vuka biti sramota da izađe u medijima? A ne još i da izmišljannove laži u vezi sns-a samo da bi se opet domigao fotekjeni smišljao nove pljačke?

Tanja

pre 5 godina

Jeremić je zloupotrebljavao funkciju koja mu je bila dodeljena.

miki

pre 5 godina

Jeremic moze da se pere po medijima koliko god hoce ali slike govore vise od hiljadu reci.

Just

pre 5 godina

Jeste on odvratan ali oni koji skrecu paznju sa pravih problema kojima se bave(ubistva,zavere,kradja,prevara) su najveci krvnici srpsog naroda!!!

Jelisaveta552

pre 5 godina

Sada nam je to jasno,i postoje dokazi.

krisic991

pre 5 godina

Vreme je da vide svi ko je Vuk Jeremic i sta je radio i cime se bavio

Iva

pre 5 godina

Zlo se pamti, a dobro još više. Tako da ga je Jeremić ugasio.

MIKI

pre 5 godina

Konacno. Klupko se polako ali sigurno odmotava. Sve ce doci na svoje mesto i videti se sta je radio i muvao Jeremic.

Ketty

pre 5 godina

Jasno je sve jer se ne moze lagati u bezkonacnost. Poalko ali sigurno Vuk odlazi gde mu je i mesto. U zatvor . Neka odmori malo.

Maja

pre 5 godina

Sramota na sta je covek sve spreman zarad novca,bruka je ovaj Jeremic

Gavrilo Princip

pre 5 godina

Slika govori više od napisane knjige,pitanje je samo koliko je ovo štete prouzrokovalo Srbiji.

Mile

pre 5 godina

Dokaz da je Jeremic radio protiv svoje zemlje, da je prodao sve srpsko za saku dolara

Simon

pre 5 godina

Opa pa eto vam ga Jeremic, sad ce i on tamo gde mu je prijatelj polako samo...

mara

pre 5 godina

Vreme je da Jeremic odgovara za mito i korupciju.

Anci

pre 5 godina

Jeremic polako skida svoju masku, jer istina o njemu isplivava na povrsinu

lala

pre 5 godina

Kakva država i narod čoveku su najvažnije pare.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija