• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2018

08:17

UMORIO SAM SE OD POLITIKE, A I JAVNOST SE UMORILA OD MENE! Ljajić najavio da neće biti ministar u sledećoj vladi!

Politika

UMORIO SAM SE OD POLITIKE, A I JAVNOST SE UMORILA OD MENE! Ljajić najavio da neće biti ministar u sledećoj vladi!

Podeli vest

Ministar trgovine, turizma i komunikacije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da neće biti ministar u sledećoj vladi, bez obzira da li će sadašnja biti rekonstruisana ili će biti održano novi izbori

 

- Bez obzira da li nas očekuju novi izbori ili nova rekonstrukcija, ja u oba ta slučaja više neću biti u Vladi... To je definitivna odluka - rekao je Ljajić u intervjuu za današnji "Blic".

Kao razlog za ovakvu odluku, on je naveo da je već dugo u politici, da se umorio od operativne dnevne politike, kao i da se i javnost umorila od njega.

Takođe, da donese ovu odluku uticala je i kampanja koju protiv njega vode Moamer Zukorlić i Vojislav Šešelj, a koja je, kako je istakao, "nezabeležena u parlamentu".

- Ovde je laž postala legitimno oružje političke borbe, politika više nije takmičenje ni ideja niti koncept, već buvlja pijaca gde za pare možete bez ikakvih posledica da napadate političke protivnike. Sve je dozvoljeno, a mi se na sve navikavamo - rekao je Ljajić.

- Ja u toj kaljuzi ne želim da učestvujem... Naprosto, moram negde da podvučem crtu i prekinem. Čist obraz ne želim da izgubim, a svako moje ostajanje u ovakvom ambijentu za mene znači čist poraz - istakao je Ljajić.

On je, međutim, dodao da će se posvetiti jačanju svoje Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), ali i da "Šešelj i Zukorlić ostanu na marginama, gde im je i mesto".

Rekao je i da o ovome nije razgovarao ni s predsednikom Aleksandrom Vučićem, ni s premijerkom Anom Brnabić, mada je to i ranije najavljivao.

Na pitanje da li će, ako bude izbora, SDPS ponovo biti na listi sa Srpskom naprednom strankom (SNS), on je odgovorio da će s njima prvo razgovarati o sledećim koracima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mrav

pre 5 godina

Gospodin Ljajic je jako korektan covek i ostavio je veliki doprinos narodu za vreme svojih mandata.

Tea

pre 5 godina

Lepo receno...i svaka cast...covek je uvideo koliko je danas politicka borba prljava igra i posle tolikih godina u politici ne zeli vise da ucestvuje u svemu tome...iskreno i na pravi nacin se povlaci sa svoje pozicije...

anka

pre 5 godina

Treba nam mir i stabilnost u N.Pazaru i okolini a ti to vrlo dobro balansiras.

trifun18

pre 5 godina

SMATRAM DA TREBA SVI POLITIČARI DA SE UGLEDAJU NA JEDNOG OVAKVOG POLITIČARA KOJI ZNA KADA JE DOSTA, KADA TREBA DA SE POVUČE, KADA SHVATA DA JE DOSTIGAO MAKSIMUM, DA MU VIŠE NE PRIJA I DA NE MOŽE DA DA SVOJ DOPRINOS KAO ŠTO JE DAVAO RANIJE IZ BILO KOG RAZLOGA. SVAKA ČAST I TREBA PODRŽAVATI OVAKVE DOBRONAMERNE ODLUKE BEZ OBZIRA O KOME SE RADILO.

SS

pre 5 godina

Korektan i staložen političar kojih je malo u Srbiji.

Eva

pre 5 godina

Jedan od retkih ministara koji za toliko godina bavljenja politikom nije vezivan za razne afere i nezakonite i sumnjive poslove.

Ana

pre 5 godina

Covek sa stavom i visokim moralom. Svaka cast za ministra .

Siki

pre 5 godina

Veliki gubitak, ali svako zna sta je najbolje za njega.

Natasa

pre 5 godina

Odlićan ministar Ljajić, pokazao je veliku odgovornost u radu.

Dinko

pre 5 godina

Ne verujem da će mu njegovo glasačko telo dozvoliti da ode,ipak je on realan i umeren političar koji je potreban Sandzaku i Srbiji.

Nena

pre 5 godina

To je njegov izbor, videćemo kako će se situacija razvijati do kraja...

zora

pre 5 godina

Tako rade zreli,odgovorni i posteni ljudi.Bravo Ministre.

Mima

pre 5 godina

Rasim Ljajic je jedan od nasih najboljih ministara koji odlicno obavlja svoj posao. Kamo srece da bude i u narednim vladama.

Nenad

pre 5 godina

Ljajic je radio dosta nezgodnih poslova u razlicitim vladama, bavio se stvarima od kojih su drugi bezali i to zasluzuje veliko postovanje

crnooka

pre 5 godina

ti si Rasime jedan od retko dobrih ljudi u nasoj Vladi...ali eto i za tebe lose naslovnice pih ljudsk gadost...ali vidis znas kad je dosta i to te cini covekom zapravo...za tebe respect

novi dok nauce prodje voz

pre 5 godina

nista vise nego od ostalih naprotiv

cafe_colombia23

pre 5 godina

Штета за ову владу... Имам пуно поверења у овог човека. Вредан и одмерен ...мислим да нам требају више оваквих људи.

janko

pre 5 godina

Prepušta mesto maladim i perspektivnim ljudima, što je za svaku pohvalu.

Lida

pre 5 godina

Verujem da je umoran od politike i treba malo da odmori..

Rade

pre 5 godina

Mišljenja sam, da su mu Bošnjaci i šiptari zapretili. Sprema se nešto gadno ! ! !

mara

pre 5 godina

Niko ne moze da utice na sopstvenu odluku ministra Ljajica.

Petra

pre 5 godina

On je covek koji odgovorno i posteno obavlja svoj posao.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17