• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2018

08:50

SADA I ZVANIČNO! Poseta Makrona Srbiji i na sajtu Jelisejske palate!

Politika

SADA I ZVANIČNO! Poseta Makrona Srbiji i na sajtu Jelisejske palate!

Podeli vest

Poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji danas je i zvanično najavljena na sajtu Jelisejske palate. Na sajtu Jelisejske palate se u sklopu predsednikove ovonedeljne agende precizira da će on 5. i 6. decembra boraviti u Beogradu

 

Na sajtu francuskog Predsedništva objavljeno je da će predsednik Makron otputovati u sredu po podne, kada otpočinje zvaničnu posetu Srbiji, dok je četvrtak planiran kao drugi dan njegove posete našoj zemlji.

Predsednik Francuske od posete Beogradu nije odustao ni zbog demonstracija i nereda poslednjih dana na ulicama Pariza, zbog kojih je, inače, francuski premijer Eduar Filip otkazao putovanje u Poljsku gde je trebalo da učestvuje na samitu posvećenom klimi.


Program Makronove posete Srbiji još nije zvanično objavljen, ali su beogradski mediji ranije pisali da će se on sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da će tokom prvog dana posete biti upriličen zvaničan doček.

Nakon sastanka s Vučićem, biće održana zajednička konferencija za štampu, a potom i večera na kojoj će domaćin biti predsednik Srbije.

Drugi dan posete biće uglavnom posvećen odavanju počasti žrtvama Prvog svetskog rata.

Francuski predsednik dolazi samo u Srbiju, a njegov dolazak nije deo neke šire balkanske turneje.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dane

pre 5 godina

Biće mu priređen veličanstven doček dostojan republike Srbije!

Tresimesi1

pre 5 godina

Lepo je održavati odnose i biti dobar domaćin,ali ne po cenu spuštanja i dodvoravanja.Jer zna se kako je Makron primio našeg predsednika, pa shodno tome i reciprocitet.

Vlajko

pre 5 godina

Njihovi avioni su nas bombardovali u sastavu NATO pakta a njihovi legionari su napadali Košare zajedno sa američkim Fokama i engleskim SAS-ovcima . Znači ništa nije bilo slučajno. Da li da im se i za to izvinimo?

mrav

pre 5 godina

Nadam se da ce njegovim dolaskom doci do nekih promena na bolje.

Mina

pre 5 godina

Srbija je važna država koja se poštuje. Želimo miran život, dostojanstveni smo i ne pozivamo na nasilje. Makron će biti dobro dočekan.

Boško J

pre 5 godina

Makron je ozbiljan državnik , i znalo je se da će on svoje obećanje sigurno ispuniti.

srki

pre 5 godina

Makron definitivno dolazi u posetu Srbiji i Vučiću.

Damir

pre 5 godina

Francuski predsedik Makron uvek nam dobro dosao, saradnja sa prijateskom Francuskom treba sve vise da se osnazuje.

minja

pre 5 godina

Poseta francuskog predsednika je jako važna zbog njegove podrške SRBIJI.

dimigrom

pre 5 godina

Nadamo se da je Makron spremio paket mera pomoci Srbiji, u znak izvinjenja za ponizavanje Srbije nedavno u Parizu

Sara

pre 5 godina

Ova poseta dolazi u pravom trenutku za Srbiju .Niz vaznih tema i pomoc prijatelja nam je jako potrebna.

Milos

pre 5 godina

I pored svih problema sa kojima se susrece francuski predsednik i pored veoma zategnute situacije u Parizu on odlucije da dodje u Srbiju i na taj nacim pokazuje koliko im je Srbija znacajan partner

Dehan

pre 5 godina

Srbija ce biti pravi domacin nadamo se uspesnoj saradnji

bubica

pre 5 godina

Kada god došao , dobro došao,Srbija će mu prirediti veličanstven doček.

bubica

pre 5 godina

Uvek je Srbija barem danas za saradnju i uspešne bilateralne odnose sa svima.

Gavra

pre 5 godina

Francuzi su sami u više navrata poljuljali i urušili naše "prijateljstvo", na njima je da povrate veru u dobre medjusobne odnose i dalju saradnju zarad budućnosti.

krisic991

pre 5 godina

Srpsko Francusko prijateljstvo nastavlja da se gradi!

ika

pre 5 godina

Predsednik misli na Srbiju i uprkos problemima koji nas sustizu ovih dana.

goran

pre 5 godina

FRANCUSKA KAO PRIATELJ PRIZNALA KOSOVO, GLASALA ZA PRIJEM KOSOVA U INTERPOL I STA SAD DOLAZI DA PREPORUCI VUCICU DA PRIZNA KOSOVO.

mimi

pre 5 godina

I pored svih problema sa kojima se susrece francuski predsednik i pored veoma zategnute situacije u Parizu on odlucije da dodje u Srbiju i na taj nacim pokazuje koliko im je Srbija znacajan

mara

pre 5 godina

Uvek dobrodosao u Srbiju. Jacanje prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Francuske je od velike vaznosti za obe drzave.

Miki

pre 5 godina

Посета Председника Макрона Србији је одлична прилика да се односи и сарадња између наших земаља још више унапреди и ојача.

Marko

pre 5 godina

Makron će u svakom slučaju kad god dodje biti dobro dočekan.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija