• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2018

16:37

ĐURIĆ: Najava forimiranja vojske - najveća pretnja po mir

Politika

ĐURIĆ: Najava forimiranja vojske - najveća pretnja po mir

Podeli vest

Najava formiranja takozvane kosovske vojske najveća je do sada pretnja miru i bezbednosti u regionu, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

 

- Osnivanje te nelegalne formacije ugrozilo bi sve što se do sada postiglo u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine - rekao je Đurić.

Ta vojska se formira protiv Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i to se ne može prikriti nikakvim neuverljivim obrazloženjima o potrebi doprinosa samoproglašenog Kosova globalnoj bezbednosnoj arhitekturi, upozorova direktor Kancelarije za KiM.

Jedino čemu bi jedna takva formacija doprinela jeste produbljivanje međuetničke distance u regionu, i bila bi novi fitilj na balkanskom buretu baruta,ističče on.

- Podsećam da je, prema međunarodnim sporazumima kojima je pre dve decenije okončan rat na Kosovu i Metohiji, Kfor jedina vojna formacija sa pravom da se nalazi na teritoriji naše južne pokrajine, i svaka podrška formiranju nekakve kosovske vojske je udarac u same temelje međunarodnog prava i obesmišljava bilo kakve mirovne sporazume - navodi Đurić.

Još nije kasno da se Priština odgovori od namere da formira vojsku, i potrebno je to učiniti odlučno i bez ustezanja, kako bi se šansa dala miru i dijalogu, a sprečilo izbijanje novih ratnih požara na Balkanu, zaključuje Đurić.

Predsednik takozvanog kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, saopštio je danas da će o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, poslanici odlučivati 14. decembra i veruje u pozitivan ishod.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlah alija

pre 5 godina

hajde bre djuricu sta pricas kakva juzna pokrajina kosovo je izgubljeno za srbiju jos 1389 a to sto ste privremeno drzali kosovo zadnjih 100 godina pod silom i terorom nad albancima nije moglo u nedogled i kosovu je potrebna vojska da se zastiti od terora ,svi znaju sta se desilo u vukovaru i srebrenici

Pera

pre 5 godina

Samo mirnim putem Srbija mora ići,za razliku od druge strane koja sve moguće krši

paramonte

pre 5 godina

Siptari bi da osvoje ceo svet,zato i planiraju da formiraju vojsku.

milos

pre 5 godina

Siptari formiraju vojsku da bi proterali Srbe.

Jaca

pre 5 godina

Nadamo se da ce medjunarodne organizacije spreciti Pristinu da formira ovu vojsku, koju bi cinili sve sami kriminalci i teroristi.

Marija

pre 5 godina

Tako je legalizacijom teroristicke organizacije u ter vojsku je totalna destabilizacija citavog Balkana

Kapa

pre 5 godina

Pa kao da siptari znaju da rade nesto po pravilu, da znaju sta su pravila ne bi prvo uveli te takse i mucili narod.

Goran

pre 5 godina

Oni nisu pretanja samo za nas, vec za celi region.

stop

pre 5 godina

Formiranje ove vojske iz nepostojeće države neće biti pretnja samo Srbiji već celom regionu

Filip

pre 5 godina

Vosjka se formira da mi se narusila bezednost.Oni su usijane glave i lako mogu da izazovu rat.

Mimi

pre 5 godina

Srbija zeli da sacuva mir. Ovim potezom ga narusavaju, provociraju svakim danim sve vise. Pretnja bezbednosti i miru nije mala stvar.

Verica

pre 5 godina

Najava formiranja takozvane kosovske vojske najveca je pretnja po mir i bezbednost u regionu.

Milos

pre 5 godina

Nadam se da ce se Veseljijev plan pokvariti jer od formiranja te vojske Kosova nema nista.

Verica

pre 5 godina

Najava formiranja takozvane kosovske vojske najveca je pretnja po mir i bezbednost u regionu.

Rade

pre 5 godina

Nakon svih ovih desavanja i ponasanja Siptara suludo je da im se dozvoli formiranje vojske.Valjda je svima jasno da ce formiranjem Vojske Kosova doci do nestabilnosti u citavom regionu Balkana.

Jana

pre 5 godina

Srbija ce uciniti sve da ne dodje do rata jer rad nikome nikada nista dobro nije doneo.

teodora

pre 5 godina

Podizanje tenzija od strane Pristine nije taktika, to je vise njihov maksimum i nacin vodjenja politike. Dok Srbija sa druge strane jaca na svakom polju, vodi dijalog i stub je stabilnosti na Balkanu.

Ana

pre 5 godina

Sve sto oni rade ugrozava i pravi opstu pometnju u regionu..

joka

pre 5 godina

Stvaranje vojske albanaca je stvaranje nemira i destabilizacije celog regiona i sire.

joka

pre 5 godina

Nakon svih ovih desavanja i ponasanja Siptara suludo je da im se dozvoli formiranje vojske.

mimi

pre 5 godina

Najava formiranja takozvane kosovske vojske najveća je do sada pretnja miru i bezbednosti u regionu

mara

pre 5 godina

Ako dozvolimo da dodje do formiranje vojke tzv. drzave Kosovo, unisticemo mir i stabilnost na celom Balkanu, ne samo u Srbiji.

Mia

pre 5 godina

Formiranjem vojske Kosova se destabilizuje region.

Silvana

pre 5 godina

Formiranje vojske na KiM je opasno po ceo region.

Jovana

pre 5 godina

Osnivanje te nelegalne formacije ugrozilo bi sve što se do sada postiglo u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Paja

pre 5 godina

Medjunarodna zajednica treba da interveniše i speči formiranje vojske Kosova.

uki

pre 5 godina

Mislim da od njihove vojske nema ništa, kao što su mislili da će ući u Interpol.

sava

pre 5 godina

To im je jedini cilj, da na silu sprovedu ono što su započeli 99 god.

Boki

pre 5 godina

Evropa ne shvata da je osnivanje vojske Kosova opasno i za nju. S jedne strane je oruđe Amerike, s druge Velike Albanije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija