• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

04.12.2018

11:27

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA ČEPURINOM: Velika zabrinutost Srbije zbog najava forimaranja vojske takozvanog Kosova!

Politika

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA ČEPURINOM: Velika zabrinutost Srbije zbog najava forimaranja vojske takozvanog Kosova!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu veliku zabrinutost Srbije zbog najava formiranja vojske tzv. Kosova, suprotno Rezoluciji 1244, jedinom pravnom okviru, koji je u skladu sa međunarodnim javnim pravom i postignutim dogovorima

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Čepurina da predsednika Putina i rukovodstvo prijateljske Rusije upozori da Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob. 

Foto: Tanjug

- Srbija ničim ne izaziva nestabilnost, ali ćemo stalnim provokacijama biti dovedeni u bezizlaznu situaciju da štitimo srpski narod na Kosovu i Metohiju. Srbija ne sme da dozvoli progon sopstvenog naroda - rekao je predsednik Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Foto: Tanjug

Ambasador Čepurin je rekao da je pitanje Kosova i Metohije dugotrajan problem za koji treba tražiti razumno rešenje, korisno za sve. 

On je naglasio da zvanična Moskva s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i po reagovanjima Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin konstatovali su da dobro teku pripreme za predstojeću posetu predsednika Putina Srbiji.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nadica

pre 5 godina

ZASBRINUTOST JE VELIKA , ALI JOS VECA RESENOST DA OPSTANEMO.

Luka

pre 5 godina

Nas narod je skroz ne zasticen na Kosovu, teror je sve ucestaliji sa samo jednim ciljem da se i ono malo Srba sto je ostalo protera sa svojih ognjista. Sve to strane mirovne snage gledaju i svojim postupcima odobravaju. Rešenja za pitanje KiM nema bez dogovora sa Srbijom, ne možemo da prihvatimo jednostranu proglašenu nezavisnos. Srbija neće prihvatati nikakva poniženja po pitanju KiM i ponižavajuće predloge za rešenja. Podrska Kine i Rusije u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane. Predsednik Vučić ima punu podršku Srba sa KiM da istraje u borbi za pronalaženje održivog kompromisnog rešenja

Milica

pre 5 godina

Jedini cilj Srbije jeste da zastiti interese svog naroda na KiM, otuda i zabrinutost zbog svake mogucnosti koja bi ugrozila njihive zivote. S druge strane, Albanci ne zele nista drugo nego da sve Srbe primoraju da napuste svoju teritoriju.

mica

pre 5 godina

Rusija je uvek uz nas kada nam je najpotrebnija.

Milka

pre 5 godina

Pomoć Rusije u rešavanju pitanja Kosova je od presudne važnosti.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Ne treba nas toliko da brine albanska vojska, u 1 na 1, nemaju oni jacu vojsku nego mi. Mene licno brine Nato koji otvoreno stoji iza nje. Ako nas je jednom napao, sta ga kosta da to ucini i drugi put!

Ketty

pre 5 godina

Sta je sa 1400 nasih vojnika po Rezoluciji? Niko ni rec o tome.

Milica

pre 5 godina

Imamo veru u Rusiju i KInu ali sta uraditi konkretno i koja je to pomoc i savet? Rezoluciju 1244 niko vise i ne pominje. Zasto??

Milivoj

pre 5 godina

Dobro je plačipičko, dosta si plakao! Usro si se jadniče! Skini nam se s grbače, ne želimo da budemo pizdurine ko ti, ili uzimamo Kosovo nazad il ga dajemo zauvek, ali ti o tome nećeš odlučivati jer ti nije ćaćaina prcija!

vlajko

pre 5 godina

Nadam se da ovoliki trud i zalaganje našeg političkog tima na čelu sa predsednikom Vučićem neće biti uzaludan po pitanju Kosova i da će Srbija izaći kao pobednik iz ove teške situacije!

neo

pre 5 godina

Jasno je ko dan da određenim centrima moći sa Zapada odgovara nestabilan region,kako bi mogli da ga lakše kontrolišu.

captainsrki

pre 5 godina

Trebalo bi ceo region da bude zabrinut,ne samo Srbija.

Iva

pre 5 godina

S obzirom na situaciju treba biti hladne glave i dobro razmisliti kako postupiti.

Darko

pre 5 godina

Hvala bratskoj Rusiji na ogromnoj podršci koju pruža našoj zemlji i narodu.

Petar Treći

pre 5 godina

Надам се да иза ових дипломатских речи Чепурина стоји и нешто конкретније.

Milko

pre 5 godina

Moskva prati situaciju u Srbiji i imamo njihovu podrsku.

Mare

pre 5 godina

Sledećih dana biće nam veoma potrebna pomoć UN i naših prijatelja

vojin

pre 5 godina

Predsednik Srbije zna da Rusi neće dozvoliti da se Srbija uvuče u rat.

GAGA

pre 5 godina

Od velikog znacaja nam je razgovor sa Cepurinom, kao i podrska drugih svetskih sila kako bi na sto bolji nacin resili pitanje vezano za KiM.

sara

pre 5 godina

Pristina srlja jer gubi podrsku od ostali zemalja koje su prvobitno dale priznanje a sad ga povlace.

Nata

pre 5 godina

Zabrinutost vlada već duže vreme zbog nesaradnje i nerazumnog ponašanja od strane Prištine.

mimi

pre 5 godina

Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob

mara

pre 5 godina

Srbija je zabrinuta. Ali necemo dozvoliti da dodje do formiranja vojske tzv. drzave Kosova.

ranko

pre 5 godina

nema tu moljakanja i mirnog resenja vec osini po prasini (pristini ) pa kud koji mili moji pa da se vidicija maca vunu prede ili kum obojci kum opanci

Dejan

pre 5 godina

Rusi su naša braća i oni uvažavaju našeg predsednika i uvek su spremni da pomognu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17