• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2018

12:51

VUČIĆ PORUČIO SAD: Upozorite Prištinu, jer ugrožava mir i stabilnost u regionu!

Politika

VUČIĆ PORUČIO SAD: Upozorite Prištinu, jer ugrožava mir i stabilnost u regionu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Kajla Skota, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, zamolivši da SAD iskoriste svoj politički uticaj i upozore Prištinu da svojim potezima ugrožava mir i stabilnost u regionu

 

- Istrajavanje Prištine na taksama na robu iz Centralne Srbije i, još više, na formiranju vojske tzv. Kosova izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je predsednik Vučić, saopštila je Pres služa Predsednika.

Foto: Tanjug

Ambasador Skot je naglasio da se taksama krše odredbe CEFTA i ugrožava budućnost regiona. On je podsetio da je američki državni sekretar Pompeo pozvao vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ambasador Skot je ponovio da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost, zahvalivši ujedno na uzdržanom reagovanju Srbije na poslednje događaje.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je podsetio na odredbe Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244, kao i na odredbe CEFTA, naglasivši da Srbija nije prekršila nijednu od njih.

- Srbija ubrzano ekonomski napreduje i zato je iskreno za mir i stabilnost - rekao je predsednik Vučić i dodao da je potrebno da Priština ukine takse, kako bi se, uz posredstvo Evropske unije, nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da su oni bas toliki olosi i da namerno nece mirno da pregovaraju, nego samo provociraju i urnisu jadan narod, stvarno su divljaci da nema dalje.

Milan

pre 5 godina

Ako se ovome ne stane na put doći će do sukoba.

tisma

pre 5 godina

Zar za albanske separatiste nema zakona, zar se mogu oglusavati na sve reci drzavnika da se takse povuku???

bubica

pre 5 godina

Srbija ce uvek stati u zastitu interesa i prava svojih gradjana

bubica

pre 5 godina

Pitanje je samo trenutka kad će Albanci odlučiti da napadnu Sever. Srbi moraju imati zaštitu.

tale

pre 5 godina

kada ćemo shvatiti da su ih oni i nagovorili na sve ovo

tale

pre 5 godina

neće ih upozoriti, moguće je samo da ih nagovore na još veću glupost

Sanja

pre 5 godina

Svi treba da se udruze i da objasne Pristini da je takvo ponasanje nedopustivo.

mimi

pre 5 godina

Istrajavanje Prištine na taksama na robu iz Centralne Srbije i, još više, na formiranju vojske tzv. Kosova izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

slika

pre 5 godina

Mislim da ovom podrškom takozvanoj državi Kosovo, ameri sami sebe ugrožavaju

Ana

pre 5 godina

Vreme je da se Priština upozori jer je ona ta koja ugrožava mir i stabilnost u regionu!

Ivan

pre 5 godina

SAD kao najveći autoritet Albancima mora da spreči dalje iživljavanje njihove politike.

mara

pre 5 godina

Predsednik Vucic je u pravu. Vreme je da SAD upozori Siptare radi ugrozavanja mira i stabilnosti celog regiona.

Mile

pre 5 godina

Potpuno tacno, Pristinska strana narusava stabilnost celog regiona svojim protivpravnim potezima

Joži

pre 5 godina

Njihovi prijatelji Amerikanci bi mogli da ih urazume.

Bina

pre 5 godina

SAD ce morati da reaguje i upozori Pristinu da malo smiri strasti.

mimi

pre 5 godina

mora da prica i snjime a zna kako i sta na, rade,to je vucic,ima petlje i strpljenja

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija