• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

04.12.2018

16:02

PODLI PLAN ZA OTIMANJE SEVERA KiM! Priština primila Bahtirijev zahtev za "ujedinjenje Mitrovice"!

Politika

PODLI PLAN ZA OTIMANJE SEVERA KiM! Priština primila Bahtirijev zahtev za "ujedinjenje Mitrovice"!

Podeli vest

Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave primilo je zahtev Agima Bahtirija za "ujedinjenje Mitrovice". Ministarstvo je navelo da je primilo zahtev opštine u Mitrovici za izmenu zakona o administrativnim granicama opština kako bi se Mitrovica ujedinila

 

"Uprava Ministarstva za administraciju lokalne uprave primila je zaključak usvojen od strane Skupštine Južne Mitrovice, datirano 30. 11. 2018 a tiče se ‘pokretanja izmene Zakona br 03 / L-041 o administrativnim granicama opština‘ kako bi se Mitrovica ujedinila", navedeno je u odgovoru Ministarstva.

PODLI ŠIPTARSKI PLAN! Odbornici u južnoj Kosovskoj Mitrovici podnose zahtev za otimanje srpskog dela grada!

Saopšteno je da će, u skladu sa svojim mandatom, Ministarstvo za lokalnu upravu razmotriti taj zaključak i napraviti procenu njegove zakonitosti, navodi se u odgovorima koje je to ministarstvo dostavilo postalu kallxo.com.

(FOTO/VIDEO) EKSKLUZIVNO! HOĆE DA NAM OTMU NAŠE! USVOJENA ODLUKA O SLANJU ZAHTEVA PRIŠTINI DA SPOJI SEVERNU I JUŽNU MITROVICU!

Pre nekoliko dana, gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri zatražio je izmenu zakona o sprovođenju inicijative za "ujedinjenje" Mitrovice. Ova inicijativa Bahtirija dobila je podršku vlasti i opozicije u ovoj opštini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
rale

pre 5 godina

samo se vi siptari kurcite,srbija nije makedonija

doka

pre 5 godina

Puni su neki planova, sve bi da uzmu, otmu, al neće moći komšije albanci

Maki

pre 5 godina

Imalu ji oni pamtnija posla od nasilja i terora koji vrse nad nasim narodom.

Nole

pre 5 godina

Sve je vesto i perfidno isplanirano, samo su Srbi ovce.

Rs

pre 5 godina

Jedan nalet našeg Mig 29 oni su već u Albaniji!

Dejan

pre 5 godina

Nema vise nikakvih razgovora sa Siptarima. Treba pregovarati sa Americkim kaubojima koji su sve to zamesili, jer se Siptari i onako tu nista ne pitaju...Oni su samo instrument u rukama Buzdovana..

Hm

pre 5 godina

Uvek par koraka ispred nas...dal' su pametniji, da li su željniji pobede, da li imaju bolje savetodavce, kreativnija rešenja, efikasnije korake i što je najbitnije- preparirano javno mnjenje Zapada?...još od onih rudara i banana do planiranog proterivanja u Albaniju gde su ih čekali Cnn i ostali. Ili, jednostavno treba da se pomirimo da su ljubimci vremena u kome smo mi trgični luzeri.

Milica

pre 5 godina

Da bi se ujedinili potrebna je vecina i da Srpska strana na Severu to prihvati.

Milisav pn

pre 5 godina

Nema treće,il će da nas proteraju ko devedesetpete hrvati il će ratujemo pa šta nam bude,ovo američko zlo je otišlo predaleko .

mimi

pre 5 godina

Oni bi jednostrano da se odcepljuju a opet jednostrano ujedinjuju, pa valjda je za ujedinjene potrebna želja dve (ili više) strane

ninocka

pre 5 godina

Šiptari sad krenuli da se ujedinjuju i proširuju da bi navodno imali vise a ustvari nista neposeduju sem ludih glava.

minja03

pre 5 godina

TO NE BI SMELO DA SE DOGODI ,NAŠ NAROD BI BIO ODMAH PROTERAN OD STRANE ALBANACA.

Aleksa

pre 5 godina

Šiptarsko ludilo će na kraju izazvati oružane sukobe jer ovo srpski narod jednostavno više neće moći da podnese.

Laki

pre 5 godina

Napokon nesto konkretno...razmatraju zakonitost?Srbija treba da razmislja o izlasku na more kad nam se vec karte otvaraju...Idemoooo

Ko

pre 5 godina

Aaaa, sad sam skapirao, ovo je sve farsa da bi kao satro vi usli na parce severa kosova sa vojskom da branite srbe da bi se kao dogovprila podela

Nadica

pre 5 godina

Nikada da od cujemo nesto zaista realno , samo provokacije i malverzacije.

Cane

pre 5 godina

Ma oni samo kuju neke planove ali im ni jedan ne uspeva.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija