• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2018

16:28

FORBS: Brnabićeva 21. na listi najmoćnijih političarki sveta!

Politika

FORBS: Brnabićeva 21. na listi najmoćnijih političarki sveta!

Podeli vest

Na listi američkog bizins magazina „Forbs“ 22 najmoćnije žene u politici na 21. mestu našla se srpska premijerka Ana Brnabić

 

Prva tri mesta ove liste zauzele su, kao i na listi 100 najmoćnijih žena na svetu, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Tereza Mej i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

Na petom mestu se nalazi britanska kraljica Elizabeta Druga, na šestom savetnica Bele kuće Ivanka Tramp, na 13. mestu se nalazi hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, a na 17. visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. 

Listu 100 najmoćnijih žena sveta u svim oblastima pored Merkelove koja je izabrana za najmoćniju ženu osmu godinu zaredom i našla se na njoj 13. put, čine Tereza Mej kao druga i Kristin Lagard kao treća.

Tu su i izvršne direktorke pojedinih korporacija poput Meri Bare izvršne direktorke „Dženeral motorsa“ na četvrtom mestu, Abigejl Džonson izvršne direktorke „Fajdeliti investments“ na petom mestu, Melinde Gejts kopredsedavajuće Fondacije Bil i Melinda Gejts na šestom mestu, Suzan Vojsiski, izvršne direktorke „Jutjuba“ na sedmom mestu, zatim Ane Botin predsedavajuće „Banko Santander“ na osmom mestu, Merilin Hjuson izvršne direktorke „Lokhid Martina“ na devetom mestu i Đine Romiti izvršne direktorke IBM na 10. poziciji.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara

pre 5 godina

Zena koja je ponos ove Srbije,na nju da se ugledaju ove klinkice a ne na one starlete napunpane!

mara

pre 5 godina

Srbija je ponosna na premijerku Anu Brnabic. Zaslusno mesto.

nikola

pre 5 godina

Cestitam.Mala zemlja ,velika premijerka.Samo napred,srecno.

rale

pre 5 godina

navijam za kolindu.ona mije najbliza,i najlaksa za rukovanje

Dragutin

pre 5 godina

Bravo za Brnabicka.Ta mala je sve bolja u svom poslu.

Niki

pre 5 godina

Sve pohvale ovo je veliki uspeh jedne uspesne i ambiciozne osobe

Ana

pre 5 godina

Srbija je uvek imala snazne i pametne zene koje su joj pomogle u teskim vremenima.Rad vlade Srbije postize dobre rezultate pre svega zahvaljujucii radu premijerke.

nevena

pre 5 godina

Ima znanje i najvažnije volju da radi za Srbiju, samo napred.

mimi

pre 5 godina

Ceo svet ceni znanje, rad, trud i volju a Ana poseduje apsolutno sve od toga

Emina

pre 5 godina

Obrazovana i sposobna zena, zasluzuje maksimalno postovanje.

Milica

pre 5 godina

Ma mozete da je podržavate, ili ne, ova zena je zmaj, stvarno radi svoj posao!

Aleksa

pre 5 godina

Svaka cast, zasluzuje da bude u top 10, koliko se bori i koliko trpi pritiske!

dada

pre 5 godina

Svojim radom je zasluzila da se nadje na ovoj listi

Nina

pre 5 godina

Carica. Svaka cast i velike pohvale. Zasluzila je.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija