• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2018

17:24

MIRKOVIĆ: Đilas je opsednut medijima!

Politika

MIRKOVIĆ: Đilas je opsednut medijima!

Podeli vest

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković ocenio je danas da Dragan Ðilas hoce Srbiju da ubedi da nije komentarisanje medija nije to što podnosi tužbe protiv štampanih i elektronskih medija određuje ko je novinar, a ko nije i najavljuje koje će televizije i novine ugasiti ako mu se pruži prilika

 

Ðilas je ranije danas, povodom pristupanja Zelene ekološke partije Zeleni Savezu sa Srbiju, odbacio navode pojedinih medija da preuzima Zelene kako ne bi morao da osniva svoju stranku.

On je, uz to, rekao da, ipak, ne komentariše previše medije, a vidi, kako kaže, da će to činiti još manje s obzirom na to "kako se razvijaju stvari sa Kopernikusom, O2 i Prvom".

Kako ga nije sramota, reaguje na to Mirković i primećuje da Ðilas "svaki dan kuka kako nije dovoljno zastupljen u medijima“.

- Ðilas hoće Srbiju da ubedi da komentarisanje nije to što tuži novinare, urednike, podnosi tužbe protiv štampanih i elektronskih medija, što piše pisma i žali se na program, protestuje ispred REM-a i RTS-a, određuje ko je novinar, a ko nije i to na osnovu toga da li je njega pohvalio ili iskritikovao, najavljuje koje će televizije i novine ugasiti ako mu se pruži prilika... - naveo je Mirković u pisanoj izjavi.

- Ne da komentariše medije, nego je opsednut njima - kaže Mirković i dodaje da je to razumljivo za čoveka koji je, kao Ðilas, trgujući sekundama od sebe stvorio najbogatijeg čoveka u ovom delu Evrope, "koji u nekretninama ima prijavljenih 30 miliona evra“.

Kad je reč o Zelenima, Mirković podseća da je Ðilas svojevremeno najavio da će vrlo brzo napraviti stranku, a sada sebi daje prostor od pet godina da to i uradi, svestan da nije sposoban ni potpise da prikupi kako bi formirao stranku.

- Kada god i da napravi stranku, „sa svedokom Jeremićem, cirkuzantom i nasilnikom Obradovićem..i prostačinom Veselinovićem“, taj savez biće ubedljivo poražen, jer građani neće one koji prete i mrze, već odgovorne, vredne i poštene ljude iza kojih stoje rezultati, a predvodi ih, zaključuje Mirković - predsednik Aleksandar Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 5 godina

Đilas samo pokušava da skrene pažnju na sebe

Ketty

pre 5 godina

Pa neka ga to mu je jedina nada da moze pokusati da preko medija ruzi i pljuje po SNS i vrednim ljudima .

Ketty

pre 5 godina

Ajoj. Ima Djilas milon zelja ali ga boli jedna PINK i Informer. Sta bi on dao da "srusi" na primer "Informer" ili da ga kupi. Ali malo morgen. Gazda Informera nije glup.

Suzana

pre 5 godina

Nasi gradjani ne zele lopove i lazove vec postene i vredne ljude.

todor

pre 5 godina

Đilas bi bio najpametniji da se uopšte ne pojavljuje u medijima, samo iritira narod.

mile ćuk

pre 5 godina

Mirković bi trebalo da pogleda sebe i svoje kolege male radikalčiće. Ko izda svoga vođu iz čista mira, izdaće i državu za male pare, što i čine mali radikali.

mimi

pre 5 godina

Ðilas hoće Srbiju da ubedi da komentarisanje nije to što tuži novinare, urednike, podnosi tužbe protiv štampanih i elektronskih medija, što piše pisma i žali se na program, protestuje ispred REM-a i RTS-a, određuje ko je novinar, a ko nije i to na osnovu toga da li je njega pohvalio ili iskritikovao, najavljuje koje će televizije i novine ugasiti ako mu se pruži prilika...

minja

pre 5 godina

Đilas stvarno nema šta da radi ,samo razmišlja o medijima.

jana

pre 5 godina

Đilas i njegovi kompanjoni su skup lopova i lazova koji hoce opet da ojade Srbiju i njen narod.

Milena

pre 5 godina

Đilas je veliki medijski manipulator, on je i sam vlasnik nekoliko novina.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Djilas se ne skida sa televizije, ali sve se bojim da mu to ne pomaze mnogo, glasacko telo mu je i dalje mrsavo!

Jasna

pre 5 godina

Ima ih koliko hoce msm na medije. Cak i RTS mu je na raspolaganju.

Borko

pre 5 godina

Djilas je opsednut svima i svacim, samo ne onime sto bi trebalo.

Milos

pre 5 godina

Djilas nema respekta prema svojoj dryavi i ovim pokazuje da mu gradjani niti Srbija nisu bitni. Zamlacuje se sa tim koga bi on gasio a koga ne umesto da gleda kako i na koji nacin pomoci Srbima na KiM.

slađa

pre 5 godina

Dragan Đilas treba da vodi računa o svom biznisu, a ne o medijima u Srbiji. I naravno, treba da se ogradi od nasilničkog rečnika, kao što i novinari nikako ne bi smeli da ga koriste. Makar to bili i novinari tabloida. Jer spirala zla i nasilja se veoma lako pokrene, a teško zaustavlja. I onda nema nazad. Postoje evropske i svetske institucije koje propisuju ponašanje novinarske struke. Postoje domaća udruženja. Ne može sve, ali baš sve postati predmet u rukama političke borbe. Ako se neko bori za uređen sistem, onda ne treba sam da ga podriva i zaobilazi pozivima na hapšenja novinara i zatvaranje medijskih kuća. To je apsurd.

Gina

pre 5 godina

Preko medija se Điki i najviše obogatio, otuda i njegova opsednustost njima, navikao da kontroliše, pa svi oni novinari koji napišu o njemu istinu, njima preti.

Ana

pre 5 godina

Djilase, ti si covek koji bi sve uradio da dodje na vlast i dopuni svoje dzepove

Dane

pre 5 godina

Opsednut je parama, pokrao od gradjana Srbije da bi sebi napravio firme, dosta je gradjanima Srbije DOS-ovskih kriminalaca., opsednutih vlascu.

Šapa

pre 5 godina

Bilo mu je lepo kad je skoro sve medije držao pod svojom šapom. Osladilo mu se.

Mirko

pre 5 godina

Đilas mora da shzvati da je on jedna tužna prošlost.

Jovana

pre 5 godina

Pa losi i zavidni uvek skrecu paznju na sebe losim radom i dejstvom na narod drzave , pritom slikajuci se i provocirajuci recima.

Juda

pre 5 godina

Djilas samo pravi sto vecu dramu da bi privukao medije da pisu o njemu. Inace je obicno pufalo.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija