• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

04.12.2018

23:18

RAT NA KOSOVU KREĆE 15.DECEMBRA: Strašne pretnje iz Prištine, Šiptari odredili DATUM NAPADA NA SRBE?!

Politika

RAT NA KOSOVU KREĆE 15.DECEMBRA: Strašne pretnje iz Prištine, Šiptari odredili DATUM NAPADA NA SRBE?!

Podeli vest

Kadri Veselji, predsednik kosovskog parlamenta, najavio formiranje 'vojske Kosova' za 14. decembar, a za dan posle planira 'slanje trupa na sever' * Ako to zaista uradi, imaćemo rat!

Šiptarski ekstremisti iz vrha vlasti u Prištini najavili su juče da će 15. decembra napasti sever Kosova! Ukoliko se te njihove pretnje ostvare, tog datuma će najverovatnije početi i rat, jer će Srbija biti primorana da reaguje i vojno zaštiti svoj narod od novog pogroma.

Samozvani predsednik kosovskog parlamenta, ratni zločinac Kadri Veselji, koji u Prištini donosi sve najvažnije odluke i koga i Ramuš Haradinaj i Hašim Tači bespogovorno slušaju, najavio je formiranje takozvane 'vojske Kosova' za petak 14. decembar i rekao da će dan kasnije poslati trupe na sever pokrajine! Veselji, kako je rekao, planira da stavi Srbe sa severa Kosova pod 'potpunu kontrolu centralne vlasti'! Informerovi sagovornici, vojni i bezbednosni stručnjaci, upozoravaju da u tom slučaju Srbija više ne bi imala nikakvog izbora i da bi naša armija morala da interveniše, što bi neminovno dovelo do novog ratnog sukoba!

Srbi bili protiv

Kadri Veselji je najavio da će Šiptari u parlamentu 14. decembra glasati o transformaciji postojećih Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u 'vojsku Kosova'.

RAMUŠ HARADINAJ
'PREMIJER KOSOVA'

Misija KFOR i dalje je potrebna Kosovu. Vlada se obavezala da blisko sarađuje sa međunarodnim mirovnim snagama radi ostvarivanja veće bezbednosti zemlje

"Tog datuma ćemo glasati o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. Dakle, 14. decembra ćemo imati vojsku Kosova", napisao je na Fejsbuku Veselji, koji je najavio i da će jedna divizija dan kasnije, dakle u subotu 15. decembra, biti upućena na sever Kosova!

Prethodno je odbor za unutrašnje poslove kosovskog parlamenta izglasao paket nacrta zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. Prištinski mediji prenose da su svi članovi tog odbora glasali "za", a da predstavnici Srpske liste nisu prisustvovali sednici.

Foto: Tanjug

SPREMAJU NOVI POGROM SRBA Kadri Veselji hoće da "vojsku Kosova" šalje na sever

ŠIPTAR BAHTIRI NE PRESTAJE DA PRETI: Gradonačelnik Južne Mitrovice najavljuje "ujedinjenje" sa severom PO SVAKU CENU!

Komentarišući sve ove navode, penzionisani potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da Priština ugrožava ceo region.
- Oni sa Zapada koji imaju međunarodnu obavezu da spreče formiranje 'vojske Kosova' diskretno pomažu njeno formiranje. Albanski lideri najavljuju da će to biti urađeno u dogovoru sa KFOR-om i zato postoji opasnost da ova misija UN bude zloupotrebljena protiv Srba. Kosovska paravojska uz pomoć KFOR-a mogla bi da se prošvercuje na sever Kosova, što bi Srbiju dovelo u veoma tešku situaciju. Svaka naša intervencija na Zapadu bi se tumačila kao agresija na mirovne snage... - upozorava Karan.

MARKO ĐURIĆ
KANCELARIJA ZA KIM

Najava formiranja "kosovske vojske" najveća je do sada pretnja miru i bezbednosti u regionu. Ta vojska se formira protiv Srbije i Srba na KiM i to se ne može prikriti neuverljivim obrazloženjima o globalnoj bezbednosti.

Unapred se spremili

General u penziji Božidar Delić naglašava da je ovo i te kako moguć scenario ukoliko su Albanci dobili 'zeleno svetlo' iz SAD.
- U organizacijskom smislu oni su već izvršili sve pripreme. U kadrovskom smislu su spremni jer su odškolovali i kursirali dovoljno kadrova za tu takozvanu 'vojsku'. Isto tako, u materijalnom smislu imaju veliku pomoć Amerike, Nemačke i Turske. To što je sve ovo u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 SB UN za njih nema nikakvog značaja - zaključuje Delić.

ZLOČINAC HARADINAJ SE PRAVDA ZAMENOM TEZA: Premijer lažne države u pismu EU, optužio Srbiju za KRŠENJE CEFTA SPORAZUMA?!

 

Srpska lista: Kosovski političari zapretili miru


Predstavnici Srpske liste naveli su juče u saopštenju da kosovski političari jednostranim i protivpravnim merama prete miru.
"Krše se svi međunarodni zakoni i propisi, počev od Rezolucije 1244 SB UN, Kumanovskog sporazuma, do Briselskog sporazuma. Najoštrije osuđujemo ovakvo delovanje i naglašavamo da naši poslanici nikad neće podržati formiranje vojnih formacija. Zahtevamo od međunarodne zajednice da reaguje ili da se javno izjasni kako nije sposobna da održi mir na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

 

SRBIJA MORA SAMA DA SE BRANI, KRAH EU NA BALKANU: Vreme je da Beograd uspostavi svoje institucije na KiM i poništi sve što je na štetu Srbije!

 

SMEŠNA ŠIPTARSKA UCENA: Priština objavila Predlog rezolucije o dijalogu sa Beogradom




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kuva se

pre 5 godina

Treba sto pre dati rusima da naprave vojnu bazu u raskoj ili u vranju... Mislim da bi to bio najbolji odgovor Srbije na desavanja na kosovu! Nebi bilo lose isporuka blindiranih civilnih hamera za srpsku zajednicu na severu kosova....

007

pre 5 godina

Jer josh smo koravi,pa jer ne mozemo da uvidemo igru,dok na balkanu shiptari prave haos,rusi ce da srede svoe strategije u ukranju a nama ce da rece da su imali problemi i OPET nisu mogli da nam pomogne,Reshenje e samopocit i medzusebno priznanje pravoslavne zamje u regionu i pravoslavni sojuz protiv ova zlo.

Bane

pre 5 godina

Ovo vam je pravi krivac(vestica) za sve sranje na Kosovu..https://www.globalresearch.ca/kosovo-hillary-clintons-legacy-of-terror/5527215

Petar

pre 5 godina

Ne brinite Bane ta rospija ce se uskoro o svom jadu zabaviti. Ka da crkne spodoba zvana Bil, Hilari ce skociti na policu sa koje put vodi pravo u pakao.

Dragan

pre 5 godina

Jedino rjesenje je da pocne rat da zauvjek protjeramo siptare u Albaniju

marko

pre 5 godina

ONI SU SE SPREMILI PITANJE JER SRBIJA SPREMNA BACITI VUCICA I IZDAJNIKE I UCI U ODKB AK O TO NE NAPRAVI ODE NE SAMO SEVER KOSOVA NEGO I JUG SRBIJE CELI. VREME JE DA SE S ODKB SPREME ZA UDARE PO FASISTIMA NEMA TU IZBORA

Slozno

pre 5 godina

Ako dodje do rata .ovaj put svi slozno i bez povlacenja jer nemamo vise kud...Sravniti sve sto hoda zemljom Kosova a nije Srpsko.Srusiti sve do temelja a nije Srpsko..Jedini spas sami sebe da ujedinimo i da budemo slozni.

milos

pre 5 godina

Skloniti zene I decu na vreme dok nije kasno !!!

Giša

pre 5 godina

Kojim rusima oni pobjegli sa kosova a sad da se vraćaju.To je ggotova stvar počnite iseljavati taj narod da ne izgine uzalud.Tiga jeste znam preživio sam tako nešto samo su mas izdali srbi a sada je na kosovu nešto drugo Predsjedniku će biti znam najteže jer je tuđe greške ispravljao.Tuga ali drugačije izgleda ne može

deda Genča

pre 5 godina

A hleb kod mene gde se snabdevam za deset dana poskupeo 33%..

zorana

pre 5 godina

Mislim da je krajnje vreme da i svet shvati opasne pretnje koje svakodnevno izgovaraju Taci, Haradinaj, Ljimaj...

Jovana

pre 5 godina

Siptarski ekstremisti iz vrha vlasti u Prištini najavili su juče da će 15. decembra napasti sever Kosova! Ukoliko se te njihove pretnje ostvare, tog datuma će najverovatnije početi i rat, jer će Srbija biti primorana da reaguje i vojno zaštiti svoj narod od novog pogroma.

Mima

pre 5 godina

Formiranje vojske Kosova se ne sme dozvoliti ni na koji nacin.

Lara

pre 5 godina

Albanci se ne šale, iako mi želimo mir i pokušavamo doći do dijaloga, oni potenciraju rat.

Jokan

pre 5 godina

A Banja Luka, kad tamo pocinje, pusali ste odavno jos.

Bojana

pre 5 godina

Ko o cemu, Albanci o pretnjama, uceni i ratu. Nista drugo i ne znaju.

Stanko

pre 5 godina

Najava formiranja tkz. kosovske vojske najveca je do sada pretnja miru i bezbednosti u regionu. Ta vojska se formira protiv Srbije i Srba na KiM, to treba da bude jasno svima, narocito EU i medjunarodnoj zajednici.

Danijela

pre 5 godina

Na ovakve izjave neko treba odmah da reaguje. Stvara se panika kod naroda, nije dobro.

marica

pre 5 godina

Nezavisnost,clanstvo u EU, UN I NATO sve su to zelje albanaca

Dragojlo

pre 5 godina

Licnog sam misljenja da ne smeju napasti sever Kosova. To su samo priče koje bi da uteraju strah u kosti srbima i vrše psiholosku torturu.

ninocka

pre 5 godina

Srbija mora biti u pripravnosti i spremna da odreaguje ako dođe do nereda.

ninocka

pre 5 godina

Nadamo se da nece doci do rata jer Srbija ne zeli da ratuje,ali svakako nasa vojska mora biti u pripravnosti.

Sima

pre 5 godina

Nadamo se da ce se spreciti da Kosovska vojska krene ka severu, valjda je svima dosta rata.

maja

pre 5 godina

Verujem da do toga neće doći i da će se sve rešiti mirnim putem

Gaga

pre 5 godina

Isreno se nadam da ga neće biti. Ukoliko do toga dođe, mnogi će se pokajati što su dozvolili eskalaciju kosovskog problema.

Tara

pre 5 godina

Srbija ce teziti ka miru i stabilnosti i nece dozvoliti da se desi rat.

dada

pre 5 godina

Stalo prete,prebacuju krivicu na Srbe.Pokušavaju na sve strane al treba im pokazati pravu stranu sile.Braća Rusi treba da pokažu pravu silu.

Kosta

pre 5 godina

"... stavi Srbe sa severa Kosova pod 'potpunu kontrolu centralne vlasti'! Informerovi sagovornici, vojni i bezbednosni stručnjaci, upozoravaju da u tom slučaju Srbija više ne bi imala nikakvog izbora i da bi naša armija morala da interveniše,..." Na zalost, ako bi nasa armija intervenisala opet bi se sukobila sa NATO vojskom. Albanci kazu da zele sever Kosova da stave pod kontrolu centralne vlasti, sto je za zapad potpuno legitimno jer su priznali Kosovo kao drzavu na celoj teritoriji. Mi nemamo nikakve sanse.

ivan

pre 5 godina

Sta vi lupate kakav rat,mi mozemo samo da gledamo i placemo.Sa kim da ratujem sa NATO-m,gluposti.Vucicu ne pali javnost .

Bella75

pre 5 godina

Vidi se baš je Albancima stalo do pregovora!

CCCC

pre 5 godina

dajte nama dobrovoljcima oruzije i resto i krecemo u gerilu pre nego sto oni pocnu a posle za nama ko sme i ko hoce

Aleksa

pre 5 godina

Šiptarsko ludilo se nastavlja. Samo što nas više niko neće moći da ucenjuje kad braća Rusi podržavaju našeg predsednika.

Opatica

pre 5 godina

Hahahaha sta sve siptar cini da mirna I pitoma srbina isprovocira Meni je licno zao vozda Vucica sto ne moze kao sloba srbin 1989 da ikupi divljake na gazimEstanu To je tuga jer to bi mirnom srbinu dobro doslo da se skupi u copor da popovi kandilom razmasu da crkvena zvona zazvone da vozd Vucic Sa podijuma kaze da ce za 1 - og Srbina ubiti 100 siptara to bi pitoma srbina Malo orabrilo I ornijim za rata napravilo al mogli su mozda organozovati drugi gazimestan u srpskoj u BiH to I'm danas nova versko fasisticka Meka POSTAJE

vlada

pre 5 godina

I mi moramo da uvedemo kontra mere,mi vojsku imamo a i rezerni sastav pa se rasporediti u odbranu,dosta gazenje.

Milun

pre 5 godina

Vreme sve jasnije pokazuje da treba da se okrenemo Rusiji i adekvatnom naoružanju..ne zarad rata, već zarad pregovora o miru.

Biki

pre 5 godina

Zar rat nekom moze biti cilj? To je bez imalo racionalnog razmisljanja.

zarkokoric78

pre 5 godina

Ovo je otvorena najava rata od strane tzv. kosovskih vlasti, pod uslovom da imaju petlju a ne da se kriju iza ludila nekoliko ljudi i KFOR-a.

Gavrilo Princip I

pre 5 godina

Ovo su ozbiljne stvari,u rat se kreće u proleće a ne u zimu.Ako se odluče da počnu u zimu tako će i proći.

Mladen

pre 5 godina

Ne dirajte nešto što nije vaše!! A mi umemo da se zaštitimo itekako!!

NikolaS

pre 5 godina

To u svakom momentu mozemo ocekivati od njih.

Tanja

pre 5 godina

Приштина покушава да дестабилизује читав регион.

Tamara

pre 5 godina

Srbija ratovati nece a Evropa mora da osudi formiranje lazen vojske lazne drzave!

Sanja

pre 5 godina

Mogu da se kladim i prilicno sam siguran da ce siptari u poslednjem trenutku doziveti veliki sok i da ce im biti onemoguceno da formiraju sopstvenu vojsku

marija

pre 5 godina

Međunarodna zajednica je to zakuvala zajedno sa šiptarima.Bolje bi bilo da se smire jer i srpska vojska nije za ponižavanje.Svaki pravi srbin borice se za srpsko Kosovo!

Šuki

pre 5 godina

Ni jedna čizma, ničije vojske osim kfora ili bože zdravlja naše vojske, neće kročiti na moje imanje i moju zemlju na Srbskom Kosovu i Metohiji, a naročito sever Kosova!!!

milab

pre 5 godina

Ovo nikako ne ide ne ruku miru i stabilnosti u regionu.

Sabina

pre 5 godina

Pristina mora da se osvesti,slanjem takozvane vojske na sever Kosova je direktan udar na Srbiju i krajnje je nenormalno.Necemo mi sedeti po strani i gledati kako takozvana vojska Kosova terorise nas narod.

Jovan

pre 5 godina

Srbija je za mir i stabilnost... Draga strana za sve suprotno od toga...

Milan

pre 5 godina

Sa ratovanjem je Srbija odavno završila i nije spremna da trpi nova nasilja. Neko mora zaustaviti šiptare i njihovo bezglavo postupanje!!!

mila

pre 5 godina

Treba sto pre dati rusima da naprave vojnu bazu u raskoj ili u vranju

marko

pre 5 godina

Najbolje bi bilo za sve da Albanci odustanu od te ideje za formiranjem vojske, ne verujem u krajnjem slucaju ni da ce njima to doneti mnogo koristi, nadam se da ce ih zbog toga osuditi medjunarodna zajednica.

Xhevdet

pre 4 godine

Stalno vi lazhete kakav si narod vi serbi vi niste ludi viste svinja shkit e shkines majku vam jebem

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija