• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

04.12.2018

22:18

SRBIJA MORA SAMA DA SE BRANI, KRAH EU NA BALKANU: Vreme je da Beograd uspostavi svoje institucije na KiM i poništi sve što je na štetu Srbije!

Politika

SRBIJA MORA SAMA DA SE BRANI, KRAH EU NA BALKANU: Vreme je da Beograd uspostavi svoje institucije na KiM i poništi sve što je na štetu Srbije!

Podeli vest

Pokušaj evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana da vlasti u Prištini nagovori da odblokiraju regionalnu saradnju i trgovinu i da se vrate dijalogu prošao je bez uspeha. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj jasno je poručio visokom predstavniku EU da odluka o taksama na robu iz Srbije može biti ukinuta tek kada Srbija prizna Kosovo

Na pitanje da li je to što su prištinske vlasti ignorisale poruku EU pokazatelj da je briselska politika kapitulirala, politički analitičar Dragomir Anđelković za Sputnjik kaže da je ovo kraj čitavog briselskog procesa, a ne samo krah autoriteta Evropske unije na Balkanu.

- Ako EU, koja je posrednik u pregovorima i koja je garant realizacije svega onoga što je dogovoreno, nije u stanju da obuzda Prištinu u najgrubljem kršenju svih ranijih dogovora, ne vezanih za Briselski sporazum nego za ono što je prethodilo tom sporazumu, za CEFTU, onda definitivno Srbija mora da izvuče pouke da sama sebi mora da bude dovoljna u odbrani nacionalnih interesa i da se samo na sebe oslanja - kategoričan je Anđelković.

DOKAZANO! JELENA MILIĆ RADI ZA BRITANSKE SLUŽBE: "Anonimusi" objavili dokumenta sa imenima britanskih agenata"!

Kako kaže, Srbija mora pod hitno da poništi sve ono što je tokom pregovora u Briselu dala Prištini.

- Moramo da uspostavimo sve institucije države Srbije koje su postojale pre Briselskog sporazuma, pre 2013. godine, uključujući i civilnu odbranu kao model samozaštite Srba na severu. Moramo da uspostavimo srpske opštine i druge srpske organe vlasti, a država takođe treba da započne proces preispitivanja i ukidanja sistema integrisane kontrole administrativne linije, uspostavljena 2011. godine tokom pregovora Borka Stefanovića sa Prištinom - smatra Anđelković.

Kako napominje, mora da se poništiti sve ono što su Prištini dale ova, kao i prethodna vlast, odnosno sve ono što je dato od 2011. godine do danas.

ZLOČINAC HARADINAJ SE PRAVDA ZAMENOM TEZA: Premijer lažne države u pismu EU, optužio Srbiju za KRŠENJE CEFTA SPORAZUMA?!

- Pokazalo se da je Brisel, koji je trebalo da garantuje tu vrstu međusobnih odnosa Prištine i Beograda, odnosno srpske i albanske zajednice na Kosovu, nemoćan. U tom slučaju, Srbija mora da se vrati sebi - poručuje Anđelković.

ŠIPTAR BAHTIRI NE PRESTAJE DA PRETI: Gradonačelnik Južne Mitrovice najavljuje "ujedinjenje" sa severom PO SVAKU CENU!

Na pitanje koliko je realno očekivati takav potez vlasti u Beogradu, sagovornik Sputnjika kaže da ukoliko Srbija tako ne postupi, nema pravo da se žali ni na Prištinu ni na Brisel, i sama je kriva za ono što će se desiti Srbima na severu Kosova.

- Naprosto, ako jedan aranžman koji podrazumeva dvostrani odnos i garancije treće strane, u ovom slučaju Evropske unije, ne funkcioniše, onda moramo sami da se branimo. Ako se ne branimo i ne preduzmemo mere za odbranu, onda smo sami preuzeli odgovornost za sve ono što će se desiti, a sada se dešava to da Priština ugrožava srpske interese na severu na način na koji nikada ranije nije mogla - zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Srbija je i previse dopustila Kosovskim Albancima i vreme je da se jednom za svagda stane na tom putu.

perun1

pre 5 godina

Pa lepo kaze ona nasa narodna: "use i u svoje kljuse".

Jeremija

pre 5 godina

Kako to da ovaj dobro sirite paniku medju srbima a nikad medju siptarima. Ajd makar jednom napisite " 1000 ruskin specijalaca doslo na jug Srbije".

mara

pre 5 godina

Nazalost uvek je Srbija sve sama resavala. Nasa zemlja zeli mirnim putem da resava probleme i naravno da postuje druge zemlje i njihovo misljenje. Sreca dosta zemalja pruza podrsku nasoj zemlji i predsedniku.

stefan

pre 5 godina

Srbija je naterana da sama brani svoje interese i da zastiti svoj narod na Kosovu jer niko ne zeli da nam pomogne

Una

pre 5 godina

Obzirom da je briselska politika kapitulirala, Srbija treba da preispita dalji put u EU.

Maja

pre 5 godina

Zato nas pustite da završimo posao kako znamo i umemo i ne osuđujte i ne mešajte se ne treba nam sudija.

Mija

pre 5 godina

Da li je moguce,da se dozvoljava jednom Albanskom zlocincu Ramusu Haridinaju,da ima vecu vlast od Hana,koji se Evropski Komesar.Ne mogu da veruje,da je rec jednog zlocinca,jaca,i da ima tezinu.Svakako mislim da je Vlada Srbije svesna,da mora sama da nadje nacin da sacuva mir,i bezbednost svog naroda na KIM.Tesko jeste,svesni smo toga,ali vredi pokusati,jer su u pitanju Srbi,koji na KIM zive.

slađa

pre 5 godina

Gospodin Johanes Han je juče najstrašnije izvređan u prištinskim medijima. Brisel je do sada imao šansu da uvidi kakav je odnos srpskog rukovodstva prema rešavanju kriza, ispunjavanju obaveza i istrajavanju u odbrani međunarodnog prava. Sve su to bili veoma komplikovani zadaci. Srbija će sa radošću i olakšanjem podržati oslanjanje na sopstvene resurse i snage u zaštiti Srba na KiM, ali to ne znači da će zatvoriti vrata saradnje sa EU. Naprotiv, sačekaćemo da vidimo kapacitet EU u trenutnoj situaciji oko KiM, a u međuvremenu sve što možemo sami da uradimo, treba da uradimo. Ako je neophodno, jednostavno, kako kaže gospodin Anđelković, da vratimo stanje pre Briselskog sporazuma i uvođenja integrisanog upravljanja administrativnim prelazima. Važno je sinhronizovati sve činioce i radnje u tom smislu. Evropa je na prekretnici i Srbija mora domaćim resursima i sopstvenim snagama da vraća upravljačke kapacitete tamo gde je njen narod izopšten i ugrožen.

milos

pre 5 godina

Da Srbija ima odresene ruke,odavno bi to resila.

Drago

pre 5 godina

A kako bi bilo da zamolimo gospodina Vučića da nam konačno odveze ruke..

Dunja

pre 5 godina

Ukinuti prelaze na Brnjaku i Jarinju, vratiti sve Srpske institucije na Sever Kosova, tek onda ce siptari morati da popuste.

maki

pre 5 godina

Evropska unija je izgubila kredibilitet u slucaju resavanja pitanja KiM. Pristinska politicka elita ima svoje mentore u Vasingtonu i jedino misljenje mentora je odluka Pristine.

Milan Antić

pre 5 godina

Morali bi malo čvršće da se postavimo prema Albancima. Sa ludacima ne može normalno da se razgovara.

Luna

pre 5 godina

Srbija mora dobro razmotriti ovaj predlog, jer izgleda da se Siptari EU ne plase.

Blizanac

pre 5 godina

Nadam se da ce se uskoro pronaci neko ko ce moci da obuzda Pristinu!

Duska

pre 5 godina

EU koja je posrednik u pregovorima i koja je garant realizacije svega onoga sto je dogovoreno, sada je ocigledno da nije u stanju da obuzda Pristinu u najgrubljem krsenju svih ranijih dogovora, ne vezanih za Briselski sporazum nego za ono sto je prethodilo tom sporazumu, za CEFTU. U tom slucaju Srbija mora da izvuce pouke da sama sebi mora da bude dovoljna u odbrani nacionalnih interesa i da se samo na sebe oslanja.

Milan

pre 5 godina

Uvek smo se sami borili protiv svih,tako će biti i sada.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Ovi su zaista stravicne cinjenice...zastrasujuce I zabrinjavajuce....Srbija mora sacuvati mir po svaku cenu, ali mora naci I pravi nacin da pomogne svom narodu...

Nale

pre 5 godina

Ako sami ne krenemo u odbranu Kosova ocigledno je da se niko sa strane nece umesati a da to bude u korist Srba.

marlo

pre 5 godina

Nikad nećemo dozvoliti da nas Šiptari zgaze i sad je vreme da se to reši.

Milko

pre 5 godina

Srbija je izabrala put EU ali ne po svaku cenu.

Da sam Amerika

pre 5 godina

Iza Albanaca stoje Amerikanci, a iza nas Rusi i Kinezi. Da sam Amerika, ne bih se igrao sa Rusima i Kinezima.

SasaRu

pre 5 godina

Ako Priština nastavi sa provokacijama Srbija će doći u bеzizlaznu situaciju a prinuđeni smo da štitimo srpski narod na Kosovu i Mеtohiju.

Aleksa

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da će zakon koji prištinskim vlastima leži u topuzu, biti jači od pravnog poretka EU... Ako im sada nije jasno sa kakvom bandom terorista imaju posla, nikada im neće biti jasno.

astral

pre 5 godina

Samo budala vidi da je rat neminovan, I SAMO BUDALA NIJE VIDELA DA SMO U RATU OD 1998 non stop. O kakvom miru više pričate, okupirana zemlja, iživljavanje nad Srbima, srpskim svetinjama, zamajavanje naroda od strane vlasti sa EU. Koga jebete više, umesto a naoružate narod ,vi serete o miru. MRŠ STOKO JAJARSKA, IZDAJNIČKA. SEME VAM SE ZATRLO DABOGDA.

astral

pre 5 godina

Samo budala vidi da je rat neminovan, I SAMO BUDALA NIJE VIDELA DA SMO U RATU OD 1998 non stop. O kakvom miru više pričate, okupirana zemlja, iživljavanje nad Srbima, srpskim svetinjama, zamajavanje naroda od strane vlasti sa EU. Koga jebete više, umesto a naoružate narod ,vi serete o miru. MRŠ STOKO JAJARSKA, IZDAJNIČKA. SEME VAM SE ZATRLO DABOGDA.

jova

pre 5 godina

Zar je moguće da EU dozvoljava da jedan Haradinaj diktira pravila igre.

Aco

pre 5 godina

Krajnje je vreme da Srbija preuzme inicijativu i da ne ceka vise ni EU ni SAD.

Vera

pre 5 godina

Definitivno EU vise nema tezinu ,bojim se da ipak treba i mi da malo poostrimo ponasanje prema Kosovu i mozda neka pravila prekrsimo.Iskreno kada mogu Siptari ,pa onda mozemo i mi!

Giša

pre 5 godina

Drugim riječa krenuti u rat.Njima eu nije ništa ni dala ni obećala već SAD.A gdje emeri zaigraju zna se kako se završava.

SNEŽA

pre 5 godina

Na severu Kosova jeste kriza, ali možda i prilika, da se bar naš narod tamo izvuče iz šiptarskih kandži. Proglasiti nezavisnost severnog dela, formirati svoje institucije i staviti ih pod patronat Srbije.

Zoka

pre 5 godina

Trazili su sada neka gledaju. Srbija ce naci nacin da se izbori sa njima jer ih poznaje, a EU ce tek da kusa corbu koju je zakuvala.

zarkokoric78

pre 5 godina

Ramuš Haradinaj se ponaša kao da je celo Kosovo samo njegovo (kao razmaženo derište) i ne prihvata nikog ko dolazi iz EU da mu ukaže da se ipak mora poštovati Briselski sporazum da bi se išta mirno rešilo.

crnooka

pre 5 godina

iu na sta ovo vama lici...oni se suprostavljaju Hanu....eto toliko koliko oni nesto ne smeju....i necemo priznati Kosovo mislim da je jasno

Lela

pre 5 godina

Sami sebe ćemo najbolje zaštititi, dok nas Evropa štiti, mi nestadosmo. Sad je očigledno.

Virdzinija

pre 5 godina

ja ne verujem sta citam...oni ce nama da postavljaju ultimatum i na to da im Han nesto naredi oni ostaju gluvi...e eto vam pa da vidim kasnije ko ce moci da kontrolise ovu gamad

Mina

pre 5 godina

Albanci neće doveka moći ovako da se ponašaju.

Mima

pre 5 godina

EU izgleda da odavno nema nikakvu kontrolu nad KiM, kada je tako moramo stvari preuzeti u svoje ruke.

Petar

pre 5 godina

Slažem se upotpuniti sam mišljenjem Informera! Vreme je za našu akciju...

Nešo N

pre 5 godina

Ima Srbija svoje saveznike koji će uvek stati iza nje.

Svetlana

pre 5 godina

Ovo je jasna poruka i dokaz da Brisel i EU nema više nikakav uticaj, nema autoritet ni snagu da Prištinu vrati tamo gde joj je mesto. Mislim da posle ovog debakla sami treba da se raspuste i rasformiraju...

Saša

pre 5 godina

Ok, ako ces ti prvi da ideš dole u rov da gines, ili još gore, ako ces ti prvi poslati svoju decu da poginu dole, ili ti se vrate bez ruku i nogu, tada si Andjelkovicu potpuno u pravu. Pošto to sigurno nisi u stanju, jer da jesi već bi bio nekakav dobrovoljac, onda i ti i tebi slični umuknite. Dosta je bilo smrti i poraza srpskog naroda.

Jebac

pre 4 godine

Vratiti sve, zapamtite svi vi vajni komentatori, I to prema rezoluciji 1244 UN na celoj teritoriji Kosova i Metohije!!! C E L O J T E R I T O R I J I!!!!!! Kakav sever i trice, da li ste normalni....ako je samo sever onda stanje ostaje isto, onako kako i šipci a i domaći izdajnici hoće--- podelu!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija