• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/večernje nvosti

04.12.2018

23:59

CIA NAORUŽAVA ŠIPTARE! SRPSKI OPERATIVCI OTKRILI: U Drač stiže BROD PUN ORUŽJA!

Politika

CIA NAORUŽAVA ŠIPTARE! SRPSKI OPERATIVCI OTKRILI: U Drač stiže BROD PUN ORUŽJA!

Podeli vest

Brod sa kontejnerom punim najnovijeg naoružanja za potrebe opremanja takozvane kosovske vojske trenutno je na putu preko Atlantika do luke Drač u Albaniji, odakle će opasni tovar biti odvezen do baza kosovskih bezbednosnih snaga, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na podatke do kojih su došle srpske bezbednosne službe.

Kako objašnjava list, "ovaj konspirativni aranžman je u sklopu sumornog scenarija Prištine o preuzimanju kontrole nad severnim delom pokrajine". 

Osim toga, ističu "Novosti", srpski operativci su došli do informacija da je kosovska tajna služba u južnom delu Kosovske Mitrovice podelila automatske puške nekima od bivših i aktuelnih saradnika, kao i drugim osobama iz "državnih institucija" koji su obučeni da ih koriste. 

- Ova paklena igra koju iza zavese vodi Amerika, uklapa se u planove prištinske vlasti koja nemerava da 14. decembra, kršeći sve sporazume, osnuje ''vojsku Kosova", navodi list. 

Navodno je i ideja za uvođenje dodatnih taksi na robu iz centralne Srbije, tvrde "Novosti", došla upravo iz Vašingtona. 
 

Foto: Tanjug

- Oni su preko Tačija i njegovog ministra Endrija Šalje u kosovskoj vladi, predložili uvođenje taksa, kako bi isprovocirali Haradinaja da preduzme još radikalnije mere - rekao je neimenovani izvor za beogradski list. 

Kako je objasnio, to bi trebalo da izazove reakciju Beograda i da dovede do ograničenog sukoba na severu KiM. 

"Zbog toga Priština traži da Kfor pojača prisustvo na severu i da hermetički zatvori ''granicu'' prema centralnoj Srbiji, navodno u cilju sprečavanja šverca robe", rekao je neimenovani izvor. 

"Novosti" dodaju i da Priština namerava da, u slučaju eventualnog pogrošanja bezbednosne situacije zbog otpora Srba, izvrši kompletnu blokadu severa KiM i da uz pomoć Kfora zatvori administrativne prelaze Brnjak i Jarinje. 

Pored toga, ističe list, traži i da Kfor, u slučaju da Beograd, kao kontrameru, prekine vodosnadbevanje iz Gazivoda, u njegovo ime preuzme kontrolu nad tim strateški važnim jezerom. 

"Tako bi ostvarili cilj - kontrolu nad čitavom teritorijom KiM", zaključuju "Novosti".

 

RAT NA KOSOVU KREĆE 15.DECEMBRA: Strašne pretnje iz Prištine, Šiptari odredili DATUM NAPADA NA SRBE?!

 

SRBIJA MORA SAMA DA SE BRANI, KRAH EU NA BALKANU: Vreme je da Beograd uspostavi svoje institucije na KiM i poništi sve što je na štetu Srbije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Ovakvi potezi bi zakuvali situaciju u celom regionu. To je onda put bez povratka. Uprkos usijanim glavama, obični ljudi, građani, treba da zauzmu stav protiv militarizacije i nekontrolisanog nasilja. Sačekaćemo šta NATO ima ovim povodom da saopšti. KFOR je i dalje garant bezbednosti na KiM. Ali Vojska Srbije je ta koja mora da zaštiti svoj narod u slučaju da neko pomisli kako mu je sve dozvoljeno na teritoriji opština na severu KiM. I ne samo na severu. Međunarodna zajednica oštrije da reaguje na kršenje svih sporazuma, ili Srbija menja kurs.

Gri

pre 5 godina

Molim te ne zamaraj se politikom , ne stoji ti, sve je planirano prije 30 godina..nema tu prijatelja i nece niko pomoci..

Luka

pre 5 godina

A ko je kriv Srbima šta ni posle uzaluidnog genocida nemaju niti kap mora i niti jednu morsku luku eto kažu da se sve hrvatske povezuju sa Kinom i Korejom za bolji transport robe i trgovinu....

ALO

pre 5 godina

OVO JE GORE OD VOJSKE KOSOVA! Hrvatski su arheolozi kod Šibenika našli najstarije dokaze života na Balkanu od čak pre 15 000g ma kakva Vučedolska i Vinčanska kultura od 6000g odlaze u zaborav a tek su počela iskopavanja na ovom lokalitetu.... www.vecernji.hr/techsci/u-konjevratima-prona-eni-dokazi-da-je-bilo-zivota-prije-15-tisuca-godina-1286074?page=2 Telegraf.rs Profesionalni psi tragači na Velebitu pronašli ostatke ljudskog tela od pre 3.000 godina! Na lokalitetu blizu Karlobaga od pet iskopanih grobova u četiri su pronađeni ostaci ljudskog tela koji su stari oko 3000g i nađeni su ostaci celog sela u kamenu a rezultate su hrvati već objavili u međunarodnom časopisu Journal of Archaeological Method. Croative.net Harawat i Serbon Najstarije pleme u Hrvata je staro preko 7.500.- godina, a Srbi se spominju tek od prije 1000.- godina! ali eto gejlobi)!

Dasi

pre 5 godina

Oruzije koriste hrabri ljudi,i pametni borci,a to iskustvo imaju generaciski Srbi,to znaju i Ameri.Ali ipak bolje je pregovori,nego ratovanje.

Beogra

pre 5 godina

Svaka cast siptari Mi dobro znamo sta se mora imati kada uz zmije Zivis

madero

pre 5 godina

Znaci zakljucak je jednostavan ,nikog nije briga sto ce to izazvati ogromno krvoprolice neopisivih razmera.

Tijana

pre 5 godina

Ova paklena igra koju iza zavese vodi Amerika, uklapa se u planove prištinske vlasti koja nemerava da 14. decembra, kršeći sve sporazume, osnuje vojsku Kosova

wera

pre 5 godina

Toliko o tome da SAD su neutralne i da zele mir na Balkanu!

Mima

pre 5 godina

Sramota, Amerikanci glume kao nekog neutralnog posrednika a u stvari zabijaju noz u ledja Srbiji.

Medi

pre 5 godina

Izašla nova Forbsova lista Najmoćnijih političarki na svetu i dalje je prva Merkelova a Kolinda se digla sa 39-o prošle godine sada na 13mesto a ušla je i Brnabić na 21mesto(Naprosto nema smisla ali eto gejlobi)! Zagreb dobio najveći spomenik Tuđmanu visok 4,2m i težak 5t od bronze i to na najboljem mesto u gradu gde će se raditi i spomenik Domovini prema kjojem će gledati ovaj Tuđmanov da se pobednički divi....A Srbi nesme ni da pomisle da dignu spomenik genocoidnom i poraženom Slobi?

BRAĆA

pre 5 godina

Ameri naoružavaju a hrvati uvežbavaju!!! Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj, ma brat! BAD NEWS FOR SERBIA ! Croatia is buying 12 F16 Fighter Jets for 500 Million Dollars from Israel 2018 www.youtube.com/watch?v=-o16bMtdW5k BAD NEWS FOR SERBIA!! ALBANIA WILL BE WITH ITS FIRST NATO AIR FORCE BASE IN THE WESTERN BALKANS!! www.youtube.com/watch?v=xxlVAmA_ick Informer.rs ZAGREBAČKI MEDIJI POTVRDILI NAJCRNJE SLUTNJE! Hrvati obučavaju Šiptare za napad na sever Kosova!

Rajko

pre 5 godina

Vojska Srbije je ta koja mora da zastiti svoj narod u slucaju da neko pomisli kako mu je sve dozvoljeno na teritoriji opstina na severu KiM. Medjunarodna zajednica ostrije da reaguje na krsenje svih sporazuma. Nase sluzbe su itekako osposobljene da veoma brzo otkriju odakle opasnost preti.

JA BRATE

pre 5 godina

Изузетан успех наших оперативаца, шта даље????

Geno

pre 5 godina

Šta nije ovako puno pametnije nego šta je komunista Račan razoružao 1990g hrvatsku teritorijalnu odbranu samo da rata ne bude pa su posle sa lovačkim puškama dočekivali petu silu u Evropi i opet ne na kraju počistili ko i 250 000 njenih civila?

007

pre 5 godina

Za zal,ocekuem i rusi da prodaju oruzje -??? vec videno.

Verica

pre 5 godina

Zna se da SAD oduvek podrzavaju Albance.Ako im salju naoruzanje onda je jasno da ni oni ne zele da se resi pitanje KiM,da se dodje do kompromisnog resenja i da se nastavi dijalog.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Ovakve vesti su stravicne i opasne po citav region ne samo po nas...Srbija za sada treba i dalje da se drzi svog mirnog i diplomatskog puta...ali svakako ukoliko bude potrebno i na pravi nacin da odreaguje i odbrani svoj narod na KiM

vesna

pre 5 godina

Amerika umesto da smiruje situaciju i utiče na Prištinu da normalizuje odnose sa Beogradom, ona ih naoružava. Znamo da je svaki rat odličan izvor profita, što se kroz istoriju pokazalo koliko je Amerika zarađivala u istim. Ali to ne opravdava kršenje svih mogućih međunarodnih sporazuma i konvencija. Narod ne želi rat i treba se svim silama boriti za mir.

kosta

pre 5 godina

Zaista je neverovatno šta se u poslednje vreme dešava na KiM

Dehan

pre 5 godina

Ovo je put bez povratka i neko mora da reaguje

ninocka

pre 5 godina

Srbija tezi ka miru dok Amerikanci i Albanci zele jos vise da zakuvaju situaciju oni su zeljni ratovanja.

Milan Antić

pre 5 godina

Amerikanci i Šiptari se spremaju da nas istrebe sa Kosova. Stvarno ne znam kakve su nam opcije što se opstanka tiče.

cica

pre 5 godina

jasno je da se ovde ne radi o Srbima i Albancima, zar ne?

Lili

pre 5 godina

Strasno je to sve,uvek su i hteli da nas isprovociraju pa da na kraju mi ispadnemo nasilnici i ti koji zele sukob!!

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Sramota ,ima li kakve međunarodne osude?

Nk

pre 5 godina

Nadajmo se da Srbija nece imati priliku da pokazuje svoju silu

Miloš Milošević

pre 5 godina

Jašta, još i penzije da im se daju. Samo se treba sklanjati i širiti usrano "Bratstvo-jedinstvo". Pogotovu sa ovim šošonima. Alo bre, kad se već sve zna, čeka se napad, jel, pa opet mi prvi. Ma treba to utucati u zemlju i živeti normalno, bez nekih titećara i saranjivanja još u Beogradu u "kući smeća". Zato se skončalo hrvatsko pseto drži u BG-u, zbog turizma. Eeeee tupavci jedni !

leonida

pre 5 godina

Sađo, u pravu ste, KFOR je garant bezbednosti ali samo šiptarima.

mirjana

pre 5 godina

Svi znamo da Šiptari nisu sami u svemu ovome, Srbija da traži pomoć Rusije.

Gavrilo Princip I

pre 5 godina

To nije ništa novo pa Ameri su na ovaj ili onaj način uvek naoružavali i obučavali šiptare kao Nato pešadiju,koja je puno jeftinija od toga da ginu njihovi plaćenici.

Sanja

pre 5 godina

Sta reci.. oni nisu svesni sta je sve srpski narod preziveo, pa i ovo cemo sigurno!

Bane

pre 5 godina

Dosta je ratovanja i sukoba.. Mada ovo nas ne treba da brine, niti su vojno niti inteluktualno superiorniji od nas, čisto sumnjam i da oni znaju da drže puške...

Maja

pre 5 godina

EU mora da reaguje pre nego što bude prekasno. Dok se Srbija bori za mir i stabilnost u regionu SAD preko svojih poslušnika iz Prištine bavi se ratnim igrama.

Jelena

pre 5 godina

Ovo je samo nastavak onoga sto CIA radi vec 20 godina. Od samog formiranja OVK imali su njihovu podrsku i dobijali oruzije od njih a ovo je sada samo poslednji korak u toj fazi

dodikmilorad

pre 5 godina

kako srbi misle da sopstvenu vojsku naoruzavaju do zuba.a susjedi ne moraju nemaju pravo na to.za svaku mjeru ima kontra mjere ne mozete nikome vise da pretite.ta vremena kad je vojska jna pretila drugim neserpskim stanonistvom

marica

pre 5 godina

Ideja za uvodjenje taksi,dosla je upravo iz Vasingtona

Milko

pre 5 godina

Srbija je dosta bila strpljiva na kršenje sporazuma.

Juznoprugas

pre 5 godina

Nadamo se da je "nasa" Jugo-komunisticka BIA( tj statisticko-popisivacko obavestajna sluzba) popisala i notirala ovaj brod?Nikako da kontaktiralju slucajno Ruse ili ne daj boze traze potapanje ove siptarske ladje.Da nam ne bi zamerili nasi pro zapadni prijatelji!Sada je usluga na moru sigurno jeftinija nego na kopnu?!

Goran

pre 5 godina

Opsta mobilizacija i hapsenje separatista i sprovodjenje u Beograd na sudjenje. Tako bi i usa uradila aa separatizam u svojoj drzavi. Sve po zakonu i ustavu.

Stefan

pre 5 godina

Znamo mi odavno sta se sprema, ali to necemo dopustiti.

mimi

pre 5 godina

Ovakvi potezi bi zakuvali situaciju u celom regionu.

Aki

pre 5 godina

Amerikanci su omogucili Albancima da okupiraju nasu juznu pokrajinu i ovakvi potezi sa njihove strane su se mogli i ocekivati.

Marijana

pre 5 godina

Međunarodna zajednica oštrije da reaguje na kršenje svih sporazuma, ili Srbija menja kurs.

Marijana

pre 5 godina

Sačekaćemo šta NATO ima ovim povodom da saopšti.

marko

pre 5 godina

Albanci,urazumite se i skinite te takse i odustanite od ideje za vojskom koja je protivna rezoluciji 1244.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija