• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2018

09:46

I AMERIKANCI ODALI PRIZNANJE VUČIĆU! Predsednik Srbije posvećen borbi protiv transnacionalnog kriminala!

Politika

I AMERIKANCI ODALI PRIZNANJE VUČIĆU! Predsednik Srbije posvećen borbi protiv transnacionalnog kriminala!

Podeli vest

Američka nevladina organizacija "Crime Stoppers Global Solutions" (CSGS), sa sedištem u Vašingtonu, uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ističe njegovu posvećenost borbi protiv transnacionalnog kriminala

 

Vučićevo rukovodstvo po ovom pitanju na Balkanu dovelo je do strateške odluke CSGS-a da se angažuje u regionu i pokrene svoju Balkansku inicijativu u Srbiji, saopštila je ta NVO.

"Vi predvodite druge balkanske zemlje u borbi protiv transnacionalnog kriminala, i zahvalni smo što nastavljamo dijalog sa vašom vladom o saradnji i partnerstvu sa našom organizacijom", naveo je suosnivač i potpredsednik CSGS Džim (Jim) Fuda, u pismu upućenom Vučiću.

Fuda je objasnio da srpska vlada razmatra kako bi CSGS program mogao pomoći u napretku i postizanju srpske drzavne misije i ciljeva u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

On je obavestio Vučića da je, s obzirom na povećanje, intenzitet i uticaj ozbiljnog transnacionalnog kriminala na Balkan, CSGS doneo stratešku odluku da se fokusira i uključi u ovaj region

Napominje se da "Balkanska ruta" predstavlja glavnu kapiju i tranzitni put za transnacionalni kriminal i povezana je sa terorističkim organizacijama i njihovim operacijama.

Donevši odluku da se angažuje na Balkanu, Fuda je Vučiću objasnio da su "bili upoznati sa rastućom zabrinutošću zbog toga što je region Balkana glavni izvor ozbiljnog transnacionalnog kriminala i terorizma sa njihovim teškim pretnjama i štetnim uticajima". 

VUČIĆ NAJAVIO BRUTALAN RAT DRŽAVE PROTIV KRIMINALA! Uzrujan sam zbog ubistva advokata i brine me rat dva klana oko tržišta narkotika! ZATO ĆEMO IMATI JOŠ ŽEŠĆE AKCIJE POLICIJE!

Potpredsednik CSGSF je, navodi se u saopštenju, pohvalio predsednika Srbije zbog njegove čvrste obaveze, snažnog vođstva i energičnih napora u borbi protiv ozbiljnog transnacionalnog kriminala i terorizma.

"To su bili značajni faktori koji su uticali na našu odluku da pokrenemo Crime Stoppers Global Solutions Balkansku Inicijativu u Srbiji i razmotrimo partnerstvo sa vama, vašom vladom i nevladinim organizacijama", naveo je Fuda u pismu Vučiću.

U saopštenju se kaže da je dijalog između Vlade Srbije i Crime Stoppers Global Solutions u toku i da su se, pored sastanaka sa zvaničnicima Vlade, direktori CSGS-a sastali i sa nekoliko nevladinih organizacija u Beogradu.

"Zadovoljni smo što smo zbog naših sastanaka i razgovora ostvarili saradnju sa dve NVO u Srbiji", rekao je Fuda u pismu predsedniku Srbije, navodeći da su u partnerstvo sa CSGS stupili "Astra", organizacija za borbu protiv trgovine ljudima, a potom Institut za međunarodnu bezbednost.

"Duboko smo zahvalni Mariji Anđelković, generalnom direktoru Astre i dr Orhanu Dragašu, direktoru Međunarodnog instituta za bezbednost, na njihovom rukovođenju i saradnji. Ponosni smo na ove partnere i pozdravljamo posvećenost i snage koje donose programu", rekao je Fuda i napomenuo da je CSGS u ozbiljnim razgovorima s drugim NVO u Srbiji.

VUČIĆ SUTRA U VENECIJI DOBIJA "ZLATNOG LAVA" ZA MIR! Svetsko priznanje lideru Srbije zbog napora u međunarodnom smanjivanju tenzija!

U saopštenju se kaže da je namera CSGS da pokrene program sa svojim lokalnim partnerima iz Srbije u 2019. godini, a da organizacija mora prvo da izvrši značajno planiranje, razvoj programa, obuku, logistiku, instalaciju sistema i testiranje, koordinaciju i druge kritične zahteve pre nego je program u potpunosti operativan.

"Ohrabreni smo i zahvalni na interesovanju za naš program koje smo dobili od Vlade predsednika Vučića i naših novih srpskih partnera. Takođe smo uzbuđeni zbog odluke da pokrenemo Balkansku Inicijativu u Srbiji", rekao je Fuda.

U zaključku pisma predsedniku Vučiću, suosnivač i potpredsednik CSGS je napomenuo: 

"Radujemo se razvoju jakog i efikasnog programa u Srbiji i bliskoj saradnji sa vama i vašom vladom, kao i sa našim posvećenim srpskim partnerima, u borbi protiv ozbiljnog transnacionalnog kriminala koji ugrožava vaše građane, a i druge zemlje širom sveta".

U saopštenju se navodi da je CSGS nevladina organizacija osnovana i sa sedištem u SAD, čija je globalna misija proaktivna i agresivna borba protiv ozbiljnog transnacionalnog kriminala, poput trgovine ljudima, terorizma, nedozvoljene trgovine, ilegalnog trgovanja oružjem, krijumčarenja narkotika, korupcije i kibernetičkog kriminala.

Kako se dodaje, ta organizacija pruža smernice i resurse vladama, policijskim agencijama od poverenja, građanima, civilnim organizacijama, i medijima kako na lokalnom tako i na globalnom nivou radi sprečavanja, zaštite i potere ozbiljnih transnacionalnih kriminalnih aktivnosti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marina

pre 5 godina

I ove takse od 100% koje je uvela Pristina su kriminal. Evo vam prilike da i vi reagujete.

Teodora93

pre 5 godina

Srbija se uvek zalagala za mir I stabilnost. Zelimo nastavak pregovora u pokusaju pronalazenja resenja problema KiM, mirnim putem.

Kristina

pre 5 godina

Vučić uvek zaslužuje pohvalu jer je njegov trud vidljiv.

mio

pre 5 godina

Sumljivi su meni ti amerikanci, ništa ja njima ne verujem

Ivana

pre 5 godina

Džaba što je posvećen, kada međunarodna zajednica ne pruža Srbiji nikakvu podršku.

gaga

pre 5 godina

Naizad i Amerika odala priznanje Predsedniku Vučiću.Bravo i samo napred!

vedrana

pre 5 godina

Covek koji se bori za mir, za blagostanje, koji zeli sa svima prijateljsku i korektnu saradnju.

Lili

pre 5 godina

Svi vide koliko se Srbija i predsednik Vucic bore protiv kriminala,i koliko se ulaze u odrzavanje mira u regionu!

Nadica

pre 5 godina

Licemeri , odaju postu predsedniku Srbije sto i treba da rade , ali iza ledja tajno naoruzavaju Albance.

Marija

pre 5 godina

Svi u svetu svataju da predsednik Vucic stvarno se zalaze za napredak i bolji razvoj ne samo Srbije nego celog regiona.

Dragan

pre 5 godina

Očekivano priznanje , nasa vlada saradjuje veoma dobro sa svim zemljama sto se tice medjunarodnog kriminala i terorizma.

Bella75

pre 5 godina

Prepoznata posvećenost predsednika borbi protiv kriminala!

Vivijen

pre 5 godina

Samo još da Američka administracija uvidi pravu situaciju i uskrati podršku Prištini kako bi se trgli i normalili.

Tresimesi1

pre 5 godina

Udri me do zore od zore me tuci.Sve mi liči na to.Hvale te a ovamo nam zabijaju klipove i boga mole da nas unište.Američkom ološu ne treba ništa verovati.

olivera

pre 5 godina

Ceo svet je prepoznao borca za pravdu i mir,zato i stižu sa svih strana nagrade.

Drakce

pre 5 godina

Vucic zeli mirnu i stabilnu Srbiju, gde ce se razvijati privreda i dolaziti strani investitori.

cune

pre 5 godina

Borba protiv kriminala je jako težak posao ali treba suzbiti ga što prije.

boza

pre 5 godina

I amerikanci uvidjaju borbu ya iskrenost. srbija se uvek borila protiv kriminala s

Krnjača

pre 5 godina

Sve više država poštuje politiku koju vodi predsednik Vučić, pa i Amerika.

Alisa

pre 5 godina

Organizovani kriminal je izuztno opasan za drustvo, Srbija vodi racuna i saradjuje sa medjunarodnim institucijama.

Aleksa

pre 5 godina

Ako se neko svom snagom bori protiv kriminala onda je to Vucic tako da je to cinjenica koju cak ni Amerikanci nisu mogli da previde

Goran

pre 5 godina

U posledjih 20 godina ni jedan srpski politicar nije bio cenjeniji .....

Maja

pre 5 godina

Svaka pohvala je suvišna kad na drugi način odmažu našem Predsednik i deluje veoma cinično!

Gina

pre 5 godina

Predsednik Vučić vodi odgovornu politiku, i posvećen je napretku u svim oblastima društvenog života. A rezultati ne izostaju.

Mackica

pre 5 godina

Vole Amerikanci Vucica samo nece da priznaju. Niko nebi imao toliko zivaca za njihove Siptare koliko ima Vucic

gaga

pre 5 godina

Lepo je to što amerikanci našem predsedniku Vzčiću odaju priznanje za posvećenost borbi protiv kriminala. Bolje bi im bilo da nam pomognu u toj borbi protiv kriminala pogotovu da nam pomognu u rešavanju pitanja Kosova,. Jer otimanje Kosova od Srbije je čist kriminal.

Lola

pre 5 godina

Nas predsednik se bori da iskoreni svo zlo koje nas je snaslo.

Tanja

pre 5 godina

Srbija i dalje čvrsto drži do svog stava po pitanju nezavisnosti KiM.

miki

pre 5 godina

Svi moraju odati priznaje jel su uvideli da je lider broj jedan

Aleksa

pre 5 godina

Naš predsednik potvrđuje da je Srbija ozbiljna i odgovorna država.

Lazni bot

pre 5 godina

Sto bi rekli svi ga hvale jedimo mi sa 250 € sto on kaze 500 € ne vidimo kakav je on car,stvarno smo nezahvalni coveku.

ceca

pre 5 godina

naše rukovodstvo se baš istinski bori protiv kriminala

Lea

pre 5 godina

Pohvalno sto su konacno shvatili koliko se Vlada i Predsednik srbije zalazu da se ocuva mir, stabinost i iskoreni kriminal u regionu

marija

pre 5 godina

Konacno nesto normalno i iz Amerike. Dobro je da bar neko ceni borbu naseg predsednika protiv kriminala.Bravo Predsednice!

Torres

pre 5 godina

Jedini državnik sa ovih prostora koji istinski želi mir na Balkanu.

Miloš

pre 5 godina

Čovek koji se iskreno bori za svoj narod i budućnost.. Za svaku pohvalu!!

Kika

pre 5 godina

Imamo podrsku Amerike i to nam daje vetar u ledja.

mirko

pre 5 godina

Svaka podrska je dobrodosla.Mi znamo zastra se borimo.

nikolina

pre 5 godina

Predsednik je uložio ogroman napor i rad da bi Srbija bila poštovana i uvažavana zemlja.

Hana

pre 5 godina

Vučić ulaže ogroman napor da zaštiti gradjane od svake vrste kriminala.

Danko

pre 5 godina

Konacno su i Ameri morali da priznaju da se Vucic bori protiv svakog vida kriminala.

Milan

pre 5 godina

Sve je to ok Ameriko, ali uradi nesto po pitanju kosova...

Bane

pre 5 godina

Amerikanci bi trebali da okrenu leđa kriminalcima poput Tačija i Haradinaja.

lena

pre 5 godina

Dobro je da Amerikanci prepoznaju da Srbija dobro i pošteno čini.

Nina

pre 5 godina

Bilo je vreme da Amerikanci odaju priznanje nasem predsedniku za sav trud koji ulaze kao i rad. Borba protiv kriminala mora da se nastavi.

Una

pre 5 godina

Ovo je itekako odlican potez predsednika Vucica u borbi protiv transnacionalnog kriminala

Ljuba

pre 5 godina

Sve pohvale za predsednika Vucica zbog njegovog snaznog vodjstva,energičnih napora i istrajnosti u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Darko

pre 5 godina

Ima ljudi koji su svesni posledica ako se ovo nastavi!

Sanja

pre 5 godina

Vucic se do sada borio tako ce i nastaviti u buducnosti.

mimi

pre 5 godina

Predsednik Srbije posvećen borbi protiv transnacionalnog kriminala!

Glorija

pre 5 godina

Divo je sto su nam i Amerikanci dali podrsku sad .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija