• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

05.12.2018

09:58

KAKAV JE OVO PRLJAVI MANEVAR HARADINAJA?! Ramuš odbacuje odluku o ujedinjenju Mitrovice: NE MOŽE JEDNA OPŠTINA DONOSITI ODLUKE O SUDBINI DRUGE!

Politika

KAKAV JE OVO PRLJAVI MANEVAR HARADINAJA?! Ramuš odbacuje odluku o ujedinjenju Mitrovice: NE MOŽE JEDNA OPŠTINA DONOSITI ODLUKE O SUDBINI DRUGE!

Podeli vest

Opštine Severna i Južna Mitrovica osnovane su na osnovu Ahtisarijevog sveobuhvatnog plana za Kosovo

Povodom zahteva predsednika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija za „ujedinjenje Mitrovice", premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da jedna opština ne može doneti odluku o sudbini druge.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o inicijativi gradonačelnika Južne Mitrovice za "ujedinjenje grada", Haradinaj je rekao da je „to odluka koju je podržao samo jedan organ, tako da Bahtiri i Južna Mitrovica nemaju pravo ni na kakvu odluku o bilo kojoj drugoj opštinu, bez obzira na sve".

- To je njihova volja i želja, a od institucija potom zavisi šta se radi s njima. Imamo mnogo zahteva, ali ne možemo svaki od njih realizovati - rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare posle sednice Vlade i objasnio da, na primer opština Dečani, nema ovlašćenja da donosi odluke o opštini Junik.

RAT NA KOSOVU KREĆE 15.DECEMBRA: Strašne pretnje iz Prištine, Šiptari odredili DATUM NAPADA NA SRBE?!

Gradonačelnik Opštine Južna Mitrovica, Agim Bahtiri, svoju nameru da pokrene inicijativu za „ujedinjenje Mitrovice" obznanio je nakon što su gradonačelnici četiri većinski srpske opštine na Severu dali ostavke početkom prošle nedelje. Nakon što je Skupština Opštine Južna Mitrovica jednoglasno izglasala predlog gradonačelnika za formiranje jedne opštine koja će biti nadležna za oba dela grada, Opština Južna Mitrovica je taj zahtev i uputila Ministarstvu administracije i lokalne samouprave.

ZLOČINAC HARADINAJ SE PRAVDA ZAMENOM TEZA: Premijer lažne države u pismu EU, optužio Srbiju za KRŠENJE CEFTA SPORAZUMA?!

Opštine Severna i Južna Mitrovica osnovane su na osnovu Ahtisarijevog sveobuhvatnog plana za Kosovo. Administrativne granice opština predmet su Zakona 03/I - 041 o administrativnim granicama opština i ne mogu se menjati bez izmene ovog zakona. Za izmenu ovog zakona potrebno je dve trećine glasova svih poslanika Skupštine Kosova ali i dve trećine glasova poslanika koji predstavljaju nevećinske zajednice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
JokiSaki

pre 5 godina

Nije to njegov plan. Rekli gospodari rata, moras da otmes Sever ratom.

Tresimesi1

pre 5 godina

Da nas omekša.Šijo mi ga Đura.Mogao je da bude malo kreativniji.Mada i to je maksimum od tog ološa.A mi kao sisali vesla pa ćemo da padnemo na te priče.

bombona

pre 5 godina

Ma idi,a Albanci mogu sami da donode odluke iako nemaju ni vlast ni nezavisnu drzavu a ponasaju se kao da sve to ima.

Marija

pre 5 godina

Iz ovoga se vidi da ustvari Haradinej svakim danom da menja misljenje i da nije ozbiljan politicar.

Lana

pre 5 godina

Severna i Juzna Mitrovica se nikada nece ujediniti

Jana

pre 5 godina

Zašto bi se ujedinile gde je tu interes naseg naroda?

Milan

pre 5 godina

E pa nece ni jedan Haradinaj da odlucije o sudbini kosova i metohije

tale

pre 5 godina

ne zna on ništa sam da smisli, sve mu diktira Amerika

tale

pre 5 godina

nikada nećete uspeti da dobijete od Srbije to što ste smislili

Torres

pre 5 godina

MOŽE DA MANEVRIŠE ŠTA GOD HOĆE...ČEKA GA PRUGASTO ODELO.

Kristina

pre 5 godina

Ko zna se krije iza ovakvog pljavog manevra i glume?

Davor

pre 5 godina

Haradinaj je najveći licemer, pravi se fin a onda nam zabija nož u leđa.

Mackica

pre 5 godina

Cekaj, cekaj... da li sam ja to dobro razumela da Haradinaj postuje neki zakon??? Sad sam sokirana. Izgleda je smeksao pa treba povecati pritiske

nikolica

pre 5 godina

Sve što dolazi od tog šiptarskog šljama je prljavo i bedno.

Ivana

pre 5 godina

Ne možeš nešto otimati što nije tvoje... Shvatiće to oni jednog dana!!

Vera

pre 5 godina

Sta bi sada,ovaj otisao u crveno,,,totalno kontradiktorne izjave!

minja

pre 5 godina

Ovo se zove ludilo i javašluk Albanaca,kavi zlikovci i kakvi provokatori.

Hana

pre 5 godina

Jasno je svima da Albanci ne biraju sredstva da dođu do cilja,ali ćemo mi biti mudriji i dosledni politici mira.

Slavisa

pre 5 godina

Svestan je da je to neizvodljivo, da bi u slucaju preuzimanja srpskog dela Mitrovice siptari doziveli totalni debakl pa sada sprema izlaznu strategiju

miki

pre 5 godina

Malo i oni izmedju sebe da se pokace dosao im je kraj

Stojan

pre 5 godina

Haradinaj je u panici jer Ameri polako dižu ruke od njega.

Mito

pre 5 godina

OK, na osnovu rezolucije 1244 SB UN Kosovo je deo Srbije i na Kosovo treba da se vrati 1600 pripadnika vojske i policija. OK tražite da se primeni rezolucija SB UN. Na kraju krajeva Ahtisarijev plan je prethodio odluci SB UN. Pošto se poziva na Ahtisarijev plan, onda treba sve sprovesti.

Zorana

pre 5 godina

Drago mi je sto se Haradinaj i Bahtiri medjusobno svadjaju oko spajanja Mitrovice,nadam se da ce doci do raspadanja njihove vlade.

Mika

pre 5 godina

Šta njega više slušati, to govori zlo iz njega!

mrav

pre 5 godina

Treba neko da zaustavi ovog ratnog zlocinca sa provokacijama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija