• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.12.2018

11:08

MALI: Nacrt zakona o poreklu imovine u završnoj fazi

Politika

MALI: Nacrt zakona o poreklu imovine u završnoj fazi

Podeli vest

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je Nacrt zakona o poreklu imovine u završnoj fazi i očekuje da će javna rasprava o tome biti organizovana u narednih nekoliko meseci

Mali je u Skupštini Srbije rekao da na tom rešenju rade predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva finansija i Poreske uprave.

- Zakon je u završnoj fazi pripreme i čim bude završen biće predstavjen javnosti. Organizovaćemo i javnu raspravu kako bi svako zaintresovan mogao da da svoje mišljenje. To očekujem u narednih par meseci - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, cilj vlade je da se napravi sprovodljiv zakon koji će dati mogućnost da se utvrdi poreklo imovine, ali i da se izbegnu bilo kakve zloupotrebe.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Zakon o poreklu imovine veoma je bitan jer pojedinci tako mnogo stete nanose drzavi jer time smanjuju budzet Srbije.

petar

pre 5 godina

Sto pre da se izglasa zakon i da se krene sa "cesljanjem" imovine ljudi koji voze automobile od preko 40000 evra i grade zgrade i vile a nigde i nikada nisu bili zaposleni.

Milan Antić

pre 5 godina

Konačno ćemo znati ko koliko ima i kako je do tih para i došao!

Vera

pre 5 godina

Svakako da je neophodan,a i svaka normalna drzava u svetu ima uredjen zakon po ovom pitanju.Tim zakonom ce se resiti mnoge spekulacije!

SANI

pre 5 godina

Ovaj Zakon će dati mogućnost da se utvrdi poreklo imovine, ali i da se izbegnu bilo kakve zloupotrebe.

Anja

pre 5 godina

Trebaju Srbiji ovakvi zakoni da se uvede neki red!

Maja

pre 5 godina

Đilas i kompanija već cvikaju od ovog zakona.

NikolaS

pre 5 godina

Samo napred Sinisa,odlicno radis sve sto uzimas.

Nenad

pre 5 godina

Ovakav zakon nam je neophodan kako bi se konacno utvrdilo ko je na kakav nacin dosao do ogromne imovine. A svi koji su je stekli kriminalnim radnjama moraju da odgovaraju i da im ta imovina bude oduzeta

mika

pre 5 godina

I kroz ovakva planiranja mislimo na budućnost države.

Ljubisa

pre 5 godina

Potreban nam je ovakav zakon posto ce biti manje pokušaja prevara oko imovine i nekretnina,a i samo prijavljivanje i utvrdjivanje imovine ce ici brze.

lala

pre 5 godina

Biće dobro ako se zakon bude u potpunosti primenjivao i važio za sve građane jednako. Imaće tu posla ali budžet koristi. Primer čovek direktor distribucije 15 godina na mesto direktora došao go i bos sada ima 2 stana u Beogradu kuću na Zlatiboru, stan u Crnoj gori luksuzni auto i procene su oko milion eura u kešu. Pa koliku je platu trebao da ima da sve ovo stekne

Jovana

pre 5 godina

Ovaj zakon ce mnoge raskrinkati i pokazati koliko su muvali i pokrali.

mrav

pre 5 godina

Tacno ce se znati koliko je bogatstvo Djilasa i Jeremica.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija