• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

05.12.2018

13:06

(VIDEO) ŠEŠELJ SPAS ZA SRBE NA KiM VIDI U JEDNOSTAVNOJ STRATEGIJI: Srbija mora da umeša RUSIJU I KINU u rešavanje situacije, TO ĆE OZBILJNO IZNERVIRATI AMERIKU!

Politika

(VIDEO) ŠEŠELJ SPAS ZA SRBE NA KiM VIDI U JEDNOSTAVNOJ STRATEGIJI: Srbija mora da umeša RUSIJU I KINU u rešavanje situacije, TO ĆE OZBILJNO IZNERVIRATI AMERIKU!

Podeli vest

Lider radikala od Srbije očekuje da vodi malo agresivniju politiku, tačnije da se insistira da Kina i Rusija pošalju svoje kontigente u jedinice KFOR-a

Situacija na KiM i dalje je napeta, ni poseta komesara Johanesa Hana nije urodila plodom - takse i dalje stoje, narod sve manje ima harane i lekova, protesti se nastavaljaju.

Za to vreme, pregovarački sto na kojem treba da se vodi dijalog Beograda i Prištine je prazan, i postavlja se pitanje koliko dugo će tako biti. 

Ramuš Haradinaj kaže da će takse da se ukinu kada Srbija prizna nezavisnost Kosova, dok Srbija sa druge strane poteže sve diplomatske akcije kako bi se situacija što bezbolnije rešila.

Međunarodna politička elita "mudro ćuti" stavljajući u prvi plan dešavanja u Francuskoj, Bregzit i migrantsku krizu.

Foto: YouTube printscreen

Lider Radikala, Vojislav Šešelj smatra da Srbija treba da vodi malo agresivniju politiku, tačnije da pokuša da aktivnije umeša dve velike sile Rusiju i Kinu, koje bi mogle da stanu na crtu američkoj podršci Albancima na Kosovu.

- Vidim da je naša Vlada sada odlučila da traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti i vraćanje celog procesa na taj nivo. Mislim da bi UN bile u prilično nezavidnoj sitaciji, bar da se izjasne o tome. Eventualno glasanje protiv od strane Amerike, Velike Britanije ili Francuske, bilo bi veoma značajno i veoma indikativno. Ušli smo u dublji sloj krize, i treba ići mnogo ozbiljnije - kaže Šešelj naglašavajući da je Savet bezbednosti UN prihvatio Rezoluciju 1244, i kako dodaje, po toj rezoluciji je instalisan KFOR.

- Čudno je da je prvo potpisan Kumanovski sporazum između naše vojske i KFOR-a, koji tada nije bio osnovan - zapaža Šešelj. Kako kaže, Kumanovski sporazum je potpisan 9. juna, KFOR je osnovan tek rezolucijom Saveta bezbednosti na koja je je bila 20. juna 1999. godine.

- Po Rezoluciji SB formiran je KFOR i kako to ide u UN skupi se nekoliko država i formira svoje vojne kontigente i upute vojsku u neku misiju. Ovde ništa pravno nije precizirano. Sada je promenjen komadant KFOR-a ali pitam se ko ga je promenio? Nema ni jednog pravnog akta kojim se on postavlja - kaže Šešelj objašnajvajući na koji način se donose odluke na visokom nivou.

- Rusija je uzela učešće u snagama KFOR-a, imala je svoju jedinciu koja je bila stacionirana kod RS. Ušli su na aerodrom kod Prištine, Vesli Klark se pobunio, međutim to je ostalo na tom nivou - smatra Šešelj.

Foto: YouTube printscreen

Kako objašnjava, biša vlast je jako neprijateljski gledala na sve to, kako kaže, nisu želeli da pomažu ili daju bilo kakvu logističku podršku.

- U jednom trenutku, zbog nedostatka srpske saradnje, odlučili su da se povuku - tvrdi Šešelj.

On smatra da sada Vlada Srbije treba da uputi zvanični poziv Vladi Rusije i Kine, da ih obavesti da je sitacija na KiM jako teška i da su ugrožena osnovna elementarna ljudska prava, da ljudi gladuju i nemju lekove.

- Pored upozorenja, važno je da da i ocenu, a to je da trenutne snage KFOR-a nisu dovoljne na teritoriji Kosova. Zato treba da ih zamoli da svojim kontigetom učestvuju u snagama KFOR-a - smatra Šešelj. 

Prema rečima Šešelja, ukoliko bi se to desilo, najlogičnije bi bilo da ti kontigenti prvo uđu u Severni deo Kosova, jer kako kaže, tamo je kriza najizraženija.

- Njihov posao bi bio da se održava red i mir i da se stanovništvo normalno snabdeva hranom i lekovima. To bi bio veoma opravdan zadatak - kaže Šešelj, procenivši da bi Rusija i Kina teško odbile ovu pobudu.

Šešelj dodaje da bi ovakav potez poprilično uznemirio Ameriku i Nemačku.

Kako kaže, Albanci evidentno spremaju vojsku pod pokroviteljstvom Amerike. 

POGLEDAJTE GOSTOVANJE VOJISLAVA ŠEŠELJA NA TV PINK: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nikola

pre 5 godina

Ovo sto predlaze Seselj mozete cesto cuti i medju obicnim gradjanima. Jer bez Kine i Rusije nece biti pravednog resenja Kosova.

Jovan

pre 5 godina

Nista ne mogu da urade ni Kina ni Rusija,koliko god zatupljivali vi ovaj narod o "mocnoj" Rusiji i Kini.Amerika samo kad kihne Rusija i Kina se smrznu.Sama cinjenica da svaki srbin koji napusti ovu jadnu zemlju zeli da ode na zapad ili USA a nikako u "mocnu"Kinu ili Rusiju.

sloba

pre 5 godina

Nisam nacionalista ali ovo sto kaze seselj ima smisla ,tako sto smo okruzeni sa izdajicama svog roda i od njih da ocekujes sazaljenje ili neko postovanje to bi bila ludost,zato apelujem i mislim tako da samo velike sile kao sto su Rusi i Kina mogu dosta da pomognu da narod mirno i nasa deca bezbrizno spavaju gresku je jedinu napravio Sloba kad nije hteo Ruse na Kosovu a prvi su bili tu,nadao se zapadu i tako smo prosli kako smo prosli.Molim vas urazumite se vec jednom dosta je zaplasivanje naroda i zapucavanja preko medija vec uradite ono sto se mora uraditi pozovite Ruse i Kinu da naprave baze u Srbiji posto je Srbija opkoljena neprijateljima i protivnica mira u svetu.da se napravi koliko tolko neki balans velikih sila posto ceo zapad ima baze na kosovu crnoj gori, albaniji u tom kontekstu bi trebala Srbija da ima zastitu za svoj narod u Srbiji pa i okolini zato sto se ide sve dalje da Srbija bude manja to vam je valjda jasno ili treba da vam se nacrta! pozdrav svakom miru ali moras da pokazes da si jak.

Zoran

pre 5 godina

Ma da se cesto ne slazem sa njegovim stavom, u ovom slucaju covek govori jedini izlaz za nas. Vazno bi bilo da 'Ruski Vatrogasci' u Nisu dan pre dobiju obecani status! To bi objasnilo USA nase misljenje!!!

Zoran

pre 5 godina

Ma da se cesto ne slazem sa njegovim stavom, u ovom slucaju covek govori jedini izlaz za nas. Vazno bi bilo da 'Ruski Vatrogasci' u Nisu dan pre dobiju obecani status! To bi objasnilo USA nase misljenje!!!

Bob

pre 5 godina

Nema sadasnja vlast muda da pozovu Rusiju i Kinu! Pre ce dopustiti kao i predjasnja vlast da nas gaze i ponizavaju nego da se ostrije suprostave i traze pomoc.

predragm

pre 5 godina

Da vidim tvoje sinove u prvim redovima. Sta ce nama Rusi i Kinezi. Jel si ti Srbin. Da ti sinovi daju zivot za nasu slobodu.

jova

pre 5 godina

Medjunarodno pravo je je isto kao i so za ovce. Ovi glavni vole da jedu posoljenu i jagnjetinu i ovcetinu. Ko razume...razumece...

Anarhista

pre 5 godina

Срби све оће, само једно неће, да граде атомску. Српској глупости нема краја. Само сила ствара правду.

Mate

pre 5 godina

Može, nek vam Rusi i Kinezi onda prave tvornice, daju kredite, fondove itd... E, da ne zaboravim, da vam nadoknade sve gubitke koji će nastati kad EU vrati carine, uvede vize, a na granicama postroži kontrolu. Ima da za godinu dana trčite kod bilo koga, da ih vučete za rukav, sami nudeći i Kosovo, i Sanđak, i Vojvodinu. Naravno, nećete imati što da nudite, kad će netko to moći uzeti besplatno. Da je Vučić blesav ko Šešelj, nikad i ne bi otišao od radikala, koliko kod ih simpatiše, dovoljno je pametan da zna GDJE JE SRBIJA.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija