• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Srbija Danas

06.12.2018

18:53

ŠOKANTAN PLAN KRVNIKA! Zločinci PODELILI SEVER KOSOVA! Deo SRBIJI, deo Albancima, a celom zonom upravlja NEKO TREĆI?!

Politika

ŠOKANTAN PLAN KRVNIKA! Zločinci PODELILI SEVER KOSOVA! Deo SRBIJI, deo Albancima, a celom zonom upravlja NEKO TREĆI?!

Podeli vest

Samozvani ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli kaže da je Priština spremna da povuče stopostotno povećane caine za robu iz Srbije i BiH samo ako se sprovedu svi potpisani sporazumi i ako između Beograda i Prištine postoji „stoprocentni reciprocitet"

Pacoli u intervjuu za Dojče vele kaže da lično ne vidi šanse za rešenje kosovskog pitanja, ali da veruje u ekonomsko rešenje, što je interes "obeju strana".

- Šta bi to bilo? To govorim još od 2007, da sever Kosova treba da bude velika privredna zona gde će deo teritorije pripadati Srbiji, a deo Kosovu, a da tom privrednom zonom upravlja neko treći. Tu vidim rešenje. Ali možda je za takve ideje još prerano - precizirao je Pacoli.

Rekao je da povećanje tarifa od 100 odsto za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine "mora ostati na snazi", uprkos osudama od SAD, Nemačke i drugih zapadnih zemalja.

- Moramo da im pokažemo da i Kosovo ima svoj ponos. Deset godina smo država. Ne možemo da dozvolimo da se dalje gazi ono što smo do sada postigli. Pametno bi bilo od Srba da razumeju da je nezavisnost Kosova realnost od 17. februara 2008. godine. To se ne može poništiti - rekao je Pacoli.

Smatra da se već vidi "koliko su ove carinske takse bolne za Srbiju".

- Zato verujem da će i oni shvatiti da nam ne ostaje ništa drugo nego da sednemo za sto kao ravnopravni sagovornici, kao dve nezavisne države, i pričamo o budućnosti - dodao je Pacoli.

ŠIPTARSKA SABOTAŽA! Delegacije takozvanog Kosova i Albanije zbog Srbije napustile redovan sastanak CEFTA komiteta u Prištini!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Reciprocitet

pre 5 godina

Zasto drzava Srbija ne cini nista vec samo cvili i jos malo cevda moli!? Zabrana prolaska kamionima sa siptarskim tablicama ili da placaju putarinu 300%, zamjena tablica na ulasku u Srbiju, zabrana uvoza siptarske robe, detaljan pretres SVIH AUTOMOBILA sa siptarskim tablicama uz kilometarske kolone. Pa ko ne stigne danas, sutra je novi dan. Stici ce. Drzava Srbija nema m*uda da pokaze da je drzava normalnih ponosnih ljudi vec je drzava mekusaca, poltrona i uplakanih baba. Ponos ljudi. Udrite jako da ih zaboli a pozivajte na mir. Sa bandom se ne moze nego banditskim metodama!

RINGISPIL

pre 5 godina

E reciprocitet o cemu ti pricas. Prvo moramo da imamo drzavu i presdednika pa onda sve ostalo.

Nesa

pre 5 godina

Drac dodati, oko 2200km2, ja cu upravljati, nezavisno

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Samo mi nije jasno Gos. Pacoli ko je to vama rekao da ste drzava 10 godina. Niste b8li, niste i nikada necete biti barem na teritoriji KIM. Sto se tice Albanije srecno vam bilo. A mozete malo i u Goru Crnu. Nemamo nista protiv.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija